30.12.2017, 21:20 UTC
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
30.12.2017, 21:33 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.12.2017, 21:34 UTC przez Indygo.)
hm... tu raczej nie ma teorii ...
myślę że to zależy od Twojego podejścia... nie ma przeszkód do PP ani do CG... tu trzeba wszystkiego spróbować ![]() ps.. w Mai'i uważaj na Cmdr El Demonolde ![]() skubaniec tam lata i rozwala dla sportu
30.12.2017, 21:38 UTC
CG szczególnie dla zaczynających grę są zdecydowanie korzystne - pozwalają zdobyć fundusze mniejszym wysiłkiem - czasami piszę o nich, jak coś się dzieje ciekawego.
PP bym w początkowej fazie odpuścił - tak naprawdę potrzebne są do odblokowania konkretnych ulepszeń - tarcze prismatic, rakiety packhound, maszynowe plasmy itp. - kosztem jest ciągła walka ze strażnikami powersów - należąc do innego PP, niż rządzi w danym systemie narażamy się na ciągłe wyciąganie z SC i atak bez widocznego powodu.
30.12.2017, 23:56 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.12.2017, 23:59 UTC przez MAGNUM354.)
przy tych wszystkich mądrych poradach o Silent Runningu zapomnieliście chłopakowi napisać że kiedy statek się nagrzewa można go ochłodzić za pomocą Heat Sinka montowanego w UTILITIES na statku..
![]() Wiem to podstawy ale nie dla niego... heh Przy okazji.. przejście w tryb Silent Running anuluje ci obecny skan który się zaczynał ale nadal jesteś widoczny dla innego/drugiego statku policyjnego ( kilka ich lata wokół stacji ) dlatego nie zdziw się kiedy będąc w SR usłyszysz komunikat o skanowaniu... Rozwiązanie jest proste i wielokrotnie sprawdzone - włączasz SR na kilka 3-4 sekundy i wyłączasz kolejny skan = SR z twojej strony itd. aż do wylądowania - max. mi się trafiło 3 razy. W sumie do tego nawet Heat Sinka nie potrzeba bo robiąc w ten sposób, twój statek nie zdąży się nagrzać. ![]() Community gole robić ! Dowozisz kilka ton ( jeden kurs ) i dostajesz się do tych 99% i masz gwarantowany zysk np. 100 000 kredytów. Ale CG ma kilka progów zwykle 8 - 10 i co poziom dostajesz te 100 000 więcej ( GWARANTOWANE! ) Jak masz za mały statek żeby się produkować albo na tym etapie jest takie latanie dla ciebie zbyt niebezpieczne, to po tej jednej dostawie czekasz na koniec CG i lecisz odebrać gwarantowane 800 K albo okrągły milionik ![]() Powersów olej tak jak Pajk napisał - baw się tym co cię nie potrafi zabić
31.12.2017, 00:02 UTC
Co do szmuglowania jeszcze - mniejsze statki są rzadziej skanowane. Im większy statek, tym bardziej przyciąga uwagę policji.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
31.12.2017, 00:24 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.12.2017, 00:26 UTC przez MarcinW.)
(30.12.2017, 23:56 UTC)MAGNUM3 54 napisał(a): przy tych wszystkich mądrych poradach o Silent Runningu zapomnieliście chłopakowi napisać że kiedy statek się nagrzewa można go ochłodzić za pomocą Heat Sinka montowanego w UTILITIES na statku.. Akurat heat sinka mam zamontowanego Generalnie to nie jestem aż taki całkiem zielony - podstawowe poradniki i manuale przeczytałem. Tyle że informacji do przyswojenia jest tak dużo, że pewnie minie jeszcze sporo czasu zanim wszystko ogarnę.(30.12.2017, 23:56 UTC)MAGNUM3 54 napisał(a): Przy okazji.. przejście w tryb Silent Running anuluje ci obecny skan który się zaczynał ale nadal jesteś widoczny dla innego/drugiego statku policyjnego ( kilka ich lata wokół stacji ) dlatego nie zdziw się kiedy będąc w SR usłyszysz komunikat o skanowaniu... O, i właśnie takich informacji potrzebuję. Nie wiedziałem, że przejście w silent running anuluje scan. Będę musiał to wypróbować. A ile czasu trwa scan od momentu pojawienia się komunikatu? Czy oprócz tego komunikatu, który zaraz znika jest jakoś sygnalizowane że jestem skanowany? Przy okazji, mam kolejne pytanie. Po czym poznać na mapie galaktyki, które systemy są zamieszkane? Czy jeśli wybiorę filtr economy i odznaczę "none" to zostaną wyświetlone tylko systemy, które są zamieszkałe? Dotarłem do systemu Maia i teraz planuję podróż do Felicity Farseer. Widzę, że bez tankowania przy pomocy fuel scoop się chyba nie obejdzie.
31.12.2017, 01:02 UTC
To jeszcze tylko dorzuce sie do pasazerow. Wiekszosc Secretiv (chyba jakos tak) za 1-2 skany sie obrazi ale nie zerwie kontraktu. Problemem sa ci poszukiwani w systemie bo za nich mozna od razu czape dostac. Ja jak nie musze to nie biore wogole tych z gwiazdka, bo zabieraja caly przedzial a do tego latwo przeoczyc i zabierasz Illegal Pasenger'a, a wtedy mily przelocik po kilkadziesiat okraglych banieczek potrafi sie zmienic w kleske totalna, spadki reputacji, kary i jeden wielki bajzel.
Czy ktos moze ma przetestowane jak sie respia zadania? Na poczatku przygody z Elitka gdzies wyczytalem ze odzielne sa dla solo i open i zmieniaja sie co 15 minut, ale ostatnio ogladajac jakies propagandowe video na YT jak to mozna kilkaset baniek w godzinke zrobic (mam dwie lewe rece do tego biznesu bo moj rekord sie nawet do 100 nie zblizyl) facet mowil ze wchodzac i wychodzac w jakiejs okreslonej kolejnosci zadania sie zmieniaja za kazdym wejsciem do gry.
31.12.2017, 08:36 UTC
to jak sie nauczysz to się podziel
![]() A skan jest anulowany od razu jak włączysz Silent Running , dlatego napisałem ż ewłączam na 3- 4 sekundy i wyłączam żeby w razie kolejnego skanu móc go włączyć. Nie dostajesz informacji żadnej o anulowaniu skanu - skoro znikasz z radaru i nie mogą cię namierzyć to nie mogą ci wysłać komunikatu o tym że cię zgubili.
31.12.2017, 08:43 UTC
"MAGNUM3 54 napisał(a): przy tych wszystkich mądrych poradach o Silent Runningu zapomnieliście chłopakowi napisać że kiedy statek się nagrzewa można go ochłodzić za pomocą Heat Sinka montowanego w UTILITIES na statku..
![]() Wiem to podstawy ale nie dla niego... heh" prawda prawda.... nie pisałem o Heat Sinkach , bo moja rezerwa na Power Plancie nie wymagała nigdy dodatkowego chłodzenia i nie pomyślałem o tym .. ale to też wiąże się z dużą wprawą podczas wychodzenia z nadświetlnej przed bazą i wlotem do niej na dużej prędkości... ile buildów, ile sposobów latania , ile przyzwyczajeń ... tyle rozwiązań ![]() dobrze mieć możliwość przypisania makra pod klawisz do uzyskiwania zgody na lądowanie
31.12.2017, 11:27 UTC
(31.12.2017, 01:02 UTC)Kuba Wolf napisał(a): ...My tego nie robimy, bo takie zachowanie jest nieetyczne Na pewno nie 15 minut, w ten sposób to by chyba trzeba było siedzieć żeby nazbierać do pełna. Aktualnie teoretycznie trzeba się wylogować na ok. minutę, ale to wymaga przetestowania. No i limit 20 misji, który wprowadzono właśnie dlatego, że piloci stakowali po kilkadziesiąt i więcej, potem wystarczyło raz gdzieś polecieć, coś przeskanować i z głowy. Teraz jest o tyle gorzej, że skanowanie działa tylko na jedną wziętą misję, jedyny bug ułatwiający jest taki, że wystaczy znaleźć pierwszą lokalizację i potem skanować ją tyle razy, ile misji, bez szukania w całej galaktyce. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,426 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,289 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

![[Obrazek: 93322.png]](https://inara.cz/data/sigs/93/93322.png)

![[Obrazek: 134513.png]](https://inara.cz/data/sigs/134/134513.png)
![[Obrazek: 134513.jpg]](https://inara.cz/data/sig/134/134513.jpg)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
MOJE ODZNAKI![[Obrazek: RNKMIRD.png]](https://i.imgur.com/RNKMIRD.png)
![[Obrazek: 30866.png]](http://inara.cz/data/sigs/30/30866.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: smile.png]](http://forum.thewingedhussars.com/images/smilies/smile.png)