Ja będę w Plejadach i raczej tam będę siedział na razie, więc mogę pomóc jak coś trzeba będzie. Mam zamiar odczytać te wiadomości z tych pozostałych baz i spróbować coś znaleźć a jak nie to przynajmniej więcej pofocić
Pełne prawa do edycji, wycinania i cokolwiek tam chcecie z tym klipem zrobić
W razie czego dysponuje nagraniem w lepszej jakości, tylko muszę wrzucić do chmury - coś ten youbub strasznie zdegradował jakość :/
// Edit2
Kolejne spostrzeżenie: wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, ale scavengery wydają się "naprawiać" te niby wraki, czy co to jest rozrzucone wokół bazy. Czy wcześniej też się tak zachowywały?
29.06.2017, 21:17 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2017, 21:51 UTC przez Baton.)
Więc udało nam się z Grzechem powtórzyć to włączanie z Unknown Link. Laser pokazuje na planetę z bazą. Jak to zadziałało u mnie
Będąc w Mel 22 Sector ZU-P c5-1 włączyłem urządzenie i zeskanowałem, w wiadomościach pojawiają się trzy pozycje Unknown Signal, z których można odtworzyć audio
W systemie Mel 22 Sector NX-U d2-27 po wyrzuceniu ze statku Unknown Link i zagraniu środkowej z tych trzech wiadomości laser pokazał na bazę. Oczywiście mało to dało bo baza już znana, ale ważne że działa. Wystarczy jeden Unknown Link.
Chyba wkurzyliśmy obcych, bo jak już miałem wracać na Maię to mnie obcy wyciągnął, zeskanował i poleciał. Oni dobrze wiedzą co robimy
Jutro zapodam klip na yt.
Dodatkowo słuszna uwaga Batona, bazy obcych znajdują się do tej pory w systemach o gwieździe typu F bądź G (+ w systemie jest planeta amoniakowa).
Moje szare komórki zaprzęgły się do roboty i skojarzyłem, że baza obcych wyświetlając "mapę" pokazuje te "gwiazdy" w kolorze niebieskim i żółtym. Jak wyfiltrujemy mapę galaktyki na gwiazdy typu F i G to one również są koloru niebieskiego i żółtego.
Może mieć to jakiś związek, jeśli ten cały pokaz lampek to rzeczywiście swego rodzaju mapa. Można w ten sposób zawęzić krąg poszukiwań baz i skupić się na tych systemach.
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
30.06.2017, 05:13 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.06.2017, 05:29 UTC przez Yata_PL.)
(29.06.2017, 12:40 UTC)Baton napisał(a): Co do VR to ku mojemu zaskoczeniu nie zrobiło na mnie wielkiego wrażenia, natomiast zrobiło na mojej karcie bo klatki poszły na 45 FPS
a na mnie zrobiło , ciary mialem podczas ladowania i pierwszego spotkania z kurczakami , mam wrazenie ze caly klimat zbudowala oprawa dzwiekowa ( Baton kup wkoncu lepsze sluchawki ,
w kwesti FPS jak sie uaktywnily artefakty na lejcach to wydropilo ponizej 40 fps. W korytarzach to okolo 60 fps. Sporo nas tam bylo , moze dlatego tak slabo ..chyba juz pora na nowe mobo +cpu.
(29.06.2017, 21:17 UTC)BatonJak to zadziałało u mnie napisał(a): Będąc w Mel 22 Sector ZU-P c5-1 włączyłem urządzenie i zeskanowałem, w wiadomościach pojawiają się trzy pozycje Unknown Signal, z których można odtworzyć audio
W systemie Mel 22 Sector NX-U d2-27 po wyrzuceniu ze statku Unknown Link i zagraniu środkowej z tych trzech wiadomości laser pokazał na bazę. Oczywiście mało to dało bo baza już znana, ale ważne że działa. Wystarczy jeden Unknown link.
graty za obczajenie tego samodzielnie
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.