Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
i jak, fajnie się kopało?
jak tak to w niedalekiej przyszłości ( mam nadzieje ) duże zmiany w górnictwie się pojawią - będzie jeszcze fajniej.
Odpowiedz
(06.01.2018, 22:53 UTC)MAGNUM354 napisał(a): i jak, fajnie się kopało?
jak tak to w niedalekiej przyszłości ( mam nadzieje ) duże zmiany w górnictwie się pojawią - będzie jeszcze fajniej.

Właśnie wróciłem z pierwszej szychty i spodobało mi się. Teraz moim celem jest dozbieranie do tego Pythona.
Przy okazji mam kolejne pytanie. Po wypuszczeniu prospector drona pojawiał mi się czasami komunikat "Prospection failed" mimo iż dron jeszcze nawet nie doleciał do celu. Co to mogło oznaczać? Po tym komunikacie widziałem, że dron doleciał do celu więc nie bardzo rozumiem skąd ten komunikat?
[Obrazek: 93322.png]
Odpowiedz
prospector failed Ci się pojawiało, jak wypuszczałeś kolejnego drona - wtedy ten wcześniejszy się wyłączał.
Po kasę do Pythona zapraszam na aktualne handlowe CG - 3,8 k cr za tonę + bonus w czwartek Smile
Odpowiedz
(06.01.2018, 16:54 UTC)MarcinW napisał(a): Chciałbym spróbować górnictwa, zobaczyć w praktyce jak to wygląda. Czy w tym celu przerabiać mojego ASP explorera czy tez lepiej kupić do tego celu np. T6 i jego zrobić na górnika? Gdzie polecieć na pierwsze kopanie tak by w spokoju potrenować? Obecnie jestem w HR 8444.

Ja kopalem okolo 30km od RES ale to juz byla anaconda i powiem ze fajnie sie kopalo a kopac warto bo Selene Jean wymaga 500T na odblokowanie. Ja osobiscie zostal bym przy ASPie.
Odpowiedz
Pytanie bardziej dla posiadaczy Horizons. Nie wiecie jakiego typu jest ta planeta w tle "Main Menu" ED: Horizons? Albo od razu gdzie można spotkać podobną planetę?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Cny20 - a czemu 30 kilometrów od RESa ? po co tak ryzykować,, ja tam latam na drugą stronę planety...
Odpowiedz
(07.01.2018, 11:11 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Cny20 - a czemu 30 kilometrów od RESa  ?  po co tak ryzykować,, ja tam latam na drugą stronę planety...

A jakoś tak zawsze robiłem. Nie jestem doświadczonym gornikiem możliwe że istnieją inne lepsze opcje ale zauważyłem że piraci są wszędzie nie tylko w RES a jak dojdzie co do czego to zawsze bliżej żeby ktoś ci pomógł. Ale to tylko moja teoria która nie została przetestowana.
Odpowiedz
(07.01.2018, 11:11 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Cny20 - a czemu 30 kilometrów od RESa  ?  po co tak ryzykować,, ja tam latam na drugą stronę planety...

To nie ma znaczenia, piraci wszędzie za Tobą wlecą.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Kopanie poza RESem daje więcej spokoju - najczęściej ktoś wpada do naszego low wake'a zaraz na początku, potem cisza, jak ma wrogie zamiary, to trzeba wyskoczyć i spróbować jeszcze raz. W RESach piraci są co chwila.
Odpowiedz
(07.01.2018, 14:11 UTC)Pajk napisał(a): Kopanie poza RESem daje więcej spokoju - najczęściej ktoś wpada do naszego low wake'a zaraz na początku, potem cisza, jak ma wrogie zamiary, to trzeba wyskoczyć i spróbować jeszcze raz. W RESach piraci są co chwila.

No tak, ale nie ma znaczenia czy wskoczy się w pierścień tuż obok RES-a czy po drugiej stronie planety Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz