[HOTAS] Jaki zestaw do 400zł i do 1000zł?
Macias071 masz u mnie piwo (i oczywiście dla LittleJakub też Smile)

A ja zaliczyłem epic pomyłkę.

To zwykła śrubka, która pojawia w "otworze" się gdy przepustnica jest na maksa przesunięta - nawet nie trzeba jej rozkręcać. U mnie była na śruba była skręcona na maksa, wystarczyło ją poluzować i działa perfekcyjnie.

A ja dotychczas:
- wysłałem joy do serwisu
- rozmawiałem z nimi z 4 razy
- pytałem się dwóch ekspertów na temat smarów
- pisałem na forum
- czytałem w necie poradniki
- oglądałem filmy

a to była zwykła śrubka. Szkoda, że nie dali takiej informacji w instrukcji (w sposób oczywisty), na stronie, ani serwis o niej nie wie Smile

Głupio mi ale przynajmniej ktoś może się ubawić moją historią Smile
Odpowiedz
(11.10.2017, 18:20 UTC)Nijel napisał(a): Macias071 masz u mnie piwo. A ja zaliczyłem epic pomyłkę.

To zwykła śrubka, która pojawia w "otworze" się gdy  przepustnica jest na maksa przesunięta - nawet nie trzeba jej rozkręcać. U mnie była na śruba była skręcona na maksa, wystarczyło ją poluzować i działa perfekcyjnie.

A ja dotychczas:
- wysłałem joy do serwisu
- rozmawiałem z nimi z 4 razy
- pytałem się dwóch ekspertów na temat smarów
- pisałem na forum
- czytałem w necie poradniki
- oglądałem filmy

a to była zwykła śrubka. Szkoda, że nie dali takiej informacji w instrukcji (w sposób oczywisty), na stronie, ani serwis o niej nie wie Smile

Głupio mi ale przynajmniej ktoś może się ubawić moją historią Smile

Miło mi, że mogłem jakoś pomóc Wink (piwem dzielę się z LittleJakub bo jak już wspomniałem, także sugerował Tobie regulację przepustnicyWink )
Do zobaczenia w galaktyce.
[Obrazek: 84838.png]
Odpowiedz
To ja może lekko odkopię, ale w sumie dość świeży temat.
Zaczynałem latanie na Cyborg V1, którego dostałem w prezencie i byłem zadowolony. Niestety, już po gwarancji z przyciskami zaczęło się coś psuć - wszystkie zaczęły przerywać, co szczególnie przy skanowaniu lub strzelaniu bronią z ogniem ciągłym bywa mega irytujące. Dodatkowo, jeśli joystick był podpięty przez więcej niż pół dnia do komputera, to niektóre z przycisków przestawały działać (najciekawsze, że komputer mógł być wyłączony i dopiero odpięcie joya na kilka godzin sprawiało, że znów wszystko wracało do normy - jakby jakieś niewielkie ładunki elektryczne się gdzieś tam zbierały). Może ktoś słyszał o podobnych przypadłościach, bo jakby to udało się łatwo naprawić, to może bym sobie go odkurzył.
Potem kupiłem tak zachwalany T Flight Hotas X - i przyznam, że się trochę zawiodłem. Oczywiście przepustnica bardzo fajna rzecz, ale martwa strefa w samym joysticku (szczególnie oś RAW) to jakaś masakra. Cyborga musiałem pilnować nawet w supercruise, bo jak puściłem, to miał tendencję lekko odbijać, co pewnie jest lekką przesadą. Ale do 10-20% martwej strefy wspomnianej osi w Thrustmasterze mimo kilkudziesięciu godzin nie byłem w stanie się przyzwyczaić. Miałem nadzieję, że to jakaś usterka, ale potem się okazało, że znajomy ma ten sam model i jak sprawdziłem, to ten typ po prostu tak ma.
Myślę w tej chwili najbardziej nad zakupem T16000M FCS, ale bez HOTASA, bo zamierzam wykorzystać ten od T Flighta. Tylko, żebym znowu nie wtopił chciałbym się upewnić co do kilku kwestii. Przede wszystkim jak z martwymi strefami? Czy w modelu FCS da się wyłączyć podświetlenie? Lub czy jest ono nieinwazyjne? I ostatnie - pewnie za nowy model, aby ocenić żywotność, ale jak to wypada na podstawie starej wersji? Na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę? Plastik i przyciski są dla mnie akceptowalne, więc te wady przełknę.
Odpowiedz
(29.10.2017, 19:35 UTC)SeaAngel napisał(a): To ja może lekko odkopię, ale w sumie dość świeży temat.
Zaczynałem latanie na Cyborg V1, którego dostałem w prezencie i byłem zadowolony. Niestety, już po gwarancji z przyciskami zaczęło się coś psuć - wszystkie zaczęły przerywać, co szczególnie przy skanowaniu lub strzelaniu bronią z ogniem ciągłym bywa mega irytujące. Dodatkowo, jeśli joystick był podpięty przez więcej niż pół dnia do komputera, to niektóre z przycisków przestawały działać (najciekawsze, że komputer mógł być wyłączony i dopiero odpięcie joya na kilka godzin sprawiało, że znów wszystko wracało do normy - jakby jakieś niewielkie ładunki elektryczne się gdzieś tam zbierały). Może ktoś słyszał o podobnych przypadłościach, bo jakby to udało się łatwo naprawić, to może bym sobie go odkurzył.
Potem kupiłem tak zachwalany T Flight Hotas X - i przyznam, że się trochę zawiodłem. Oczywiście przepustnica bardzo fajna rzecz, ale martwa strefa w samym joysticku (szczególnie oś RAW) to jakaś masakra. Cyborga musiałem pilnować nawet w supercruise, bo jak puściłem, to miał tendencję lekko odbijać, co pewnie jest lekką przesadą. Ale do 10-20% martwej strefy wspomnianej osi w Thrustmasterze mimo kilkudziesięciu godzin nie byłem w stanie się przyzwyczaić. Miałem nadzieję, że to jakaś usterka, ale potem się okazało, że znajomy ma ten sam model i jak sprawdziłem, to ten typ po prostu tak ma.
Myślę w tej chwili najbardziej nad zakupem T16000M FCS, ale bez HOTASA, bo zamierzam wykorzystać ten od T Flighta. Tylko, żebym znowu nie wtopił chciałbym się upewnić co do kilku kwestii. Przede wszystkim jak z martwymi strefami? Czy w modelu FCS da się wyłączyć podświetlenie? Lub czy jest ono nieinwazyjne? I ostatnie - pewnie za nowy model, aby ocenić żywotność, ale jak to wypada na podstawie starej wersji? Na coś jeszcze powinienem zwrócić uwagę? Plastik i przyciski są dla mnie akceptowalne, więc te wady przełknę.

Jeśli chodzi o joystick T16000M to z mojej obserwacji i użytkowania wygląda to tak:
- martwych stref na razie nie ma. Joystickiem idealnie się manewruje i działa bez zarzutu.
- podświetlenia nie da się wyłączyć w sposób software'owy. Możesz to jedynie zrobić w sposób hardcorowy Wink  poprzez odcięcie przewodów po uprzednim rozkręceniu joya.
  (tu masz filmik jak jeden gość sobie z tym poradził - http://bit.ly/2zhxsML )
  Jeżeli dużo zamierzasz grać w nocy bez oświetlenia to pomarańczowe podświetlenie joy'a w sposób jednoznaczny będzie Cię irytować. Za dnia jest praktycznie bezinwazyjne.
- jeśli chodzi o żywotność to się nie mogę wypowiedzieć bo mam go dopiero od miesiąca.
Odpowiedz
Nie wiem czy z T16000 polatałem 40 czy 80 godzin, ale pojawił się "luz" w centralnym położeniu, który spowodował konieczność ustawienia "martwej strefy" w opcjach. Luz jest minimalny i nie czuję żeby mi specjalnie przeszkadzał, ale niestety ze strefą na 0 powodował znoszenie w locie na wprost.
Odpowiedz
Z racji zbliżającego się black friday planuje zakup hotas’a tylko zastanawiam się czy brać T16000M Czy lepiej x52 ktoś już bawił się może obydwoma? Czy Thrustmaster bardzo zostaje w tyle za Logitehem? Bo na sieci opinie są różne tylko mało gdzie otwarcie piszą czy mieli w łapach oba czy porównanie tyczy jednego modelu ze specyfikacja drugiego na papierze?
"wyobraźnia to jedyne ograniczenie..."
Odpowiedz
Ponieważ zbliża się "black friday" to na stronie łowców gier jest post odnośne zakupu zestawu Thrustmaster T-Flight Hotas X w brytyjskim sklepie z opcją wysyłki do Polski 
(tu info z łowców).
Szczegóły oferty sklepu dostępne po kliknięciu w LINK

Dodam jedynie że cena zestawu to 19,99£ + koszt wysyłki do Polski to 2,95£ 
Minus jest taki, że jest to przesyłka bez możliwości śledzenia Sad
Odpowiedz
brałem od nich kilka rzeczy = żadnych problemów z dostawą
Odpowiedz
WOW, dobra cena! GAME to generalnie drogi sklep raczej, ale tutaj miło zaskoczyli.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(22.11.2017, 17:46 UTC)Macias071 napisał(a): Ponieważ zbliża się "black friday" to na stronie łowców gier jest post odnośne zakupu zestawu Thrustmaster T-Flight Hotas X w brytyjskim sklepie z opcją wysyłki do Polski 
(tu info z łowców).
Szczegóły oferty sklepu dostępne po kliknięciu w LINK

Dodam jedynie że cena zestawu to 19,99£ + koszt wysyłki do Polski to 2,95£ 
Minus jest taki, że jest to przesyłka bez możliwości śledzenia Sad

EDIT: I już po promocji Sad
Odpowiedz