Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Hej, mam do Was kilka pytań,

1. Jaki polecacie statek do PVP, PVE,
2. Czy macie jakiś dobry sposób na szybki zarobek
[Obrazek: AuxlBib.png]
Odpowiedz
Nie wiem jaki jest najszybszy sposób na zarobek ale ja na początku swojej przygody zbijałem kase na handlu niewolnikami  Biggrin
[Obrazek: 83018.jpg]
Odpowiedz
@KejuH zarobiłem już ponad 250 mln z eksploracji i teraz chciałbym zwiększyć sobie rangę w handlu oraz przy okazji nieźle zarobić Smile
[Obrazek: AuxlBib.png]
Odpowiedz
Jeżeli chodzi o szybki zarobek i jednocześnie wbiciu rangi w trade, to polecam zrobienie jakiegoś statku do transportu pasażerów (może być typ-7 transporter bo zrobienie go do tych misji to jakieś 25 mil) i udać się do systemu Upsilon Aquarii na stację Allen Hub. Stamtąd brać misje pasażerskie (tylko klasa ekonomiczna i bez "koronki", żeby zapełnić całą ładownie) do systemu LTT 9360. Stacja do której będziesz leciał jest oddalona o 1,800,000 ls więc przygotuj się że potrwa to 30-40 min.
Odpowiedz
(22.01.2018, 12:36 UTC)Mayczi napisał(a): @KejuH zarobiłem już ponad 250 mln z eksploracji i teraz chciałbym zwiększyć sobie rangę w handlu oraz przy okazji nieźle zarobić Smile

Szukaj misji pasażerskich na transport (nie-turystycznych, tylko takich "przewieź mnie z A do B i tam zostaw). 

Znajdź jakiś system, który ma stację orbitalną oddaloną jak najdalej od gwiazdy (minimum kilkadziesiąt tysięcy LS) i szukaj misji pasażerskich do tego systemu w okolicznych systemach.

Jeśli chcesz iść na łatwiznę, to takie misje są do Smeaton Orbital wszędzie naokoło, nie pamiętam nazwy systemu, ale znajdziesz po nazwie stacji. 

O wiele większą satysfakcję daje jednak znalezienie własnej żyły złota tego typu. Jedna jest nawet w husarskich systemach Wink

::EDIT::

O, już ktoś podał gotowe rowiązanie na talerzu Tongue Ja nadal jednak polecam samemu sobie czegoś poszukać Wink
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Potwierdzam, Allen Hub i okoliczne systemy to świetne miejsce na zarobek. Minusem tego rozwiązania jest tylko to, że wypłaty są tym mniejsze im mniejsza jest nasza ranga w Trade i reputacja z obecnymi tam frakcjami. Jednakże tak czy siak, chwilowo nie znam lepszego sposobu na zarobek.
Odpowiedz
(22.01.2018, 12:13 UTC)Mayczi napisał(a): Hej, mam do Was kilka pytań,

1. Jaki polecacie statek do PVP, PVE,
2. Czy macie jakiś dobry sposób na szybki zarobek

według mnie na początku dobre są
a) misje gdzie trzeba wyeliminowac Wachdronen - dostałem za nie 2x po około 400.000 każda
b) misje pasażerskie do atr. turystycznych - dostałem za jedną z nich ponad 2.000.000 a były 3 miejsca w niewielkim oddaleniu w sumie 90 minut latania
c) misje społecznościowe - obecna da mi myślę że około 10 milionów
a ja nie jesteś na początku to
osobiście zabieram  też  pasażerów z HIP144420 i HIP112829 (z baz planetarnych) lecących do HAIDEN na stację oddaloną o około 500.000 LS ale to jest mega nudne
Odpowiedz
Polecam Upsilon Aquarii (misje dla klasy ekonomicznej, Allen Hub -> Smeaton Orbital). Idzie tam wycisnąć nawet 150mln kredek na godzinę Biggrin A jeszcze nie mam najwyższych rang u lokalnych frakcji, Więc myślę, że 200mln na godzinę jest do zrobienia. Niby sposób nudny, bo ktoś wyżej wspomniał leci się 30-40 min w supercruise, ale zawsze można się wtedy zająć czymś innym, oczywiście nasłuchując ewentualnych interdictów. W zeszłym tygodniu w jeden dzień zarobiłem tam na Anacondę z bebechami klasy A, której używam do BH Biggrin
Odpowiedz
2 pytania...

1. dotyczy BGS - dlaczego powinniśmy się wstrzymywać od akcji jeżeli w wpływy w systemie spadną poniżej 55%? Rozumiem że optymalne wpływy to 55 do 65% i jeżeli zostanie przekroczony może skutkować niechcianą (niekontrolowaną) ekspansją... ale nie wiem co dzieje się poniżej. Czy nie powinniśmy wtedy nadganiać do optymalnego poziomu?

2. czy są jakieś kary jeżeli wyłączę grę nie dokując? kończy się paliwo, ktoś może mnie zabic etc?
(...) Choćby na smokach, wojska latające,
Nas nie zatrwożą (...)

(...) Ale w grobowcach my jeszcze żołdacy,
I hufiec Boży(...)
Odpowiedz
(23.01.2018, 11:14 UTC)Redire napisał(a): 2 pytania...

1. dotyczy BGS  - dlaczego powinniśmy się wstrzymywać od akcji jeżeli w wpływy w systemie spadną poniżej 55%?  Rozumiem że optymalne wpływy to 55 do 65% i jeżeli zostanie przekroczony może skutkować niechcianą (niekontrolowaną) ekspansją... ale nie wiem co dzieje się poniżej. Czy nie powinniśmy wtedy nadganiać do optymalnego poziomu?

2. czy są jakieś kary jeżeli wyłączę grę nie dokując? kończy się paliwo, ktoś może mnie zabic etc?

1. Żeby nie wpaść w wojnę z frakcją na 2. miejscu. Kontrolą i balansowaniem wpłwów w danym systemie zajmują się Margrabiowie z Marchii, do której należy ten system. Po otrzymaniu awansu na Husarza dostaniesz dostęp do odpowieniego działu ze wszystkimi informacjami na ten temat Smile

2. Nie, wylogowanie się z gry to tak jakbyś zrobił save'a Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz