Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Finansowo? Tylko jak złapiesz odpowiednie misje. Inaczej lecisz tam tylko dla czystej radochy.
Nie troszczycie się zbytnio o jutro. Macie do tego prawo. Ale nie uskarżajcie się, gdy jutro was zaskoczy.
John Brunner
Odpowiedz
w systemach które wymieniłem tam powyżej... są misje data o wartości około 400.000 Cr każda...

trafiają się również 800.000 Cr... za jedną !!!

zbierasz takich kilka....(naście) ..... potem niestety ... poświęcasz te 2 godziny.. ale masz parę milionów...

jeśli to jest nieopłacalne... to znaczy że chyba się (nie) rozumiemy Wink
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
A to ile ci płacą nie zależy też od poziomu?

Znaczy się rangi?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Im wyższa ranga u danego zleceniodawcy, tym lepiej płatne misje od niego dostajesz
Odpowiedz
Maroks....

po prostu podleć tam i sprawdź...
naprawdę nie da się wszystkiego podać na tacy Smile
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
(21.12.2017, 17:31 UTC)Maroks napisał(a): 2 godziny? Tak mniej więcej ile to? Jak z Eravate do Rigel?

Czy jak z Sigttariusa do HR 8444?
Bierzesz tyle misji ile Ci się uda wziąć jako kurier (ja latam z Sol, ale tam trzeba mieć permit (zgodę na wejście do systemu), a by go zdobyć trzeba mieć odpowiednią rangę w Federal NAVY). Potem po wejściu do systemu ustawiasz statek na kurs Hutton Orbital i ustawiasz sobie budzik na około 1,5 H. Przez ten czas możesz się zająć czymś innym (na przykład zjeść w spokoju obiad, obejrzeć film, czy co tam będziesz chciał xD). Potem patrzysz ile Ci jeszcze czasu zostało, ale prawdopodobnie będziesz już niedaleko stacji. Jak dolecisz do stacji to oddajesz wszystkie misje i zreperuj statek bo zostanie Ci tylko 30% malowania i  30% integrity statku. Nie zapomnij też kupić pamiątkowego kubka i Ginu, które możesz dostać tylko tam (możesz je potem sprzedać za kilkanaście tyś za szt. w mocniej oddalonym systemie (200-400 LY, albo i dalej), tylko uważaj bo piraci lubią na tego rodzaju dobra polować).

Btw. Nieskromnie się przyznam, że "przywiozłam" sobie do RL kubek z Hutton Orbital Biggrin
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
Co? Na kubek? Are you serious? No dobra. To tak z ciekawości. Na eksplorację najlepiej lecieć do centrum galaktyki, czy na zewnętrzną stronę. Gdzie rzadzej się lata? Albo gdzie się nie zapuszczają?j
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Pytanko czy są jakieś mody do elite, interesuje mnie głównie paczki voice. Brakuje mi czasami w tej ciszy, żeby coś gadało. Może kiedyś galnet bedzie działać ale narazie cisza czasem mnie przeraża.

Graficzne paczki też mile widziane.

I jeszcze jedno pytanie Latam sobie w Eurybia, aby poluibić się bardziej z mafią celem odblokowania inżyniera, bo ten odblokowuje mi następnego a musze isc w kierunku lepszego reaktora, tzn mocniejszego by moc nastepne rzeczy ulepszyć. Ale im mocniejsze elementy statku tym bardziej prądożerne tylko co dalej będzie się puszka przegrzewać. Ma ktoś jakieś porady co do ulepszania z czym nie przesadzać. Albo swoje spostrzezenia.

I pytanie w jakim momencie ta Panienka od min wyśle mi zaproszenie
Odpowiedz
(22.12.2017, 10:37 UTC)Mezal napisał(a): Pytanko czy są jakieś mody do elite, interesuje mnie głównie paczki voice. Brakuje mi czasami w tej ciszy, żeby coś gadało. Może kiedyś galnet bedzie działać ale narazie cisza czasem mnie przeraża.

Graficzne paczki też mile widziane.

I jeszcze jedno pytanie Latam sobie w Eurybia, aby poluibić się bardziej z mafią celem odblokowania inżyniera, bo ten odblokowuje mi następnego a musze isc w kierunku lepszego reaktora, tzn mocniejszego by moc nastepne rzeczy ulepszyć. Ale im mocniejsze elementy statku tym bardziej prądożerne tylko co dalej będzie się puszka przegrzewać. Ma ktoś jakieś porady co do ulepszania z czym nie przesadzać. Albo swoje spostrzezenia.

I pytanie w jakim momencie ta Panienka od min wyśle mi zaproszenie

Modów jako takich nie ma. 

Dostępne są tzw. Voice Packi, tworzone przez ludzi z HCS Voice Packs i we współpracy z takimi sławami jak William Shatner czy Brent Spiner. Do ich poprawnego działania wymagany jest program Voice Attack (koszt circa $10). TUTAJ masz przykład, jak to działa w praktyce. Tam akurat używanych jest kilka na raz, ale jak najbardziej można kupić tylko 1 i używać pojedynczo. Gorąco polecam!

P.S. Voice Pack VERITY jest nagrany przez tę samą aktorkę, która nagrała głos komputera pokładowego, więc świetnie pasuje do gry.

Co do Galnetu - zerknij TUTAJ. Galnet Audio jest potwierdzony na przyszły rok.

Co do grafiki - modów jako takich również nie ma, ale zapraszam do sprawdzenia mojego presetu ReShade (link w sygnaturze).

Spis polecanych ulepszeń od Inżynierów znajdziesz w przypiętym wątku w Bibliotece.

Jeśli chodzi o ostatnie pytanie, to nie mam pojęcia Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
@Mezal
Dział biblioteka się kłania Smile
http://forum.thewingedhussars.com/showthread.php?tid=31     Dział inżynierowie Smile
Co do modów, to o takich nie słyszałem, zainteresuj się programem Voice Attack (wydawanie komend głosowych), program płatny 10$ ale pokochasz go, zwłaszcza, że przydaje się do innych gier)) i paczkami od HCS
https://www.hcsvoicepacks.com/

Voice attack:

Edit: Szef mnie ubiegł
Odpowiedz