HOTAS a rozglądanie się
Jestem wlasnie w trakcie rekonfiguracji bo sie lozmiebialo widze po aktualizacji. Dam znac jak sie ogarne.
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
Polecam TrackIR 5 - nie jest tani, ale sprawdza się doskonale - po godzinie grania zapomina się, że coś się ma na głowie, a rozglądanie staje się naturalne i znacznie poprawia imersję z zabawy - trudno mi sobie ED bez tego ustrojstwa wyobrazić.
[Obrazek: 43414.png]
Odpowiedz
Niestety na PS4 trackIR nie ma. Jest kamera ale nie wiem czy w ED jest zaimpletowany ficzer z wykrywaniem ruchu glowy. Ja na kompie mam Freetracka - do symulatorów miód malina Smile
Odpowiedz
Zacznijmy od tego, ze nawet VR nie dziala z ED Sad

Odpowiedz
Na Hotasie gram praktycznie od premiery ED na PS4, więc jeżeli któryś będzie miał jakieś problemy, to pytać Wink
PSNID: ronin_htd

VR nie działa, ja ubolewam nad tym, że ED na konsoli nie wspiera T16000 albo Warthoga Sad
Odpowiedz
(03.03.2018, 10:20 UTC)ronin_htd napisał(a): Na Hotasie gram praktycznie od premiery ED na PS4, więc jeżeli któryś będzie miał jakieś problemy, to pytać Wink
PSNID: ronin_htd

VR nie działa, ja ubolewam nad tym, że ED na konsoli nie wspiera T16000 albo Warthoga Sad

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum a w ED mam może z 10h. Gram na Ps4 i chciałbym sobie kupić HOTASa ale zastanawiam się jak wygląda sprawa z dźwiękiem.
Gram w słuchawkach i mogę je co prawda podłączyć do tv ale wtedy odpada używanie mikrofonu.
Można grać na Hotasie i puszczać dźwięk przez pada?
Odpowiedz
Cześć
Jak najbardziej można, tylko że nieużywany pad wyłącza się po jakimś czasie.
Musiałbyś w tym wypadku zmienić to w ustawieniach oszczędzania energii.
Rozwiązaniem jest też zakup słuchawek pod usb, dedykowanych dla PS4 ?
Odpowiedz
(29.04.2018, 15:38 UTC)ronin_htd napisał(a): Cześć
Jak najbardziej można, tylko że nieużywany pad wyłącza się po jakimś czasie.
Musiałbyś w tym wypadku zmienić to w ustawieniach oszczędzania energii.
Rozwiązaniem jest też zakup słuchawek pod usb, dedykowanych dla PS4 ?

Dzięki wiellkie za odpowiedź. Dedykowane słuchawki są dosyć drogie w porównaniu do tego co można dostać za niższą cenę "na kablu", czyli mógłbym zostawić swoje stare i zejść z kosztów  Smile . Także mogę zamawiać hotasa.
Odpowiedz
Ave. Sprawiłem sobie dzisiaj Hotasa... I krew mnie zalewała... Opcji na ustawienia nie ma. Trzeba wszystko samemu po kolei... Na różnych "widełkach" które widziałem, ludzie podpinają Hotasa i wszystko gra, a u mnie masakra... Co ja robię kiedy tak?
Odpowiedz
To ten niebieski X?

Odpowiedz