Handlowe CG
Aktualnie jest interesujące CG - szczególnie dla początkujących i "na dorobku".
Frakcja Diamond Frogs zorganizowała CG, w którym należy wozić kilka towarów mających pomóc w przyszłości w budowie nowej stacji. Ważna informacja jest taka, że nieźle idzie, ale będzie im ciężko skończyć do czwartku 14.12.3303, czyli wożenia mamy do końca CG. Wypłata niezła, premie też będą niczego sobie - aktualnie jest 5 Tier prawie, wożąc Supercondutors z systemu Teaka (17,5 Ly - dwa skoki praktycznie dla każdego, jeden dla mojego Cuttera z G5 FSD), gdzie na dwóch stacjach blisko gwiazdy mają towar pod korek. Przebitka ok. 4500 cr za tonę. Ja wbiłem 10% (aktualnie 8 mln premii) po 6 kursach. Jeden kurs, to 3,2 mln zysku, w drugą stronę można zabrać żywności i dragi (te nielegalne, ale płacą na czarnym rynku). Jest więc małe ryzyko przy wlocie do stacji.
Odpowiedz
No ale ile takich kursów zrobisz w 1h? Z 5/6? Czyli przy dobrych wiatrach zarobisz ok. 30-40 mil. Słabiutko jeżeli mam być szczery.
Odpowiedz
(10.12.2017, 22:27 UTC)QCIAK napisał(a): No ale ile takich kursów zrobisz w 1h? Z 5/6? Czyli przy dobrych wiatrach zarobisz ok. 30-40 mil. Słabiutko jeżeli mam być szczery.

Jeden skok + sc do stacji na poziomie 250 ls to są 2-3 minuty (cutter strasznie zbacza z trasy bez docking computera). Czyli gdzieś w 1h mam 12 - jakieś 60 mln. Dla mnie ok.
Jakaś lepsza trasa? - poproszę.
Odpowiedz
(10.12.2017, 22:27 UTC)QCIAK napisał(a): No ale ile takich kursów zrobisz w 1h? Z 5/6? Czyli przy dobrych wiatrach zarobisz ok. 30-40 mil. Słabiutko jeżeli mam być szczery.

O matko dla mnie to jest dużo Smile
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(10.12.2017, 22:46 UTC)Pajk napisał(a):

Jeden skok + sc do stacji na poziomie 250 ls to są 2-3 minuty (cutter strasznie zbacza z trasy bez docking computera). Czyli gdzieś w 1h mam 12 - jakieś 60 mln. Dla mnie ok.
Jakaś lepsza trasa? - poproszę.

@Pajk dzięki za cynk Smile
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Jeszcze dojdzie premia za CG w czwartek o 15:00 GMT - dla 50% (do zrobienia bez problemu) to będzie kolejne 9 mln.
Odpowiedz
dobre, zapisuje sie dzis, dzieki za cynk Pajk!
Odpowiedz
No ja w godzinkę robię 180-250 na misjach pasażerskich. Jeżeli będzie zapotrzebowanie, to napiszę poradnik dla początkujących. A do tego range Elite w handlu robi się w dosłownie parę godzinSmile
Odpowiedz
(11.12.2017, 12:04 UTC)QCIAK napisał(a): No ja w godzinke robie 180-250 na misjach pasażerskich. Jeżeli będzie zapotrzebowanie, to zrobie poradnik dla poczatkujących. A do tego range Elite w handlu robi się w dosłownie pare godzinSmile

Nie wszyscy lubią grać na skróty Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Zdaje sobie sprawę, Panie HetmanSmile Aczkolwiek moja metoda nie zakłada wykorzystywania Exploitów, tylko mechaniki gry. Ja do tego doszedłem sam, mając na liczniku ponad 500h, ale są tacy, którzy nie mogą poświęcić tyle czasu, a też chcieli by obejrzeć coś innego niż kokpit SidewinderaWink
Odpowiedz