Elite na Playstation 4 - Wasze pierwsze wrażenia
Cześć
Gram od premiery. Ostatnio strasznie mało mam czasu na hobby Smile
Istnieje grupa na PS4?
Dajcie znać Biggrin
Odpowiedz
Witam Gram na ps4 prawie od premiery. Powtórzę za kolegami że jeżeli chodzi o dźwięk to odwalili kawał dobrej roboty. Dobre słuchawki na basach i dźwięk silników vulture to miód.  Co do grafiki to ciężko mi stwierdzić. Jest to pierwszy Space sim w jaki gram. Dla mnie pod tym względem jest dobrze, modele statków i stacji dokladne i przyjemne dla oka. Nie wiem jak to wygląda na max na PC ale nie narzekam. A mówiąc o rozgrywce to najlepsza rekomendacją będzie to że odkąd mam elitke to wszystko inne leży. Gra wciąga jak bagno jak się wczujesz.
Odpowiedz
(11.08.2017, 13:13 UTC)Twinskillers napisał(a): Cześć
Gram od premiery. Ostatnio strasznie mało mam czasu na hobby Smile
Istnieje grupa na PS4?
Dajcie znać Biggrin

Jasne że istnieje, działa lata strzela i uczy każdego kto chce. Szukaj i tu niespodzianka The Winged Hussars.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
Cześć,

Gram w ED na ps4 od premiery.
Jak pisali moi przedmówcy, dźwięk w odpowiednich słuchawkach/z odpowiednim „kinem domowym”, wyrywa ze skarpetek.
Szczególnie jak pęknie przednia szyba a do najbliższej stacji dzieli nas 15 min drogi Wink do „dźwięku” pustki dochodzi dźwięk –bicia serca –bardzo klimatyczne J
Odnośnie grafiki, w sumie nie jestem wymagający. Mam 34 lata na karku, wychowywałem się w epoce Amigi 500, Pegazusa czy poczciwych 386/486 Wink
Dla mnie, graficznie jest bardzo dobrze, wiadomo to nie poziom gier ze stajni SONY ale naprawdę jest ok.

W podobne gry grałem tylko w symulatory lotu z okresu lat 90 (TFX, F-19, Microsoft flight symulator), potem przyszła pora na kosmiczne: X-wing,  free space (w mojej pamięci zapisałem je jako najlepsze w tym gatunku).
Potem długo, długo nic, wkręciłem się w World of Warcraft –tam mi stuknęła dekada. W przeciągu tego czasu na rynku pojawiło się mnóstwo fajnych symulacji, które mnie ominęły.
Po odstawieniu Wowa, żona znając moje zainteresowania sprezentowała mi Kerbal Space Program. Tu umoczyłem kolejne setki godzin, na steam mam ok 200h ale zanim gra wyszła na steam ograłem z 300h.
Następnie trafiłem na No man's sky, strasznie się sparzyłem, miałem dostać dziewiczy kosmos. A gdzie bym nie poleciał zawsze była już jakaś baza i dosłownie na każdym kroku upierdliwy strażnik, który mnie ganił za wydobycie surowców (niszczenie środowiska) –bardzo się zawiodłem i po ok. 40h gra trafiła na rynek wtórny.

I tak, pewnego dnia czytam na ppe o ED. Użytkownik Alexy78, bardzo zachwalał tytuł, przeczytałem bloga i się zainteresowałem.
Z małymi obawami, o ten „dziewiczy kosmos”, obejrzałem kilka materiałów na YT i stwierdziłem, że musze tego spróbować.

Na premierę sprawiłem sobie własną kopie i od pierwszego momentu gra zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Starty, lądowania, zarządzanie energią, cała ta otoczka z pozwoleniem na lądowanie + udźwiękowianie, robi robotę.
A im dalej w las tym jest ciekawiej. Zacząłem, chyba jak każdy, od bycia kurierem, potem zmieniałem tylko statki na większe. Aż w końcu dorobiłem się Diamondback Explorer. I zacząłem zwiedzać kosmos J (to czego mi tak bardzo zabrakło w No mansach, tu dostałem na start).
Dziewicze planety, na których próżno szukać baz z zaopatrzeniem nie wspominając już o „strażnikach” –można poczuć się jak odkrywca. Gra wciągnęła mnie do tego stopnia, że zacząłem przeszukiwać „internety”, w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
I między innymi dzięki tym poszukiwaniom trafiłem na tę stronę J

Nie wiem jeszcze co będę robić poza zwiedzeniem i zachwycaniem się widokami- w które ta gra jest bogata.
Na pewno, w którymś momencie, obudzi się we mnie dusza wojskowego pilota i zechce powalczyć.

Na razie, swój wolny czas przeznaczam na eksploracje i zbieranie na większy lepszy statek. Pewnie z czasem, jak będzie miejsce, będę chciał wstąpić w szeregi Husarii.

To takie moje osobiste spostrzeżenia, wrażenia.

Pozdrawiam CMDR Wegas
Odpowiedz
Cześć
Jak tylko około roku temu wyczytałem, że Elite ma wyjść na PS4, wiedziałem że to będzie w końcu gra dla mnie. 
Jest wiele ładniejszych gier na playa. Nie brakuje "eksklusiwów".
Co z tego skoro są to tytuły na kilka, kilkanaście godzin zabawy. 
Elite ma jedną podstawową "wadę" - gdy odpalam grę to tak jakbym wpadł w dziurę czasoprzestrzenną Biggrin
Grafika na PS4 przyzwoita, dźwięk niesamowity a wrażenia z gry nie do pobicia. 
Sterowanie jak na pada bardzo przemyślane i po kilku godzinach wszystko staje się odruchowe. 
Bolączką są dropy o których piszą koledzy ale nie jest to przynajmniej u mnie jakieś bardzo doskwierające. 
Podsumowując, w przyszłości nie planuję ogrywać innych tytułów bo na samą Elite wciąż mam zbyt mało czasu a tyle jeszcze mam tam do zrobienia. 

Pozdrawiam
Odpowiedz
Nie wiem jak na zwykłym PS4, ale na Pro dropów nie ma, albo przynajmniej ja nie mam. Może to trochę dlatego, że w konsoli zainstalowałem dysk SSD i na niektórych tytułach, naprawdę widać różnicę we wczytywaniu i dogrywaniu danych.
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz
Szczerze mówiac to na normalnej plejce dropy sa malo widocznie. Rzeczywiscie od czasu do czasu gdzies tam leciutko zarwie, ale raczej jest to raz na godzine, anizeli co kilka minut. Znajomy z pracy mial podobny problem, ale uswiadomilem go, ze ED mial zainstalowane na zewnętrznym dysku twardym i przestał marudzić.
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
U mnie smiga na ps4, jest idealnie moge się walnać na łózko i robić szlaki handlowe na chillout. Ale chciałbym troche postrzelać i zbieram póki co na wiekszy transportowiec aby zarabiać tak duzo abym mógł szybko wmiare zgrindować cos wiekszego
Odpowiedz
Witam.
Wstyd pytać, ale czy nie znalazły by się tutaj osoby chętne na ustawkę w CQC na PS4? Tak chodzi o trofea Sad jedyne których mi brakuje do wymarzonej platyny Tongue

Z góry przepraszam, że pytam w temacie z tym nie związanym, ale nie chciałem zanieczyszczać forum niepotrzebnym tematem. Jeżeli moderacja uzna, że post do usunięcia to nie będę miał o to pretensji Smile
Odpowiedz
@figus87 - śmiało załóż nowy wątek, może nawet posłuży do regularnych ustawek CQC na PS4? Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz