02.11.2015, 10:43 UTC
zabijaki i pijaki
|
Przedstaw się
|
|
02.11.2015, 10:43 UTC
zabijaki i pijaki
02.11.2015, 10:48 UTC
(02.11.2015, 10:43 UTC)vorthar napisał(a): zabijaki i pijaki To chyba się nie znamy, ale skrót brzmi interesująco ![]() Trochę offtop się zrobił, jakby co to PW.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier
02.11.2015, 10:49 UTC
Moja pomyłka. Ten sam nick- inna gra
02.11.2015, 10:54 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2015, 11:08 UTC przez szczygiel.)
Czołem Husarzy,
Marcin z tej strony, rocznik 90, studiuję medycynę w Szczecinie, pochodzę ze Skarżyska-Kamiennej. Jestem zapalonym fanem Star Wars i serii Metal Gear Solid. W Elicie jestem od niedawna ale coś czuję że zostanę na dłużej, Elita ma niesamowite Community. Pozostałe zainteresowania to raczej zwykłe(film, książka, gry, RPG, fantastyka). Co do muzyki to przeróżne gatunki, strasznie lubię posłuchać dobrego soundtracku z filmu/gry. Niedawno odkryłem że chyba jestem fanem Naszego GalNet Radio, Świetna Robota!!! pozdrawiam CMDR szczygiel
02.11.2015, 13:07 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2015, 13:29 UTC przez Shamoth.)
Patryk z 81... jak ja nie cierpię pisać o sobie, piszę brednie ale skoro taki wymóg to tak tylko ostrzegam
![]() W stolicy od urodzenia i podobno z dziada pradziada więc często obrywa mi się za warszawkę, tzn za słoiki które po roku pobytu w stolicy uważają się za warszawiaków i sieją ferment gdzie się nie pojawią. Tu sobie pracuję i nocuję a w weekendy mykam do kobitki i dziedzica w Olsztynie. Uczynny, życzliwy, tolerancyjny... czasem za bardzo, aż się ociera o naiwność, często uśmiechnięty choć to może efekt jakiegoś ukrytego schorzenia psychicznego no i erotoman gawędziarz choć nie tylko ![]() Głowa pełna pomysłów z brakiem czasu i funduszy na ich realizację. Podobnie z zainteresowaniami, militaria, grzebanie w replikach asg, gry, filmy, muzyka, komputery, nowinki technologiczne i ich alternatywne implementacje niezałożone przez twórców, fantastyka naukowa i wszelkie teorie jej dotyczące, filozofowanie i snucie dziwnych teorii w gronie znajomych po kilku łykach, cokolwiek żeby odrdzewić i rozruszać zwoje, no i szczególnie za mało czasu na kreatywne myślenie w leżaku z drinem w ręku Lubię sobie pospać chociaż od kilkunastu lat sypiam po 3-4h dziennie a spanie powyżej 8h powoduje ogólny stan rozmymłania. Że jestem koleżeński to nie dopuszczam do sytuacji żeby maciuś znikł ![]() Najlepiej wchodzi muza 70's 80's 90's, klasyczną też nie pogardzę jeśli szarpie wewnątrz czy czymś nieco młodszym... tylko discopolo i heavyheavyheavydeathpunkmetalu nie przełykam. O ile jestem w stanie zrozumieć i tolerować wiele, tak ludzkiej głupoty i idiotów ją szerzących jakoś nie rozumiem i nie trawię. W sumie to chyba tylko podstawówkę skończyłem bo chciałem, ogólniak bo musiałem, uczelnie wyższe zaczynałem i odpuszczałem prędzej czy później bo nudą wiało i szkoda było mi czasu na wysłuchiwanie rzeczy które już wiem lub nijak mnie nie ciekawiły. Czego trochę żałuję bo nadal się patrzy na/w papiery a nie na człowieka i tego co wie/umie, z drugiej strony jakoś mi tak szkoda tych wszystkich koni z klapkami na oczach. Wolnomyśliciel, nie uważam że jakaś religia czy ustrój są złe czy dobre, wszystko to kwestia umiaru i ludzi którzy w tym siedzą bo z założenia nie ma rzeczy idealnych i zawsze się znajdzie jakiś kwiatek, a że ludzie mają wrodzony dar do wypaczania i pieprzenia najbardziej czystych i idealnych form to wolę obwiniać ludzi za to co robią a nie religię czy ustrój, w sensie obwiniam idiotów z klapkami na oczach i z rozumkiem mniejszym od kubusia puchatka, którzy bez namysłu szerzą głupotę pod wpływem jakiegoś manipulatora. Nad wyraz spokojny i opanowany, tylko kobita czasem potrafi mnie zdetonować... Lubię usiąść przy miodku lub z braku laku inny złocistym trunku na miodzie i pieprzyć o wszystkim i o niczym bez wyciągania konkluzji w ramach poszerzania horyzontów. Nie wierzę w dobry wybór, raczej w mniejsze zło. Na sprawy/zagadnienia staram się spoglądać nie tylko z punktu siedzenia. Dla niektórych pesymista, dla innych racjonalista z nadmiarem informacji i możliwych scenariuszy a dla jeszcze innych niepoprawny optymista i idealista racjonalnie patrzący na życie. Średnio lubię bylejakość, jeśli coś robię to pedantycznie i perfekcyjnie przez co często słyszę, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu... pewnie nie inaczej będzie z logo i dopiero jak uznam że jest dość dobre to będzie dobre. Mówiłem żeby nie czytać, sygna sporo o mnie mów ![]() Cholerne limity, musiałem emoty pousuwać, wyjdzie że jestem smętnym psychopatą... dlatego nie lubię pisać o sobie, zawsze wyjdzie nie tak... ...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
02.11.2015, 13:10 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2015, 13:14 UTC przez TeddyPanda.)
Cześć. Z tej strony Cmdr Theseus Rorschach, na forum frontier pod nickiem Piotrek. Mam 24 lata i mieszkam w niewielkiej miejscowości pod Krakowem (gdzie z kolei chodzę na studia). Interesuję się astronomią, filmem (wszystkich gatunków), fantastyką naukową oraz w mniejszej mierze samą fantastyką (np. Wiedźmin). Grami komputerowymi (tutaj przede wszystkim gry związane, bądź osadzone w kosmosie takie jak Elite, Mass Effect czy nawet zapomniane przez wszystkich Spore), chociaż lubię też cyberpunk i mmorpgi (przez 3 lata byłem aktywnym graczem Guild Wars 2, w którym prowadziłem własną gildię). Słucham i interesuję się muzyką elektroniczną począwszy od ambientu (typu Stellardrone) kończąc na chillstepie czy naprawdę ostrym dubstepie. Oczywiście nie ograniczam się gatunkowo i jestem w stanie słuchać większości gatunków muzyki (ubóstwiam stary dobry Rock'n'Roll, polskie zespoły rockowe takie jak Hey, a nawet współczesny pop (Katy Perry
) i muzykę z lat 70 - 80 tych. Oprócz głównych, "kosmicznym" zainteresowań lubię i chłonę wszystko, od historii Polski, do kultury i tradycji współczesnych Chin Moja nazwa commandera wzięła się z książki "Ślepowidzenie" Petera Wattsa, w której statek ludzkiej ekspedycji nazywał się Tezeusz, a napotkany przez nią obcy Rorschach W Elitce latam zazwyczaj sam (uwielbiam uczucie zimna i samotności w kosmosie), ale jako, że zdecydowałem się dołączyć do Husarii mam nadzieję, że w końcu przyjdzie mi zetknąć się z polską społecznością gry nie tylko na forum, ale też bezpośrednio w galaktyce Elite Pozdrawiam.
02.11.2015, 14:23 UTC
Jak wszyscy to, wszyscy. komandor Piwomir z tej strony. W grodzie Kraka znany jako Piwek dla rodziny Tomasz.
Rocznik '89. Parałem się juz chyba wszystkim, nie bylem tylko kowbojem i astronauta. No chyba, ze do kowbojskiego stylu życia można zaliczyć pasję od urodzenia jakimi są motocykle (metalowy rumak, frędzle - wszystko się zgadza) tak w astronautę bawię się w Elite. Jak kolega Gutenberg, też po zlotach już nie jeżdżę, bom za młody na alkoholizm i chyba nie na moją wątrobę. Acz od Piw wszelakich nie stronię, uwielbiam. Jeno te dobre, z rzemiosła a nie lagery z koncentratu. Wyżywam się w fotografi, rysunku, graniu na kilku instrumentach, sporo piszę (dłuuugi czas prowadziłem internetową grę RPG a teraz prężnie działam w Stowarzyszeniu Krakowskiej Sieci Fantastyki) a kiedy już się wyżyje autystycznie - lubię zdrowo komuś przy****. Swojego czasu uczęszczałem do ARMY Kraków i stamtąd wyniosłem przyzwyczajenie do mocnego wytarcia organizmu przy treningu fechtunku długim mieczem. Generalnie uwielbiam historię oręża i wszystkiego co z nim związane. Od mieczy po bron palną - przede wszystkim - praktycznego użycia. Kucharz z zawodu i wyboru - czarna owca w rodzinie bo wszyscy inżynierowie, mechanicy - pracuje... jako mechanik/operator przy produkcji gier karcianych i planszowych (przeznaczenia nie oszukasz ) A w planszówki/karcianki, to też co jakiś czas przy piwku ze znajomymi czy z kobitką pogrywam. Lubię też siąść przy plasticzanych figurkach, posklejać i pomalować, ( WFB - Skaveny rlz :] ) Jesli chodzi o brzmienia, slucham muzyki nie gatunków, bo to jak z zainteresowaniami, słuchałem wszystkiego w poszukiwaniu nowego brzmienia podczas tworzenia, ale suma suma rum skonczylo się na bluesie, country i starym rocku. Sonny Boy Williamson, Dire straits taaaaak, to coś co mnie chilluje. Ale bron perunie, nie stronie od Slayera czy Grubsona o. Jestem zajebiście nie tolerancyjnym człowiekiem, tzn nie toleruję mocno głupoty i skrajnych poglądów. Czarny humor, to dla mnie jedyna słuszna forma humoru, przez totalny dystans do wszystkiego, z góry przepraszam jeśli kogoś kiedyś, czymś nieodpowiednim urażę. W elitce w sumie nowy, gram raptem miesiąc ale czekałem na odpowiedni sprzęt dłuuugo. Za długo
02.11.2015, 17:22 UTC
A-CHA! zapomniałem się przedstawić nie będę się rozwodził, jestem prawie od startu ED tzn. BB2 Ci starsi użytkownicy kojarzą - Dla późniejszych Commander-ów 'zgred' gruman.
pozdrawiam.
02.11.2015, 18:09 UTC
02.11.2015, 20:04 UTC
Witam,
Artur z Warszawy z tej strony. Na początek chciałem napisać że graczom Elite przedstawiam się już chyba po raz trzeci począwszy od lutego 2013 roku i za każdym razem jest to dla mnie najtrudniejsze parę słów jakie muszę napisać. To tyle w ramach wstępu teraz klasyka. Na starym forum zaistniałem jako Nexxio, rocznik '78 uwielbiam mazury nienawidzę gór (chyba że na fotkach) poza tym chyba jak wszyscy tutaj interesuję się fantastyką czy dobrym kinem, książki czytam tylko te które już raz czytałem i wiem że są dobre inaczej to zwyczajna strata czasu. Lubię też czasem pomajsterkować, ale nie tak jak mogło by się to wszystkim wydawać, nie mam garażu i ściany narzędzi mam tylko pomysły i używam tego co mam pod ręką. Po zwycięstwie PiS'u moim najnowszym projektem jest tratwa z butelek po fancie na pokładzie której wybieram się do Szwecji .
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Jak dowiedziałeś się o forum TWH? | Mathias Shallowgrave | 313 | 58,526 |
18.10.2025, 12:29 UTC Ostatni post: ULISSES77 |
| No to się narobiło! ED za darmo! | Levisq | 2 | 1,170 |
14.11.2020, 18:50 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
|
| [cqc] ciekawa sprawa, czy da się mieć tak mocne tarcze? | kris750PL | 2 | 939 |
16.09.2019, 19:36 UTC Ostatni post: kris750PL |
|
| tak dla humoru oto co mi się przytrafiło | kris750PL | 6 | 1,536 |
23.08.2019, 16:04 UTC Ostatni post: kris750PL |
|
|
|
Gracze Yuriego Groma wycofują się z Power Play! | Mathias Shallowgrave | 8 | 2,897 |
30.07.2019, 17:22 UTC Ostatni post: Mathias Shallowgrave |