Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Integrity modułu to jego wytrzymałość poniżej danego poziomu, przeważnie 80% zaczyna dochodzić do awarii, a przy 0% moduł całkowicie przestaje działać.
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
hmm ale sprawnośc modułu widoczna w panelu 4 jest na 100%, chodzi mi o ship integrity, którą można "naprawić?" w stacjach orbitalnych
Odpowiedz
Integralność statku odpowiada za to "jak mocno śrubki są przykręcone". Latanie z wielokrotnością prędkości światła zużywa statek, dlatego trzeba go "dokręcać "od czasu do czasu. Spadek integralności powoduje zmniejszanie się rzeczywistej wytrzymałości statku. Przy integrity 0% wybuchniesz po przyjęciu 75% tego, co normalnie byś wytrzymał.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
W takim razie czym to naprawiać w trakcie eksploracji, jak nie mam dostępu do stacji ?
Odpowiedz
Nie da się, trzeba uważać przy powrocie Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
To może mnie wtedy zniszczyc jeden losowy strzał albo rąbnięcie w stacje? Biggrin
Odpowiedz
Rąbnięcie na pewno. Można naprawić zabierając na eksplorację AFMU - czyli zautomatyzowany system naprawy statku - najlepiej 2, bo wtedy wyłączając jeden naprawisz go drugim. Do tego amunicja, którą możesz uzupełnić syntezą. Ale warto naprawiać przy każdym tankowaniu na stacji.
Odpowiedz
No to można w koncu ship integrity naprawiac bez dokowania w stacjach (czyli za pomocą AFMU) czy nie? myslałem że tym jedynie moduły moge naprawić Biggrin
Odpowiedz
Moment, coś pomyliłem?

"NOTE: The AFMU module can not repair the ship's power plant, itself or the hull. But equipping more than one AFMU module will allow them to repair each other"

Masz rację, tylko moduły.
No to mamy repair Limpets.

"The Repair Limpet Controller is a Limpet Controller used to repair the hulls of damaged ships"

Wiedziałem, że czymś można. Laska na Laveconie miała taki pomysł i wdrożyli - @Mathias Shallowgrave pewnie pamięta Smile
Odpowiedz
Dzięki wam wszystkim ! teraz może nie zginę Biggrin
Odpowiedz