Ostatnio wciągnęło mnie Assassin's Creed Unity - ale:
Mechanika kuleje, optymalizacja leży, dużo rzeczy się powtarza (lokacje, NPC, zadania) - ale:
Przyjemnie się grało, tym bardziej, że od Assassyna trójki (którego nie doszedłem do 1/10 - jak dla mnie kaszana) zrobiłem sobie od tej serii przerwę (poza black flag, którego ograłem - jedna z lepszych części) i naprawdę od dwójki do Unity widać ten postęp technologiczny. Gra wygląda ładnie, przyjemnie się gra i do tego jest Co-op! Nie mówiąc już, że czasy rewolucji francuskiej to wspaniałe doświadczenie, które pozwala spojrzeć na świat taki, jakim wtedy był. Było to zaledwie 220 lat temu, a różnica między teraźniejszością a tamtym okresem robi wrażenie - inna moralność, zwyczaje etc.
Spotkanie z tą produkcją jak dla mnie to przyjemne doświadczenie poznawcze, jeśli chodzi o naukę o świecie i historię ale nie spodziewaj się opadu szczęki - po przejściu fabuły (jeśli Ci wpadnie w oko - każdy ma swoje gusta) i ograniu jeszcze trochę otwartego świata gra po prostu się nudzi - jak każda inna z tej serii.
Polecam spróbować - jak się spodoba to zachęcam do kupna, ale po jakiejś okazyjnej cenie, dla zagrania w coopa
![[Obrazek: AmqzlzA.jpg]](http://i.imgur.com/AmqzlzA.jpg)
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...