Co sądzicie o tym zestawie
Witam.
To znowu ja z kolejnym problemem a mianowicie co sądzicie o tym zestawie i co byście zmienili lub też jaki zestaw byłby wydajniejszy w stosunku do ceny.

3154.00 zł

http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_qxnqpwp.png
Odpowiedz
Przede wszystkim nie pchałbym sie w Kaby like jeśli na rynku jest pod każdym względem lepszy Coffe like. Jeśli to ma sluzyc głównie do gier to:
1) Zmień proca na Core i3 8100 Różnica w wydajności jest marginalna a cena znacząco sie różni na korzyść Core i3
2) Zmień płytę główną na jakąś z chipsetem Z370. Dzięki temu będziesz mógł kiedyś zamontować np Core i5 8400K -platforma bardziej "przysłościowa" Smile
3) Daruj sobie na razie 16GB RAM a zaoszczędzone pieniądze zainwestuj w lepszą kartę graficzną, np GTX1060 6GB

Jeśli komp ma służyć głównie do pracy w wielowątkowych aplikacjach i programach użytkowych rozważ platformę AMD z jakimś Rysenem. Smile
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
(05.12.2017, 18:40 UTC)SEBA312 napisał(a): Przede wszystkim nie pchałbym sie w Kaby like jeśli na rynku jest pod każdym względem lepszy Coffe like. Jeśli to ma sluzyc głównie do gier to:
1) Zmień proca na Core i3 8100 Różnica w wydajności jest marginalna a cena znacząco sie różni na korzyść Core i3
2) Zmień płytę główną na jakąś z chipsetem Z370. Dzięki temu będziesz mógł kiedyś zamontować np Core i5 8400K -platforma bardziej "przysłościowa" Smile
3) Daruj sobie na razie 16GB RAM a zaoszczędzone pieniądze zainwestuj w lepszą kartę graficzną, np GTX1060 6GB

Jeśli komp ma służyć głównie do pracy w wielowątkowych aplikacjach i programach użytkowych rozważ platformę AMD z jakimś Rysenem. Smile

No komputer tylko do gier, czyli wybranie lepszej grafiki da więcej ? Polecasz jakąś konkretną ?
Odpowiedz
zobacz ten zestaw w prawie identycznym budżecie:

płyta: GIGABYTE Z370 HD3
CPU: INTEL I3-8100 3.60GHZ BOX
grafika: GAINWARD GEFORCE GTX 1060 PHOENIX GS 6GB

w opisie filmu masz całą konfigurację
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Popieram kolegów wyżej... jeszcze proponował bym zmianę zasilacza na coś lepszego np. https://www.morele.net/zasilacz-evga-sup...y2-757740/
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Porada absolutnego laika: jakieś SSD by się przydało, czuć róznicę Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Dzięki za podpowiedzi, skorzystam z waszych rad ?
Odpowiedz
(06.12.2017, 00:33 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Mam już SSD 
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości