Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
w kwestii dem 68k na przyjaciółkę to to uwazam ze Starstruck jest ich kwintesencja
https://www.youtube.com/watch?v=RPdB_zdyMbM
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
CMDR: Bolthorn
1988 r. - Atari 65XE (na komunię z baltony?)
Pierwsza gra - Robin Hood (okropna), druga - Super Cobra (ukończona dziesiątki razy)
Ulubione - Archon, Decathlon (czyli łamacz joysticków), Theatre Europe, Tapper
1993 r. - Amiga 1200
Pierwsze gry - jakieś dwie w boxie z kompem
Ulubione - Elite II, Desery Strike, Gunship 2000 i najlepsza moim zdaniem platformówka wszechczasów Super Frog
1998 r. - pierwszy PC na celeronie 300 z podkręconą magistralą z 66 na 100, karta grafiki Diamond Viper v330
W tym miejscu rozpoczęła się przygoda ze Steel Panthers, która z niewielkimi przerwami trwa do dziś.
A dalej to już wiecie sami. Kolejne pudło i kolejne....
Liczba postów: 32
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
CMDR: Bolthorn
Gunship był genialny. Mnie zawsze ciągnęło do symulatorów. Na atarynce zagrywałem się w Solo Flight, F15 Strike Wafle, Silent service. Jednak dopiero Gunship 2000 i Frontier były dla mnie prawdziwymi symulatorami. Niesamowicie mi się wtedy podobały możliwości wyboru śmigłowca, konfiguracji uzbrojenia i różnorodność misji. To samo pociągało mnie w Elite II. Zostało mi to do dzisiaj. Grając teraz w ED bez przerwy coś zmieniam i kręcę w garażu przy mojej skromnej Cobrze. A znamy się z Cobrą bardzo dobrze z czasów kiedy dawno, dawno temu byłem cmdr Jamsonem.