Pytanie nawet nie nowicjusza
Witam,
Mam ochotę pośmigać w tę grę. Rozumiem, że kupuje podstawkę tak, a potem muszę lub nie horyzont. A nie da się od razu od horyzontu. Pytam bo po pierwsze nie wiem czy mi starczy do tego laptop dlatego myślałem żeby sprawdzić to poprzez demo wersje bądź jakiś trial. Po drugie jak już bym miał kupić to kupił bym też odpowiedni sprzęt do tego. Zaczynałem od Elite, Frotntier, Privater, X do X3 albion. Doradźcie co potrzeba.
Odpowiedz
Ciężko wywnioskować co Szanowny Pan ( bo jeszcze nie CMDR) chce, w klasycznym RPG pasowałbyś mi do podklasy "chaotic neutral" Smile
Polecam słownik i edycje posta.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(22.10.2017, 15:13 UTC)Mezal napisał(a): Witam,
Mam ochotę pośmigać w tę grę. Rozumiem, że kupuje podstawkę tak, a potem muszę lub nie horyzont. A nie da się od razu od horyzontu. Pytam bo po pierwsze nie wiem czy mi starczy do tego laptop dlatego myślałem żeby sprawdzić to poprzez demo wersje bądź jakiś trial. Po drugie jak już bym miał kupić to kupił bym też odpowiedni sprzęt do tego. Elite, Frotntier, Privater, X do X3 albion, Myślę, że wiem czego chce. Doradźcie co potrzeba

Ja odpowiem w grzeczniejszym tonie niż  kolega powyżej Smile

Wersji demo/triala nie ma. Możesz kupić od razu Horizons, jeśli kupisz Cmdr Deluxe Edition. To da Ci dostęp do podstawki + Horizons + kilka bajerów kosmetycznych (kosmetykę ogólnie kupuje się dodatkowo w sklepie Frontiera). 

Co do sprzętu, to "laptop" to trochę za mało informacji. Jaki laptop?

Minimalne wymagania Elite są takie: 

Processor: Quad Core CPU (4 x 2GHz)
Memory: 6 GB RAM
Graphics: Nvidia GTX 470 or AMD R7 240 (Direct X 11 functionality required)
Network: Broadband Internet Connection
Hard Drive: 8 GB available space

A rekomendowane:

Processor: Intel Core i7-3770K Quad Core CPU or AMD FX 4350 Quad Core CPU
Memory: 8 GB RAM
Graphics: Nvidia GTX 770 / AMD Radeon R9 280X or better
Hard Drive: 25 GB available space
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(22.10.2017, 16:24 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(22.10.2017, 15:13 UTC)Mezal napisał(a): Witam,
Mam ochotę pośmigać w tę grę. Rozumiem, że kupuje podstawkę tak, a potem muszę lub nie horyzont. A nie da się od razu od horyzontu. Pytam bo po pierwsze nie wiem czy mi starczy do tego laptop dlatego myślałem żeby sprawdzić to poprzez demo wersje bądź jakiś trial. Po drugie jak już bym miał kupić to kupił bym też odpowiedni sprzęt do tego. Elite, Frotntier, Privater, X do X3 albion, Myślę, że wiem czego chce. Doradźcie co potrzeba

Ja odpowiem w grzeczniejszym tonie niż  kolega powyżej Smile

Wersji demo/triala nie ma. Możesz kupić od razu Horizons, jeśli kupisz Cmdr Deluxe Edition. To da Ci dostęp do podstawki + Horizons + kilka bajerów kosmetycznych (kosmetykę ogólnie kupuje się dodatkowo w sklepie Frontiera). 

Co do sprzętu, to "laptop" to trochę za mało informacji. Jaki laptop?

Minimalne wymagania Elite są takie: 

Processor: Quad Core CPU (4 x 2GHz)
Memory: 6 GB RAM
Graphics: Nvidia GTX 470 or AMD R7 240 (Direct X 11 functionality required)
Hard Drive: 8 GB available space

A rekomendowane:

Processor: Intel Core i7-3770K Quad Core CPU or AMD FX 4350 Quad Core CPU
Memory: 8 GB RAM
Graphics: Nvidia GTX 770 / AMD Radeon R9 280X or better
Hard Drive: 25 GB available space

1. O sprzęt to chodziło mi nie wiem joystik, mala klawiatura lub jeszcze coś innego.
2. Wymagania znam, chociaż nie do końca jestem pewny. 
3. Chodziło mi o to co kupić bo gdzieś piszą ze wystarczy horizont a gdzie indziej ze podstawka jest potrzebna
4. Polski język nie jest moja silną stroną, dyktanda były w szkole średniej
5. Nic nie będę poprawiać szkoda mi czasu na pierdy
Odpowiedz
(22.10.2017, 19:40 UTC)Mezal napisał(a): 1. O sprzęt to chodziło mi nie wiem joystik, mala klawiatura lub jeszcze coś innego.
3. Chodziło mi o to co kupić bo gdzieś piszą ze wystarczy horizont a gdzie indziej ze podstawka jest potrzebna

1. Najprzyjemniej gra się na HOTASie, czyli joysticku i przepustnicy. Podstawowy, a bardzo dobry to Thrusmaster HOTAS X za około 200zł.
2. Czego nie jesteś pewny?
3. MUSISZ kupić podstawkę. Do tego MOŻESZ kupić dodatek Horizons. Jest możliwość kupienia obu rzeczy w pakiecie Deluxe Edition.
4 i 5. Łatwiej się z kimś dogadać jak rozumie się co jest napisane. Pierwszy post musiałem przeczytać kilka razy, więc mimo wszystko postaraj się pisać trochę składniej. Argument z dyktandami jest żałosny.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Wybacz, ale sam jesteś pierda, jak masz takie podejście... akurat Twój tekst powyżej mimo braku interpunkcji przeczytało mi się bardzo wygodnie, więc uwag nie mam, ale trafiają się takie kwiatki, że głowa boli i szkoda tracić czas na odpowiadanie, na tak napisane 'pierdy'...

...ponadto nadal nikt nie może Ci pomóc, bo nie podałeś istotnych informacji...

...dodatek o którym wspominasz, uważam że jest niezbędny, wprowadza mnóstwo ciekawego 'content-u', którego w przypadku samej podstawki brak, a mianowicie dla przykładu:

- lądowanie na planetach,
- inżynierowie - loot, personalizacja statków, lepsze branie, moduły itd.
- myśliwce i możliwość latania z kumplem w jednej maszynie (Multicrew)
- personalizacja swojego avatara

i wiele innych np. obcy.

Wymagania gry nie są wygórowane, gra jest dobrze zoptymalizowana, ponadto jest sporo opcji graficznych, którymi można zarządzać dostosowując je do posiadanego sprzętu... mi osobiście rewelacyjnie gra się na klawiaturze i myszce...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(22.10.2017, 19:40 UTC)Meza napisał(a): 1. O sprzęt to chodziło mi nie wiem joystik, mala klawiatura lub jeszcze coś innego.

To może po kolei:

1. Joystick się przyda, w najgorszym wypadku pad. Samą myszą i klawiaturą gra się słabo.
2. Tu sprawa jest prosta: albo spełniasz, albo nie.
3. Horizons to season pass, czyli karnet na dodatki. Bez właściwej gry nie zadziała. Zatem albo kupujesz tylko Elite: Dangerous i masz ograniczone doświadczenie, albo polecane już Commander Deluxe Edition, gdzie masz wszystko + jakąś kosmetykę.

Dema/triala jako takiego nie ma, możesz natomiast kupić na Steamie i jeśli coś nie będzie działało - zwrócić grę bez zadawania pytań, o ile masz ją krócej niż 14 dni i grałeś mniej niż dwie godziny.
Odpowiedz
Sprawdzałem programem Can You RUN it
i tak

Recommended: Nvidia GTX 770 / AMD Radeon R9 280X You Have: AMD Radeon ™ R7 M370

Required
You Have 
Pixel Shader
5.0
5.1

Vertex Shader
5.0
5.1

Dedicated Video RAM
2048 MB
2.0 GB

I niby spełniam ale pokazuje, że jednak nie spełniam

Sorry, your computer does not meet the minimum specifications required to run this product. Please review the details below for more information
Odpowiedz
Wymagania to lipa. Gra śmigała na moim starym Athlonie II X3 450 + GT 740. Śmigała to może za dużo powiedziane o ile pamiętam nigdzie nie spadała poniżej 25 kl/s w średnio wysokich ustawieniach, więc na nie zwracaj specjalnie uwagi po prostu odpal grę. Tyle w temacie wymagań.
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Proponuje zrobic tak jak doradzil darkmuminek, kup na steam i sprawdz a w razie czego zwrocisz gre i odzyskasz pieniadze. Ja tak robilem kilka razy i nigdy nie mialem zadnego problemu.
Odpowiedz