Fajna cena na TESO Gold Edition (tylko 60 pln)
https://sklep.gry-online.pl/sklep/pc/mmo...-pc,293352
https://sklep.gry-online.pl/sklep/pc/mmo...-pc,293352
![[Obrazek: ICnDx3E.png]](http://i.imgur.com/ICnDx3E.png)
|
TESO (darmowy dłuuuugi weekend)
|
|
Fajna cena na TESO Gold Edition (tylko 60 pln)
https://sklep.gry-online.pl/sklep/pc/mmo...-pc,293352 ![]()
04.06.2017, 15:47 UTC
Ktoś mi wytłumaczy jak wygląda rozgrywka? Szukamy z dziewczyną jakiejś gry do coopa, ale interesuje nas coś mniej jak typowe mmo (za którymi to delikatnie mówiąc nie przepadamy), ale bardziej zbliżonego do gry singlowej. Tak żeby była przynajmniej namiastka fabuły, frajda z eksploracji i nie za dużo grindu. Podobno TESO to nie jest kolejny klon wowa, także proszę o opinie grających.
04.06.2017, 15:59 UTC
(04.06.2017, 15:47 UTC)Ulpian napisał(a): Ktoś mi wytłumaczy jak wygląda rozgrywka? Szukamy z dziewczyną jakiejś gry do coopa, ale interesuje nas coś mniej jak typowe mmo (za którymi to delikatnie mówiąc nie przepadamy), ale bardziej zbliżonego do gry singlowej. Tak żeby była przynajmniej namiastka fabuły, frajda z eksploracji i nie za dużo grindu. Podobno TESO to nie jest kolejny klon wowa, także proszę o opinie grających. Wryje się w wątek teso, ale misje fabularne solo lub w coopie+ dużo eksploracji+brak potrzeby grindu aby osiągnąc top eq+spocko system walki = guild wars 2
04.06.2017, 16:20 UTC
(04.06.2017, 15:47 UTC)Ulpian napisał(a): Ktoś mi wytłumaczy jak wygląda rozgrywka? Szukamy z dziewczyną jakiejś gry do coopa, ale interesuje nas coś mniej jak typowe mmo (za którymi to delikatnie mówiąc nie przepadamy), ale bardziej zbliżonego do gry singlowej. Tak żeby była przynajmniej namiastka fabuły, frajda z eksploracji i nie za dużo grindu. Podobno TESO to nie jest kolejny klon wowa, także proszę o opinie grających. TESO ma bardzo rozbudowane misje fabularne - jest sporo do słuchania jest też sporo do czytania, (dostępne są pełne dialogi EN/GER nie wiem jak z innymi językami) - systemu multi jest dość specyficzny na tej samej mapie spotykają się gracze którzy robią różne misje co jak można sobie łatwo wyobrazić, prowadzi do dziwnych sytuacji. Mapy są ogromne. Eksploracja jak najbardziej, system walki jest przyjemny można już też grać na kontrolerze. Grindu jako takiego jak np. takiego jak w elicie to tam nie ma wcale. Jest czysta eksploracja. Piękne lokacje fantastyczna muzyka. W Polsce TESO jest mało popularne no i graczy z Polski jest bardzo mało, przynajmniej ja nikogo nie spotkałem.
04.06.2017, 16:26 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.06.2017, 16:29 UTC przez Fenyl de Lechia.)
(04.06.2017, 15:47 UTC)Ulpian napisał(a): Ktoś mi wytłumaczy jak wygląda rozgrywka? Szukamy z dziewczyną jakiejś gry do coopa, ale interesuje nas coś mniej jak typowe mmo (za którymi to delikatnie mówiąc nie przepadamy), ale bardziej zbliżonego do gry singlowej. Tak żeby była przynajmniej namiastka fabuły, frajda z eksploracji i nie za dużo grindu. Podobno TESO to nie jest kolejny klon wowa, także proszę o opinie grających. Rozgrywka jest prosta - masz główny wątek fabularny, który prowadzi Cie z miejsca na miejsce i po drodze szereg misji pobocznych. Są trzy główne wątki, po jednym dla każdego aliansu (ale teraz możesz poruszać się postacią z każdego aliansu po całym świecie i robić misje dla kogo chcesz). Do tego masz dodatki takie jak Mroczne Bractwo czy Gildia Złodzei, które też dodają rewelacyjną fabułę. Jeżeli poświęcisz moment na przeczytanie czy wysłuchanie tego co ma Ci NPC do powiedzenia, to fabuła jest dobra i angażująca. Gra jest ładna, także i eksploracja jest przyjemna. Są na mapie specjalne znaczniki, za których odkrycie dostajesz expa, także eksploracja jest absolutnie corowym elementem gry, nie czymś na dorzutkę. Po świecie rozrzucone są skrzynki, kamienie mocy, bossy i materiały do craftingu. Grind jest, jeżeli chcesz być uber super omg 420 pawnerem, ponieważ niektóre z najlepszych elementów pancerza czy broni wypadają tylko z kilku dungeonów, więc trzeba czasem zrobić je 20 - 30 razy. Natomiast jeżeli chcesz po prostu grać, to gra jest zbudowana tak, że przechodząc cały wątek fabularny masz maksymalny level i możesz spokojnie iść do 4 osobowego dungeona czy wskoczyć w grupowe PvP. Co do gry w coopie to jest ona dodatkowo nagradzana - za robienie misji w dwójkę dostaje się dodatkowe coopowego expa. Jeżeli jeszcze ożenisz się z postacią swojej lubej to za robienie z nią misji też jest dodatkowy exp (jak się na szybko wbija max level 3 czy 4 postaci to takie ciekawostki są przydatne)(04.06.2017, 15:59 UTC)Calvarian napisał(a): Wryje się w wątek teso, ale misje fabularne solo lub w coopie+ dużo eksploracji+brak potrzeby grindu aby osiągnąc top eq+spocko system walki = guild wars 2 Też grałem i lubię GW2, natomist nie wytrzymałem systemu walki - uważam, że zdecydowanie lepszy jest w TESO, ale to też pewnie kwestia gustu W TESO masz wszystko to co w grach singlowych - skradania, magie, łucznictwo czy walkę wręcz. Możesz mieszać i zmieniać ile wlezie. Mag w ciężkiej zbroi z łukiem i toporem - chyba tylko w TESO można to zrobić tak, że faktycznie ma szanse i sens w grze.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
04.06.2017, 17:10 UTC
System walki to 100% kwestia gustu, mam kilku kumpli którzy grają/grali w obie te gry i głosy są podzielone 5 do 4 na rzecz GW
04.06.2017, 18:10 UTC
Dzięki, rozważę zakup. Albo poczekam no kolejny darmowy weekend czy coś takiego i ocenię.
04.06.2017, 18:20 UTC
W tej chwili można złapać TESO za 50zł na allegro, także myślę, że stosunek cena/ilość materiału jest bardzo dobry
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
04.06.2017, 20:58 UTC
Tak naprawdę to zainteresował mnie ten Morrowind co ostatnio dodali, także na podstawce raczej się nie skończy
05.06.2017, 07:28 UTC
(04.06.2017, 15:47 UTC)Ulpian napisał(a): Ktoś mi wytłumaczy jak wygląda rozgrywka? Szukamy z dziewczyną jakiejś gry do coopa, ale interesuje nas coś mniej jak typowe mmo (za którymi to delikatnie mówiąc nie przepadamy), ale bardziej zbliżonego do gry singlowej. Tak żeby była przynajmniej namiastka fabuły, frajda z eksploracji i nie za dużo grindu. Podobno TESO to nie jest kolejny klon wowa, także proszę o opinie grających. ESO to jest kolejny klon WOWa - to jest dokładnie tego samego typu Theme Park. Oczywiście ma bardziej dynamiczną walkę i voice acting ale to dalej park tematyczny. Chodzisz i robisz questy, napewno pod tym względem lepiej wypada Skyrim czy Wiedźmin. Gra nie jest też tak skonstruowana żeby zachęcać po coop. Questy nie są projektowane dla dwóch graczy, są łatwe i po prostu robi się je solo. Jak chcesz dobrego coopa (naprawdę dobrego) to polecam Divinity Original Sin. System walki jest mega, są czary które można łączyć np można wytworzyć łatwopalną substancje, a potem ją podpalić; łącząc jakiś czas elektryczny w wodnym tworzy się burzę itp itd. Bardzo polecam. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Darmowy weekend z Tales of Symphonia na Steamie | Rommie_PL | 0 | 2,086 |
07.10.2016, 16:31 UTC Ostatni post: Rommie_PL |
|
| UWAGA! Zhackowano konta EA w miniony weekend! (08.01.2016) | Mathias Shallowgrave | 6 | 7,932 |
13.01.2016, 07:24 UTC Ostatni post: AlbertMarstalker |
|