Przekonajcie mnie do Open Play
Heh. Też sobie latałem spokojnie na Open.
Wpadam ostatnio do Funders World po zakupy, nie wyleciałem jeszcze z Corollis i buuum - już tylko blachy odbijają się po stacji Smile

Koleżka który mnie załatwił David187 ma już sporo fanów: https://www.youtube.com/results?search_query=David187 Smile

Podobnie było w Plejadach jak chciałem pooglądać zniszczone stacje ...
[Obrazek: 83414.png]
Powiem tak: ja na waszym miejscu latałbym tylko w open i robił tak:
- Chcę polatać w spokoju? Latam po bezpiecznej przestrzeni.
- Chcę odwiedzić bardziej niebezpieczne systemy, ale nie jestem pewien swoich umiejętności? Szukam eskorty albo wsparcia Smile
Taki mały RP.
Tryb SOLO dodano chyba przez pomyłkę albo po to żebyś mógł polatać jak zapomnisz zapłacić za neta. Przecież to że spotykasz innych graczy ( owszem tych niedobrych też) dodaje smaku tej grze. Nawet jak cię dorwą kosmiczne dresy , to też jest atrakcja. Ja gram od 3 miesięcy , może mało intensywnie bo godzina dwie dziennie , ale nie trafiłem jeszcze na żadnego frustrata, za to wielokrotnie zdarzyło mi się pozdrowić kogoś , przeważnie z wzajemnością Smile. Zapomnij o SOLO.
[Obrazek: 86366.png]
Lataj w Open TYLKO jeśli chcesz sobie z kimś pograć/pogadać.
90% gry spędzam w Solo.
I jak jesteś w stacji to zmieniaj open/solo żeby Ci się misje szybciej odświeżały...

Jak nie masz znajomych, kumpli do latania to Open na nic Ci nie jest potrzebne...
(10.01.2018, 21:06 UTC)Spili napisał(a): Lataj w Open TYLKO jeśli chcesz sobie z kimś pograć/pogadać.
90% gry spędzam w Solo.
I jak jesteś w stacji to zmieniaj open/solo żeby Ci się misje szybciej odświeżały...

Jak nie masz znajomych, kumpli do latania to Open na nic Ci nie jest potrzebne...

Tytuł posta brzmi: Przekonajcie mnie do open play , a nie : zniechęćcie mnie do open play . Na marginesie sposób na odświeżanie misji... to oszustwo. Misje są takie jakie są i nie ma potrzeby siebie oszukiwać , no ale jak to mówią twój cyrk twoje małpy.
[Obrazek: 86366.png]
Dajesz @Maroks w open!
Latam tylko w open, a inne tryby uruchamiam tylko w celu stackowania misji. Trudnię się głównie handlem, latam w prawie każdym handlowym cg i griefera spotkałem tylko raz. Akurat kupiłem wtedy nowiuśkiego iCuttera i przywiozłem nim pierwszy ładunek do któregoś tam cg. A tu niespodzianka, wleciał we mnie jakiś baran i mnie stacja zdezintegrowała razem z całym ładunkiem. Na szczęscie taka sytuacja zdarzyła mi się TYLKO RAZ w całej mojej karierze. Oczywiście jako że zajmowałem się głównie przewozem towarów to zdarzało się spotkać gracza "pirata", który sępił o kilka ton ładunku, ale w takich sytuacjach zawsze udawało mi się uciec. Także uważam, że spokojnie możesz latać w OPEN, tym bardziej DBXem, który raczej nie jest celem dla piratów (zazwyczaj brak cennych ładunków), a tym bardziej grieferów (ci raczej szukają większych statków, w dbxa ciężko trafić z tarana Biggrin ).
Powaga? Skoro tak. Czyli tylko przy CG i zatłoczonych miejscach takich jak Plejady czy te systemy startowe?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Jak nie latasz w Open to jesteś ciotą! Przekonałem? Biggrin

A tak serio, to kosmos jest wielki, a pilotów mało. Oprócz kilku oczywistych hot spotów jak np. systemy z CG, z inżynierami, czy stolicami PP trafienie na drugiego pilota graniczy z cudem, a co dopiero trafienie akurat na griefera. Wystarczyć przeczytać poradnik do ucieczki, poćwiczyć moment z kolegą i jesteś praktycznie nietykalny. Nie granie w open to zrezygnowanie z ciekawego aspektu gry w obawie przed stratą kilku pikseli z monitora.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Open jest super:
1. Są dłuższe loadingi i częstsze crashe gry
2. W małych stacjach trzeba czekać w kolejce do dokowania
3. W dużych stacjach ktoś w Biełudze, Korwecie albo Cutterze może Cię rozsmarować po kopercie jak będzie wylatywał na dopalaczu i nawet nie zauważy
4. W samej stacji i przed nią jest sporo chętnych do testowania na Tobie swoich nowych buildów
5. Trzeba podejmować wielokrotne próby dotarcia do inżynierów, bo pkt. 4
6. Jak Ci się zawiesi gra, system albo połączenie z Internetem w momencie gdy ktoś Cię widzi, to zostaniesz zgłoszony do Frontiera i dostaniesz bana za "combat-logging"
7. Wracasz z dalekiej eksploracji do Bańki? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
8. Lecisz wyładowany towarem powolnym transportowcem? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
9. Lecisz z urobkiem jeszcze wolniejszym górnikiem? Ktoś życzliwy z pewnością to zauważy i Cię odstrzeli
10. Chcesz trochę postrzelać statkiem do PvE na CZ lub RES? Ktoś życzliwy...
11. Przez problemy z instancjami i tak nie znajdziesz tych graczy, z którymi chcesz latać, ale Ci którzy chcą Cię rozwalić znajdą Cię na pewno...

O czymś zapomniałem? A, Open jest super! Biggrin
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube