Star Wars: Battlefront
Hej, 

Gra ktoś? Olałem falę hejtu i ogólną ocenę na necie, i kupiłem grę na weekend. Bawiłem się zajebiście, krótko mówiąc. Gdyby ktoś chciał pobiegać, gram praktycznie we wszystkie tryby prócz tych z ganianiem w berka za herosami, proszę o kontakt na PW. 

Aaaa, zdaje się, że do jutra jest jeszcze promocja na ORIGIN.COM, gra jest przeceniona na 50%. Czy gra jest warta 100zł nie wiem, musicie ocenić sami. Na pewno warto wspomnieć, że gra jest objęta programem*, w którym możecie ją zwrócić do 24h po zakupie.

*doczytajcie najlepiej, czy nie ma jakiejś gwiazdki w warunkach Wink, że np. usługa zwrotu nie jest możliwa przy promocjach itp.
Odpowiedz
Ja chyba poczekam jak wypuszczą wszystkie dodatki i będzie do kupienia za 50-100 złotych za wszystko Smile Z shooterów to na Doom'a nowego czekam Smile
Odpowiedz
@Goliat, doom wygląda dobrze. Mam nadzieję, że finishery nie będą wymagane przy każdej walce i będą opcją. Wyglądają srogo, ale to nie doom Wink.

Też tak myślałem, ale plany na DLC rozpisane są na cały obecny rok. Więc na promocyjne packi będzie trzeba poczekać. Polityka wydawania zmian wraz z DLC jest dość słaba w tym wypadku wg mnie - mało dodatkowych map, trybów. Może będzie tak, że ludzie zwyczajnie tego masowo nie kupią, co spowoduje, że podstawka będzie dłużej grywalna w postaci z premiery.

Zobaczymy, ja zaryzykowałem i gra jest OK. Trochę mało w niej map i różnorodności, ale nadrabia klimatem, grafiką i dźwiękiem. Spacer pod nogami ATAT na Hoth zapada w pamięć Biggrin
Odpowiedz
Żeby nie było że się wypowiadam jedynie na podstawie ocen - grałem w betę z parę godzin i moje odczucia :

grafika i dźwięk majstersztyk. Z ekranu wylewa się wręcz klimat Star Wars. I to by było niestety tyle z plusów tej gry. Najbardziej chyba podobał mi się ten tryb co-op'a, co pokonujesz fale wrogów z kolegą, ale da się to przejść podobno w godzinę, dwie. Szkoda. Miałem takie odczucie grając w multi, że nie chcieli robić kopii Battlefield'a, i wyszła im jakaś hybryda Battlefield i Call of Duty. Kończę, bo nie chcę narzekać Smile

Tak już bardziej obiektywnie z lekkim off-topem : ważne, żeby Tobie się dobrze grało. Ja jestem pod względem gier trochę dinozaur, lubię stare shootery typu Doom, Quake (ze świata SW to seria Jedi Knight była genialna), i w sumie trochę mnie dziwi, że w Battlefielda tyle godzin mam przegrane, bo najbardziej mnie ciągnie do multi typu Unreal Tournament czy Quake.

Na koniec pytanie - jak wygląda frekwencja teraz w Battlefroncie? Nie ma problemów z małą ilością graczy?

EDIT :

"@Goliat, doom wygląda dobrze. Mam nadzieję, że finishery nie będą wymagane przy każdej walce i będą opcją. Wyglądają srogo, ale to nie doom" - z tego co widziałem na gameplayach i czytałem, to Glory Kills (bo tak te finishery nazwali oficjalnie) są opcjonalne, więc tutaj bym się nie obawiał Smile To jest w pewnym sensie Doom, ale nie klasyczny, to ukłon w stronę fanów moda Brutal Doom Smile RIP AND TEAR! Smile Ja tam będę z chęcią masakrował demony w ten sposób, niezły był jeden sposób jak rozerwał Impa na pół wzdłuż Smile
Odpowiedz
(08.02.2016, 11:06 UTC)Goliat napisał(a): Na koniec pytanie - jak wygląda frekwencja teraz w Battlefroncie? Nie ma problemów z małą ilością graczy?

Ciężko mi jeszcze ocenić. Grałem w weekend i nie było żadnego problemu ze znalezieniem gier. Zobaczymy jak w dni robocze (wieczory). Aktualne statystyki masz tutaj: http://swbstats.com/
Odpowiedz
Nie grałem w to dużo, ale nie miałem żadnych problemów, za każdym razem natychmiastowo znajdywałem pełny skład, niezależnie od trybu, jaki próbowałem.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Widać po statach ze to gra robiona pod konsole (liczba graczy pc vs liczba graczy konsolowych) Smile
Odpowiedz
@2M1R, proporcję są zastraszające. Wiem do czego pijesz i się z tym nie mogę zgodzić w 100% Wink. Gra się bardzo dobrze na PC. Strzela mi się o wiele lepiej niż w takim BF3/4. Dlaczego? Bo motyla noga recoil z lasera w uniwersum SW jest większy, aniżeli z broni z BF3 i 4 Biggrin. Dodajmy do tego jeszcze balistykę lasera (tak wiem, ale to prawa SW), ktory leci w cel z jakims opoznieniem. W tej materii wstrzelili sie w moje gusta.
Odpowiedz
Pogrywam ostatnio znowu w SW:BF. Ktoś chce popykać wieczorami? Jak coś to szukać 'rootsrat' na Origin Smile
--

Odpowiedz
Odświeżyłem sobie znowu SW:BF i od razu złapałem bakcyla. Ktoś się pisze na sesję w weekend?
--

Odpowiedz