1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
Mi się zmienił skaner na pulpicie przy lądowaniu na outpostach - do tego sexi kontrolerki teraz mówią do mnie dziwnym kodem "boarding approved" - WTF?
Odpowiedz
A ja doświadczam dziwnego fenomenu przy wejściu do systemu, po skoku powierzchnia słońca jest bardzo mocno rozmyta i dopiero po chwili wczytuje się pełna ostra tekstura
Wcześniej tego nie było..
Odpowiedz
(15.04.2017, 09:53 UTC)Myr0n napisał(a): A ja doświadczam dziwnego fenomenu przy wejściu do systemu, po skoku powierzchnia słońca jest bardzo mocno rozmyta i dopiero po chwili wczytuje się pełna ostra tekstura

Zaczęło mi się robić tak samo, ale tylko na lapku - słaby konfig, niskie ustawienia. Na stacjonarce jest ok.
Odpowiedz
(15.04.2017, 09:53 UTC)Myr0n napisał(a): A ja doświadczam dziwnego fenomenu przy wejściu do systemu, po skoku powierzchnia słońca jest bardzo mocno rozmyta i dopiero po chwili wczytuje się pełna ostra tekstura

Ja mam to samo i się trochę obawiam, że stąd się bierze, że się niektóre rzeczy ładują szybciej dla tych co mieli problemy wcześniej, bo najpierw idzie jakiś low-res. Mam nadzieję, że nie mam racji bo mi to mocno przeszkadza :/

Tutaj zgłoszone jako bug link  - support raz mówi, że tak powinno być, a potem znowu. że wiedzą, że jest problem i nad tym pracują :/
Odpowiedz
Patch bardzo fajny. Jednyne co rzuciło mi się w oczy i mocno razi to te rozmyte tekstury gwiazdy (tuż po wskoczeniu do systemu). Znikający pilot podczas animacji supercruise to też ciekawe zjawisko.
Odpowiedz
(15.04.2017, 10:11 UTC)Baton napisał(a):

Ja mam to samo i się trochę obawiam, że stąd się bierze, że się niektóre rzeczy ładują szybciej dla tych co mieli problemy wcześniej, bo najpierw idzie jakiś low-res. Mam nadzieję, że nie mam racji bo mi to mocno przeszkadza :/

Tutaj zgłoszone jako bug link  - support raz mówi, że tak powinno być, a potem znowu. że wiedzą, że jest problem i nad tym pracują :/

Też to przyuważyłem, ale mnie to zbytnio nie przeszkadza, bo szybko wskakuje normalnie, jeszcze zanim zdążę się rozbujać i chyba wina sprzętu to nie jest raczej.
Nie wiem ile u was czasu zajmuje to "przeładowanie", ale u mnie naprawdę momencik.
[Obrazek: 57877.png]
Odpowiedz
Teraz przyglądnąłem się uważnie, wygląda na celowy efekt, bo bardzo powoli obraz się wyostrza, u mnie około 2 do 3 sekund. Wolałem poczekać w HJ i dostać ostry obraz od razu, ale zobaczymy po pierwszym patchu czy coś zmienia. W beta mi robiło dokładnie to samo.
Odpowiedz
(15.04.2017, 11:38 UTC)Baton napisał(a): Teraz przyglądnąłem się uważnie, wygląda na celowy efekt, bo bardzo powoli obraz się wyostrza, u mnie około 2 do 3 sekund. Wolałem poczekać w HJ i dostać ostry obraz od razu, ale zobaczymy po pierwszym patchu czy coś zmienia. W beta mi robiło dokładnie to samo.

Nie jestem pewien czy to jest celowy efekt,  w trakcie bety widniało to jako bug,  u mnie jeszcze dodatkowo przy locie wokół gwiazdy wariują tekstury na jej powierzchni tzn. zmieniają losowo swoje położenie...
Odpowiedz
A ja mam pytanie o free cam - czy ktoś trafił na jakiś wygodny config? Siedzę nad tym od 2 dni i nie potrafię znaleźć wygodnego ustawienia...
Lay down your souls to the gods rock'n'roll!
Odpowiedz
(15.04.2017, 12:08 UTC)Randall_Flagg napisał(a): A ja mam pytanie o free cam - czy ktoś trafił na jakiś wygodny config? Siedzę nad tym od 2 dni i nie potrafię znaleźć wygodnego ustawienia...

Ustawiłem sobie tak, żeby jak najbardziej przypominało kierowanie statkiem i jest ok. To w ogóle powinno być domyślne ustawienie - gra sprawdza jak sterujesz statkiem i na tej podstawie ustawia ci controlsy do kamery. W zasadzie w każdej innej grze z systemem powtórek/kamery jest to tak rozwiązane, ale wiadomo - FD to leniwe dupy Tongue
Odpowiedz