Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(06.12.2017, 16:47 UTC)Maroks napisał(a): Hej. To znowu ja. Miałem się nie odzywać wcześniej niż kiedy zdobędę Anacondę i będę bliski rangi Elite w eksploracji. Powiem tylko że dobrze mi idzie. Nabiłem dwie rangi w eksploracji (niby mało ale gram tylko w weekandy) i prawie mnie stać na cobrę mk 3. Pytanie. Na jakich stacjach mogę znaleźć lepsze skanery do haulera oraz wyjaśnicie mi o co chodzi w tych USS'ach? Nie mam dostępu do przewodnika po nich a moja angielszczyzna jest słaba więc średnio rozumiem te anglojęzycze fora. Raz natrafiłem na grupę statków. Ale czy jest w nich coś więcej oprócz pirackich statków? Odmeldowuję się. Postaram się wam więcej nie zawracać gitary. Do zobaczenia ze mną i moją przyszłą Anacondą.

Skanery znajdziesz na stacjach z ekonomią High Tech. Odfiltruj sobie mapę na typ ekonomii i szukaj systemów z dużą populacją.

USS - Unidentified Signal Sources, czyli Źródła Niezidentyfikowanych Sygnałów, to miejscówki, w których można znaleźć np. rozbite statki i towar do pozbierania (który czasem okazuje się podpuchą piratów), walczące ze sobą statki, pilota w potrzebie (np. brakuje mu paliwa), czasami znajdziesz tam też obcych.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Maroks... brakowało nam Ciebie Smile
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
A może wziąć Maroksa do Akademii?
Odpowiedz
Dobra. Dzisiaj Mikołajki więc pozwolę sobie na jedno bonusowe pytanie. Co mi polecacie ulepszać Haulerowi? Jakie lasery. Ma tylko jedno miejsce więc tak pytam. Coś skutecznego w samoobronie. Oraz czy dobrze zrobłem sprzedając jeden Cargo Rack na kosz hangaru dla łazika? Odmeldowuję się. W tym roku się nie odezwę. Chyba że będzie to konieczne.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
W samoobronie lepsze byłyby Grade 5 Thrustery i Grade 5 Faster boot Sequence FSD (czyli po polsku silniki pozwalające osiągnąć większą prędkość i napęd FSD o szybszym czasie ładowania). A najlepsza Cobra Smile
Odpowiedz
Maroks... kurde blade... zostaw tego Haulera... idż w kierunku conajmniej Cobry MKIII... jest tania i łatwa do zdobycia...

a po cholerę Ci teraz ten łazik... chyba że lubisz se jeździć Wink

PS...

no jak to nie chcesz się odzywać w tym roku.... ???
to co my tu bedziem odpisywać ???

PS 2

ja w to "Gów..." gram ponad dwa LATA... taka choroba.. nic nie poradzę...
Cobra MKIII to chyba jeden z najlepszych tutaj statków do zabawy... eksploracji.. handlu... przemytu...

poza ostra walką... do wszystkliego ... i... chyba tylko z ciekawościa czekam na Kraita...
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Czyli nie ulepszać Haulera tylko zbierać na Cobrę?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
(07.12.2017, 07:25 UTC)Maroks napisał(a): Czyli nie ulepszać Haulera tylko zbierać na Cobrę?

Jasne że tak! Zależy ile masz kasy? Jeśli musisz dozbierać, to rób Haulerem misje BOOM TIME DELIVERY i BOOM DATA DELIVERY. Po 2h gry będziesz miał na Cobrę... a potem lataj Cobrą i ją ulepszaj. Ja swoją Cobrą latam od jakichś 50 godzin, przez ten czas maksymalnie ją ulepszyłem i już mam ok. 14mil na ASP Explorera
Odpowiedz
Pewnie ze zbieraj na cobre jest świetna szybka, zwrotna.. Ja ją szybko zmieniłem ( bo wiadomo swiezak szybko chce statki dla koksow Wink ale poczytałem forum i do niej wróciłem..Teraz mam fun tym statkiem.. Polecam w 100%
Odpowiedz
Okej. A po kupieniu i poulepszaniu Cobry zbierać na Diamondback Explorera czy od razu po ulepszaniu Cobry na ASP'a? Oraz czy Cobra nadaje się do odławiania paru piratów z okolicy?
Odpowiedz