G2A i Kinguin
Żeby nie robić offtopu w wątku z Ark...

(26.04.2017, 11:51 UTC)szarik napisał(a):
(26.04.2017, 11:35 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Meh, G2A i Kinguin są na mojej czarnej liście, nie kupuję tam. No nic, wypłata była, to się chyba szarpnę Biggrin

Z asarinem na G2A kupiliśmy - trzeba tylko brać od sprawdzonych sprzedawców...

Mi kiedyś dopiero po 2 miesiącach od zakupu na G2A przyszło powiadomienie, że blokują moją licencję, bo została zakupiona przy pomocy kradzionej karty.

Miałem taką sytuację 2 razy i od tamtej pory przestałem tam kupować. To samo Kinguin - niedawno pojawiła się tam nielegalna kopia ED do kupienia (potwierdzone przez FDEV), więc serwis trafił od razu na moją czarną listę.

Wolę zapłacić więcej i mieć spokój oraz czyste sumienie Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(26.04.2017, 11:58 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Żeby nie robić offtopu w wątku z Ark...

(26.04.2017, 11:51 UTC)szarik napisał(a): Z asarinem na G2A kupiliśmy - trzeba tylko brać od sprawdzonych sprzedawców...

Mi kiedyś dopiero po 2 miesiącach od zakupu na G2A przyszło powiadomienie, że blokują moją licencję, bo została zakupiona przy pomocy kradzionej karty.

Miałem taką sytuację 2 razy i od tamtej pory przestałem tam kupować. To samo Kinguin - niedawno pojawiła się tam nielegalna kopia ED do kupienia (potwierdzone przez FDEV), więc serwis trafił od razu na moją czarną listę.

Wolę zapłacić więcej i mieć spokój oraz czyste sumienie Smile

Tak, ale mi w identycznej sytuacji G2A zwróciło pieniądze bez dyskusji, chociaż nie wykupiłem opcji z zabezpieczeniem.

Po kilku dobrych tygodniach po zakupie "Everspace" - steam zablokował mi grę z informacją, że została zakupiona przez kradzioną kartę i żebym zwrócił się o reklamację do sprzedawcy.

Tak zrobiłem i otrzymałem przelew zwrotny bez żadnych problemów.
Odpowiedz
Mi też zwrócili, ale ze stało się to dwa razy, stwierdziłem, że wolę dopłacić i nie musieć więcej użerać się z szemranymi sprzedawcami Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ogólnie Kinguin i G2A to polskie cwaniaki i szara strefa handlu kluczami. Mimo wszystko można tam kupić też normalny klucz. Na przykład Bitbox LTD. sprzedaje tam oficjalnie swoją drę Life is Feudal Your Own i jest tanio.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości