Thargoidzi - luźne spekulacje
(23.06.2017, 12:49 UTC)Xeonary napisał(a): Swoją drogą, biorąc pod uwagę swobodne hasanie po witch space przez Thargodiów, mogłyby zostać utworzone jakieś wormhole-pomosty do kilku punków w galaktyce. Takie szybkie jumpy między bańką, a strefą wojny - takie inwazyjne tunele Thargoidów. Mogłoby to być związane z legendą Raxxli.

Może w przyszłości na takiej podstawie będą jakieś "dungeony"? Nie lubię tej nazwy, ale lepszej nie mam w głowie teraz Smile

Np. Ekipa 1-2 wingi wlatuje i ma rozwalić ileś statków obcych + np. jakiś ich kapital ship z którego materiały będą służyć np do budowy własnego statku bazowanego na technologii obcych Smile

(Wiem, fantazja mnie ponosi Biggrin)
Odpowiedz
Wyobraź sobie wieloetapową walkę z takim kwiatkiem, najpierw trzeba ostrzelać generatory tarcz. Potem jak je rozwalimy dopiero atakujemy statek. Przy okazji kwiatek spawnuje drony które też trzeba "strącać", tyle opcji!! Biggrin
Odpowiedz
Z tego co Frontier już zapowiedział, to na początku będziemy nerwowo latali i szukali broni, która coś zrobi Robalom, bo nasze zwykłe pukawki mają być nieskuteczne.

Co do samej wojny, to obstawiałbym coś w stylu wojny sektorowej podobnej do PP. W danym okresie czasu będziemy tłukli ich statki, coś tam transportowali itd i jeżeli przekroczymy wymagany próg, to nie będą w stanie wejść do sektora, a jeżeli nie to zrobią z kilku systemów sieczkę Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
No Panowie, szczerze mówiąc to niezłe macie pomysły co do rozwoju Elite. Oby chociaż część Waszych rozważań trafiła do gry.
Odpowiedz
Nie wiem czy zauważyliscie ale capital shipy pojawiające się w combat zonach wykorzysują jakby podobną do thargoidów technologię skoków. Dla mnie pytanie kluczowe, co z tego wszystkiego rozkminił prof. Palin i czemu federalni chcieli przechwycić wyniki jego badań. A nowe statki ze stoczni Alliance, łoł byłoby pięknie - połączenie z techologią obcych...
Odpowiedz
(23.06.2017, 07:28 UTC)Haji-me napisał(a): A jak wyglądały spotkania z Thargoidami w poprzednich grach Frontiera?

O ile dobrze pamiętam to w amigowym Elite :Frontier byly tylko 2 rodzaje statków obcych czyli "ala kwaitek" w kształcie 6-ciokąta równoramienego i jakies obce drony lub fightery.
Legenda mówi ze byl tez gdzies ukryty statek Thargoidów którym można bylo pilotować ale trzeba bylo lecieć w odległy sektor galkatyki i go poszukać.. oficjalnie nikt go nie odkrył. Plotke tą rozpuścił sam David.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
a co ze stanowiskiem husarii wobec obcych ,w końcu mamy atak na ludzką jednostkę?
Odpowiedz
(24.06.2017, 12:34 UTC)zigusek napisał(a): a co ze stanowiskiem husarii wobec obcych ,w końcu mamy atak na ludzką jednostkę?

Na razie mamy atak tylko na kilka jednostek Federacji, zobaczymy jak rozwinie się sytuacja. Stanowisko na ten moment pozostaje bez zmian.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Chyba nie jest też wiadomo, czy był to atak ze strony Thargoidów. Wszyscy wiemy, że Federacja nie jest zbyt przyjazna.
Odpowiedz
To wygląda ciekawie, info z Laveconu:
[Obrazek: LM9aQH6.jpg]
Odpowiedz