Obudowa do komputera
CZOŁGIEM MILI PAŃSTWO ...
jako iż  zostało mi w spadku AiO Kraken x61
a moja obecna obudowa nie spełnia standardów AiO
zastanawiam się nad 2ma modelami:

NZXT S340 ELITE  vs BE QUIET Pure Base 600 (klikać w nazwy)

czy ktoś z Was posiada jedną z wymienionych ??
może coś doradzić ?? powiedzieć co go boli co jest fajne ??
przedział cenowy dla mnie to 300-400pln

jeśli ktoś ma NZXT to nurtujące mnie pytanie odnośnie zatok 3,5"
czy dyski nie są w nich głośnie, czy praca dysków nie przenosi się na obudowę
gdyż zatoki nie posiadają żadnych elementów gumowych Smile

Z góry dziękuje za konstruktywne odpowiedzi Smile

PozdraVWiam CMDR Moherowy Berecik
Odpowiedz
Ja mam podobną obudowę BeQuiet i bardzo sobie chwalę. W zasadzie nic złego o niej powiedzieć nie mogę. Cable management jest super, akustyka bardzo dobra, na przepływ powietrza też nie narzekam... Jak dla mnie - świetny wybór.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
którą masz ?? Biggrin
bo zaraz mi wyskoczysz że 900 pro Biggrin a to tylko 600tka Wink
Odpowiedz
Ja mogę polecić markę PHANTEKS   i wyciszoną (literka S - silent) obudowę z oknem  PHANTEKS Eclipse P400S  (jest tez jeszcze wersja z hartowanym szkłem, choć u mnie po kilku mc nie widzę zarysowań)

https://www.morele.net/obudowa-phanteks-...bk-867850/

Jeżeli chodzi o montaż dysków HDD to mamy bardzo wygodne szyny... jeżeli chodzi o przekazywanie drgań to ciężko mi powiedzieć, bo mam bardzo ciche dyski HDD, a obudowa dodatkowo jest wyciszana... więc ciszaaaaaaaaaaaa Panie, cisza... wentylatory maja dodatkowo 3 stopnie pracy - jest przycisk na obudowie do sterowania, przy maksymalnym napięciu już wentylatory słychać, natomiast ja daje na najmniejsze i nic się w środku nie grzeje...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Polecił bym BeQuiet Dark Base 700 ale to ze 2 razy droższa jest, ale mo trochę ciekawych opcji konfiguracyjnych, łącznie z USB-C na przednim panelu.
Odpowiedz
:/ czekałem na premiere 700 z zaciśniętymi kciukami ... ale ceną mnie zastrzelili ... tak do 500 pln .. no powiedzmy że byłoby ok Wink
ale nie prawie tyle co 900' Wink Biggrin czekam do 1 grudnia jak nie wygram 700' to bede bedzie zakup którejśc z 2ch na górze Smile

szarik - p400s mi sie nie widzi Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości