Civilization 6
W najnowszym trailerze jest motyw husarii Smile

https://youtu.be/5KdE0p2joJw
Odpowiedz
Właśnie się zastanawiam, czy nie kupić od razu, czy lepiej poczekać ?
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: 73170387.png]
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
(18.10.2016, 07:08 UTC)Kofi Paridae napisał(a): [Obrazek: 73170387.png]

W tym przypadku się akurat nie zgodzę, bo marka Civ jak dla mnie staje na wysokości zadania z każdą kolejną częścią.

Może nie jestem wielkim fanem gatunku ani serii, ale od czasu do czasu grywam w Cywilizacje i jakoś nigdy się nie zawiodłem Smile
[Obrazek: AmqzlzA.jpg]
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
Odpowiedz
No ja się akurat zawiodłem na Beyond Earth. Słaba optymalizacja. Mimo iż posiadam komputer mogący to spokojnie udźwignąć na najwyższych detalach to nadal niesmak pozostał. Częściej się zagrywałem w Pandora: First Contact

http://store.steampowered.com/app/287580

W Civ 6 podoba mi się jedynie zmiana podejścia do samej rozgrywki i wprowadzenie dystryktów (dzielnic).
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Beyond Earth to był dla mnie straszny zawód - odgrzewany kotlet Civ 5 w innym opakowaniu. Trochę skok na kasę IMHO. 

Civ 6 zapowiada się bardzo dobrze, ale tak naprawdę nie wiemy jeszcze wszystkiego - dyplomacja ma też przejść jakieś zmiany i coś jescze chyba (chyba że już jest jakaś pełna recenzja?). Czekam z niecierpliwością, ale nie kupuję od razu, bo cena mnie przeraża. Poczekam aż wyjdą dodatki albo na jakąś promocję.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Dlatego zamias Civ: BE wolałem pograć w Pandorę. Fajna i ciekawa strategia. Bardzo dobra alternatywa dla BE.
― Homer, The Odyssey

Odpowiedz
Dla mnie ostatnie CIVy za bardzo idą w prostotę. Takie jest moje wrażenie. Klikam NEXT TURN, ruszam wojska, sprawdzam budowle i wynalazki i NEXT TURN. Brakuje mi czegoś głębszego. Jakiejś indywidualnej ścieżki rozwoju, taktyki wojennej podczas starć wojsk. Za mało jest dyplomacji. W zasadzie każdy element jak dla mnie mógłby być rozbudowany. Po prostu lubię wykresiki, tabelki Smile
Odpowiedz
(18.10.2016, 09:14 UTC)Tirith_PL napisał(a): Dla mnie ostatnie CIVy za bardzo idą w prostotę. Takie jest moje wrażenie. Klikam NEXT TURN, ruszam wojska, sprawdzam budowle i wynalazki i NEXT TURN. Brakuje mi czegoś głębszego. Jakiejś indywidualnej ścieżki rozwoju, taktyki wojennej podczas starć wojsk. Za mało jest dyplomacji. W zasadzie każdy element jak dla mnie mógłby być rozbudowany.  Po prostu lubię wykresiki, tabelki Smile

Zapraszam na kolejną sesję EU4 Biggrin

A co do Civ, to pewnie zakupię za rok, dwa z dodatkami i w promocji. Poprzednią cześć kupiłem zaraz po premierze, potem jakieś dodatki też... a zagrałem w to może 5 razy :/ Jakoś od czasów pierwszej Civ kolejne jej części przykuwały mnie coraz krócej do ekranu.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Poczekam na recki, IV mam a jeszcze nie grałem.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz