Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Dyspozytor , to o czym mówisz to rozumiem jest modyfikacja wielkości zrzucanego zdjecia, tak ?
Mi chodzi o to jak to zrobiłeś ze gra działa tobie w 2K pomimo tego że nie odblokowywałeś DSR ?
czy to zależy od karty graficznej czy bardziej od ograniczeń monitora? 1050'ka wyświetla grafikę ponad 2K ale robocza rozdzielczośc mojego monitora to standardowe HD. Dlatego mnie ten temat interesuje, bo też bym pograł w 2K .
A do DSR mam uraz bo akurat zaraz po tym jak ruszyłem ta opcje to mi się karta spaliła Sad Dlatego bardzo mnie to ciekawi.
Odpowiedz
@MAGNUM354 źle mnie zrozumiałeś, ja mam monitor 3,5K ale grałem w 2K (supersampling 1.5) bo mi procek trochę nie domaga. A teraz po tych testach zauważyłem że jednak mogę dać pełne 3,5K (supersampling x1) i mam zdziebko lepiej, w obu przypadkach 60fps.

Nie masz co żałować 2K bo na FullHD przynajmniej mogłem ustawić supersampling x2 (dzięki karcie 1070) i w tedy obraz był jak żyleta.
Odpowiedz
Ok czyli masz kartę i monitor które dają takie możliwości.
A jakaś porada co zrobić Z kartą 1050 TI 4GB i monitorem 22cale który wyświetla tylko HD (1920x1080) ?
Tylko zmiana taktowania przez DSR ?
Odpowiedz
Cześć, mam do Was dwa pytania,
Zrobiłem Cobre MK III pod handel czyli powpychałem Cargo Racki wszędzie gdzie się da Smile Chciałbym teraz zamiast jednego Cargo Racka mieć tarcze ale nie mogę jej zamontować ponieważ piszę "hull mass exceeds shield generator" o co to chodzi.

Jak uciekać przed "wyjęciem" z FSD, kilka razy próbowano mnie złapać ale udawało mi się uciec a niekiedy nie mam czasu namierzyć na "Escape vector" bo od razu mnie wyciągają, od czego to zależy?
[Obrazek: AuxlBib.png]
Odpowiedz
hull mass exceeds shield generator - wydaje mi się że próbujesz założyć za małe tarcze jak na swój statek
a co do wyciągania z SC, to aby temu zapobiec musisz łapać celownikiem Escape vector i nie możesz mieś przepustnicy na zero - bo wtedy poddajesz się wyciąganiu
Odpowiedz
Wcześniej mogłem je założyć ale sprzedałem bo potrzebowałem kasy na wykup w razie potrzeby a teraz na każdej ten sam napis
Odpowiedz
wrzuć builda z coriolisa i napisz, jakie te tarcze, to popatrzymy
https://coriolis.edcd.io/outfit/cobra_mk_iii
Odpowiedz
Ok, ogarnąłem chciałem włożyć tarcze tam gdzie są Cargo racki cap: 4 a tam się nie da Smile
Odpowiedz
Nie da się dlatego, że tak, jak napisał wyżej @Dyoda tarcze mają taki parametr, który się nazywa Maximal Hull Mass, czyli największa masa kadłuba, którą tarcza danej klasy osłoni. Tarcze klasy 2 (czyli Twój cargo na 4T) ma 138T, a Cobra ma kadłub 180T, dlatego się nie da. Na bardziej zaawansowanym poziomie grania można zrobić taką sztuczkę np. ze statkiem Cutter, który ma najmniejszą możliwą tarczę klasy 6, ale po przeróbce u inżyniera tarczy klasy 5 (oczywiście zawiezionej tam mniejszym statkiem) można uzyskać "maximal hull mass" powyżej 109%, co pozwoli taką przerobioną tarczę zapakować do wcześniej zbyt dużego statku.
Odpowiedz
Hej, dzisiaj przypadkiem trafiłem do systemu palina i dostałem od niego propozycję misji - dostarczyć mu 4 szt "czegoś" od obcych. Nigdzie nie mogę znaleźć co mam mu dostarczyć - może ktoś miał taką misję i pamięta co i skąd trzeba mu przywieźć?
Z góry dzięki za pomoc
Odpowiedz