04.03.2018, 19:40 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2018, 19:41 UTC przez Grzechu789.)
Drodzy husarze,
Jak pewnie część z was (ta, która mnie jeszcze pamięta) zauważyła, moja aktywność w grze, na forum i w ogóle jest praktycznie zerowa.
Jest tak, gdyż teoretycznie zrezygnowałem już z gamingu, a przynajmniej zrezygnowałem na taką skalę jak kiedyś, a Elite już w ogóle mi się niestety znudziło.
Ostatnio też podjąłem decyzję o sprzedaży swojego kompa, którego de facto kupiłem około roku temu (w maju 2017 dokładnie).
Stąd też gdyby ktoś z was szukał sprzętu do grania..
Link do ogłoszenia:
Ale żeby nie było, to tylko tutaj, tylko dla członków TWH specjalna promocja. Tej informacji nie znajdziecie w ogłoszeniu.
Tylko dla was dorzucę w gratisie joystick HOTAS Saitek x52 + kamerka PS3 eye z filtrem na podczerwień + diody IR led cap mount (do montażu na czapkę)
Saiteka kupiłem używanego, za 200 PLN od kogoś na grupie na fejsie (chyba Elite Dangerous Polska). Działa bez problemu, ale wiadomo - używany. Jedyny mankament w zasadzie to te dwie osie na przepustnicy (otaczjące guziki pod kciuk) są chyba jakoś rozkalibrowane, bo jak zmienia się przełożenie thrustera, to one zmieniają swoją wartość ("wariują" w delikatnym zakresie)
Headtrack jest domowej roboty - nie robiłem go sam, tylko kupiłem na Allegro za jakieś 100 PLN. Działa o wiele lepiej niż się spodziewałem, naprawdę, jak na narzędzie domowej roboty i oprogramowanie OpenSource (FaceTrackNoIR) działa wyśmienicie. Nie spodziewałem się że będzie działać aż tak dobrze. Trochę męczy siedzenie w czapce, szczególnie latem ale kwestia przyzwyczajenia
P.S. Baterię oklejam tasmą izolacyjną, bo jak od jej aluminiowej powłoki odbija się światło, to czasami kamera wyłapuje jako kolejną diodę i headtrack wariuje (ale to już jak bateria jest na wykończeniu i ustawiam mniejszą tolerancję wyłapywania światła.
Pełen zestaw do latania - komputer, joystick oraz zestaw do headtrackingu
Zdjęcia Saiteka:
Zdjęcia headtracka i kamery:
Możecie oczywiście polecać znajomym, ich też bonus obowiązuje. Jest on ode mnie dla was, a wy możecie polecać znajomym. Nie chce po prostu tego sprzętu dawać za darmo jakimś Januszom OLX'a - a uwierzcie mi, zapytania już były chyba z każdego rodzaju ułomstwa myślowego..
P.S. niestety na forum zaglądam rzadko, dlatego o kontakt proszę za pośrednictwem OLX lub FB (fb.com/Grzechu789) - wspomnijcie tylko, że jesteście stąd
Jak pewnie część z was (ta, która mnie jeszcze pamięta) zauważyła, moja aktywność w grze, na forum i w ogóle jest praktycznie zerowa.
Jest tak, gdyż teoretycznie zrezygnowałem już z gamingu, a przynajmniej zrezygnowałem na taką skalę jak kiedyś, a Elite już w ogóle mi się niestety znudziło.
Ostatnio też podjąłem decyzję o sprzedaży swojego kompa, którego de facto kupiłem około roku temu (w maju 2017 dokładnie).
Stąd też gdyby ktoś z was szukał sprzętu do grania..

Link do ogłoszenia:
Kod:
https://www.olx.pl/oferta/komputer-gamingowy-i7-6700k-4x4ghz-1060gtx-16gb-ram-gratis-CID99-IDrxXz3.htmlAle żeby nie było, to tylko tutaj, tylko dla członków TWH specjalna promocja. Tej informacji nie znajdziecie w ogłoszeniu.
Tylko dla was dorzucę w gratisie joystick HOTAS Saitek x52 + kamerka PS3 eye z filtrem na podczerwień + diody IR led cap mount (do montażu na czapkę)
Saiteka kupiłem używanego, za 200 PLN od kogoś na grupie na fejsie (chyba Elite Dangerous Polska). Działa bez problemu, ale wiadomo - używany. Jedyny mankament w zasadzie to te dwie osie na przepustnicy (otaczjące guziki pod kciuk) są chyba jakoś rozkalibrowane, bo jak zmienia się przełożenie thrustera, to one zmieniają swoją wartość ("wariują" w delikatnym zakresie)
Headtrack jest domowej roboty - nie robiłem go sam, tylko kupiłem na Allegro za jakieś 100 PLN. Działa o wiele lepiej niż się spodziewałem, naprawdę, jak na narzędzie domowej roboty i oprogramowanie OpenSource (FaceTrackNoIR) działa wyśmienicie. Nie spodziewałem się że będzie działać aż tak dobrze. Trochę męczy siedzenie w czapce, szczególnie latem ale kwestia przyzwyczajenia

P.S. Baterię oklejam tasmą izolacyjną, bo jak od jej aluminiowej powłoki odbija się światło, to czasami kamera wyłapuje jako kolejną diodę i headtrack wariuje (ale to już jak bateria jest na wykończeniu i ustawiam mniejszą tolerancję wyłapywania światła.
Pełen zestaw do latania - komputer, joystick oraz zestaw do headtrackingu

Zdjęcia Saiteka:
Kod:
https://imgur.com/a/Nq9UKKod:
https://imgur.com/a/k8GnoP.S. niestety na forum zaglądam rzadko, dlatego o kontakt proszę za pośrednictwem OLX lub FB (fb.com/Grzechu789) - wspomnijcie tylko, że jesteście stąd
![[Obrazek: AmqzlzA.jpg]](http://i.imgur.com/AmqzlzA.jpg)
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)