Sprzedam VIVE HTC
Sprzedam lub zamienię:

[Obrazek: i9KZTJe.jpg]

Niestety nie dla mnie, jak ktoś jest w temacie to wie, że kupiłem tydzień temu :
https://forum.thewingedhussars.com/showt...ie+inaczej
Sprzedam lub zamienię na jakąś kartę graficzną

Buuuuuuu Crying Crying Crying
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Ooo, a co to się stało? Sad
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(05.03.2019, 13:29 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ooo, a co to się stało? Sad
Kupiłem je specjalnie dla Elitki, testowałem cały tydzień i niestety choroba morska tak mnie dobiła, że mało co a straciłbym cały zapał do gry Confused 
Wybrałem się nawet do spec lekarza od tych spraw,, mój błędnik mówi kategorycznie -- NIE. i to się nie zmieni Sad 
Ale cóż wszystkiego trzeba posmakować, jak sprzedam kupię sobie lepszą grafikę Biggrin
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Błędnik z czasem się przyzwyczaja. Moja luba - a ona ma bardzo wrażliwy błędnik - na początku wytrzymywała 10-15 min. Teraz 40-45 daje radę. Polecam krótkie, ale regularne sesje. Po jakimś czasie Twoja tolerancja się zwiększy.
--

Odpowiedz
wyciąć błędnik Smile

a na serio - Mathias dobrze mówi - sam takiego sprzetu nie mam ale się bawiłem i w zasadzie z dnia na dzień mogłem coraz dłużej wytrzymac moż ejeszcze się wstrzymaj ze sprzedażą..
Odpowiedz
Poprzednicy dobrze prawią. Za szybko się poddajesz. U mnie na początku jedno małe zagłębienie w terenie i miałem ochotę na pawia. A teraz mogę jeździć godzinami. Więc małymi dawkami pilocie.  Wink

Odpowiedz
O, jeśli chodzi o jazdę SRV w terenie to włącz sobie w opcjach statyczny horyzont - ja po 2 latach z VR nadal bez tego nie umiem jeździć Smile
--

Odpowiedz
Ja osobiście jak mnie dopada 'błędnik' to staram się zmienić perspektywę i patrzę np. na bok w ciemną część googli, poza obraz lub jak nie mam dobrze dociśniętych googli to czasami w biel dostającą sie przez szpary złączenia gogli z głową... ponadto zaczynam sobie uświadamiać, że to tylko płaski obraz, co wytrąca z imersji, ale tylko na chwile, by błędnik się uspokoił... dzięki temu od początku mogłem wydłużać dowolnie sesje i grać w dowolne gry...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Przy kłopotach z błędnikiem polecam grać na siedząco bez łażenia po statku + ustawienia grafiki takie żebyś miał stabilne 90 FPS. SRV na początek odpada, sam prawie się pożygałem po 10 min, a latać mogę praktycznie bez limitu.
Odpowiedz
Trzeba sobie wmówić że to tylko gra i że się siedzi w pokoju.
Błędnik wariuje przy niewielkich przeciążeniach, więc np jak czujesz mdlenie, daj dopalacz, wtedy mózg odetnie błędnik, bo doświadczysz przeciążeń do których nie ma jak się odnieść.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz