Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PORADNIK NPC Chatter / Speech
Witam

Kosmos w ED jest olbrzymi i pomimo wysiłków wesołków z UK dojść powtarzalny i pusty
Co by było gdyby te nasze kochane NPC przemówiły rożnymi glosami aktorów z upadłego teatru ? ano wyglądało by to tak jak na krótkim filmie który własnie dla celów demonstracyjnych stworzyłem :
https://www.youtube.com/watch?v=US-aGjuH...e=youtu.be

Edit: soft ma mozliwość ściszenia NPCow - na flimie leca na 100 % vol. , troche za głośno

Jak to zrobić:
Wchodzimy tutaj: i pobieramy plik TTS4ED 23 Mb oraz czytamy co i jak 
https://sites.google.com/site/tts4ed/?pa...3368834294

Rejestrujemy sie w CareVoice Cloud
https://www.cereproc.com/en/products/cloud

Czekamy  jakieś 30 mniut na hasło i login na maila ( uwaga beda inne niż te co podamy przy rejestracji)
Instalujemy soft ( do dowolnego katalogu) a pozniej edytujemy settings.ini podajac login i haslo z maila
odpalamy w tle i cieszymy sie z imersji +7 Biggrin

A teraz trochę złych info - po rejestracji konta w CareVoice dostajemy tak naprawde za free pare godzin gry ( 10k znaków zamienionych na voice) , to wszystko jest co prawda cachowane ale na długo nie wystarczy. Potem trzeba wybulic jednorazowo 24 Euro minus rabat 10 % ( kupon w readme.txt), tyle wynegocjował programista tego pakietu co powinno starczyc na wszystkie teksty w grze. Lub czekać na nowy miesiąc az nam się licznik zresetuje.

23.04 EDIT po kilku dniach latania stwierdzam ze nie trzeba nic kupować znaków wystarcza , frazy sa cachowane.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Nie cierpię syntezatorów mowy... Brzmią jak zepsute roboty, a nie ludzie. Osobiście dla mnie to jest -100 do imersji Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(18.04.2017, 20:19 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Nie cierpię syntezatorów mowy... Brzmią jak zepsute roboty, a nie ludzie. Osobiście dla mnie to jest -100 do imersji Tongue

Chyba nie cierpisz Elity bo voice z dokowania sa dokłdnie tak samo stworzone Tongue
To nie jest tak ze soft ma jednego aktora ( jeden głos) , wymawiane kwestie sa róznymi akcentami przez róznych aktorów

Odpowiedz
Za 2,40 PLN jeszcze bym się zastanowił, ale jako ciekawostkę i oderwanie na chwilę od rutyny. Po czym z uwagi na rosnącą irytację bezpowrotnie bym to wyłączył Tongue
24 ojro to lekka przeginka Tongue Wiesz ile browarów za stówkę można kupić? Tongue
Odpowiedz
(18.04.2017, 20:26 UTC)Quarion napisał(a): Za 2,40 PLN jeszcze bym się zastanowił, ale jako ciekawostkę i oderwanie na chwilę od rutyny. Po czym z uwagi na rosnącą irytację bezpowrotnie bym to wyłączył Tongue
24 ojro to lekka przeginka Tongue Wiesz ile browarów za stówkę można kupić? Tongue

można potestowac pare godzin za free ale  masz racje tanie to nie jest tyle ze ciągle tańsze od Ivony z 1 głosem Smile
soft można wykorzystać do Tworzenia swojego kontentu ( np. Elitowe filmy)

Odpowiedz
(18.04.2017, 20:23 UTC)Yata_PL napisał(a):
(18.04.2017, 20:19 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Nie cierpię syntezatorów mowy... Brzmią jak zepsute roboty, a nie ludzie. Osobiście dla mnie to jest -100 do imersji Tongue

Chyba nie cierpisz Elity bo voice z dokowania sa dokłdnie tak samo stworzone Tongue
To nie jest tak ze soft ma jednego aktora ( jeden głos) , wymawiane kwestie sa róznymi akcentami przez róznych aktorów

To są aktorzy? Surprised

Na Twoim filmie brzmią jak syntezator mowy. Naprawdę. Jakoś nie chce mi się wierzyć. Jest gdzieś wideo, gdzie jest więcej przykładów? W Elite słychać, że to są aktorzy, a tutaj jest ewidentnie text-to-speech.
--

Odpowiedz
(18.04.2017, 20:35 UTC)Yata_PL napisał(a):
(18.04.2017, 20:26 UTC)Quarion napisał(a): Za 2,40 PLN jeszcze bym się zastanowił, ale jako ciekawostkę i oderwanie na chwilę od rutyny. Po czym z uwagi na rosnącą irytację bezpowrotnie bym to wyłączył Tongue

można potestowac pare godzin za free ale  masz racje tanie to nie jest tyle ze ciągle tańsze od Ivony z 1 głosem Smile
soft można wykorzystać do Tworzenia swojego kontentu ( np. Elitowe filmy)

Ivonę kiedyś miałem bo w jakimś czasopiśmie dawali klucz. Fakt że wersja sprzed kilku lat (nie wiem jak z updatem) ale podobny efekt. Aż trudno uwierzyć że to aktorzy O_o
Odpowiedz
E tam nie bede z Wami polemizował co sie komu podoba a co nie .
Mi sie np. nie podobaja esemeski ktore wysłaja do mnie NPCe , oraz brak ich awatów lub aniamcji.
Czytałem dzis ze niekórym to nawet awatry cmdrów niepasuja Biggrin

(18.04.2017, 20:36 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):  Jest gdzieś wideo, gdzie jest więcej przykładów? 

ok to syntzator Biggrin ale z wieloma głosami i efektami - dla mnie nie brzmi to jakos specjalnie zle
https://www.youtube.com/watch?v=syRE_nClBS0

" TTS engines allows for detailed intonation and pronunciation of every single sound and syllable. If there are troublesome words, you can process them sound by sound to make it more realistic. Someone just needs to review all NPC messages beforehand, and adjust them accordingly."

Odpowiedz
No i git, wolnoć Tomku Smile Dla mnie brzmi tragicznie Biggrin
--

Odpowiedz
Nawet w filmiku jest napisane, że to TTS Smile

XXXIV wiek, mamy napędy nadświetlne, według lore możliwość połączenia holograficznego na dowolne odległości, a mamy montować coś co brzmi jakby komuś utknęła krótkofalówka w czterech literach? Podziękuję Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości