Z pasją do motocykli
(13.03.2017, 16:14 UTC)Kyokushin napisał(a): Ja się w sobotę kapnąłem, że zapomniałem zrobić badania technicznego. Dwa razy.

Biggrin

Ty pokaż tą wypolerowaną bestię. Nie dasz się przewieźć to chociaż daj popatrzeć. Smile
Odpowiedz
Robinus, nie masz pojęcia jak bardzo źle wygląda Twój powyższy wpis Tongue
Odpowiedz
(13.03.2017, 16:44 UTC)Crazied napisał(a): Robinus, nie masz pojęcia jak bardzo źle wygląda Twój powyższy wpis Tongue

No dobra. dostanę warna za offtop ale - padłem. Biggrin
Odpowiedz
(13.03.2017, 16:24 UTC)Robinus napisał(a):
(13.03.2017, 16:14 UTC)Kyokushin napisał(a): Ja się w sobotę kapnąłem, że zapomniałem zrobić badania technicznego. Dwa razy.

Biggrin

Ty pokaż tą wypolerowaną bestię. Nie dasz się przewieźć to chociaż daj popatrzeć. Smile

[Obrazek: y3mESCsljECuYtuWs0uAO0Q9D9AbJZAaBydfS0qu...pmode=none]

Wink
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Eeee no ładne cacko, dźwięk też pewnie odpowiedni Smile
Odpowiedz
A ja się nie mogłem zdecydować jakie chcę opony typu 50/50, aż w końcu kupiłem dwie pary laczków  Biggrin

Założone to Pirelli Scorpion Trail 2 do jazdy codziennej, a na pace leżą Continetale TKC 80 na bardziej ambitne wycieczki  Cool

[Obrazek: 17309004_1288380507875019_54170902410134...e=592653BB]
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
Piękna bestia!

Ja dzisiaj zaliczyłem pięknego "tripa" przez małopolskie puszcze. Jakoś tak się zebrać nie mogłem, poprzedni sezon bardzo kiepski, ale jak już się wpadnie w taki las, przejedzie wzdłuż rzeki, obok jeziora, nawdycha smogu i spalin Smile to chowając motocykl myśli się tylko o następnym kółku Smile

[Obrazek: GqiEjwR.jpg]
Odpowiedz
I teraz pytanie - kupić ścigacza, czy turystyka... Angel

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
To zależy czy lubisz jeździć szybko czy daleko Wink Chociaż podobno jest rozwiązanie uniwersalne i nazywa się Hayabusa Tongue

A na poważnie, to sugerowałbym coś uniwersalnego na początek - jakiś naked lub roadster, w zależności czy wolisz look bardziej sportowy czy klasyczny/retro. Pojeździsz z rok/dwa takim motocyklem i będziesz wiedział w jakim kierunku chcesz iść.

Moim skromnym zdaniem kupowanie sporta do codziennego użytku to nieporozumienie, ale podkreślam: to moje zdanie, nie chce tu robić jakiegoś flame'a Wink I motocykl i kierowca męczą się w ruchu miejskim.

EDIT: to powyżej było z telefonu, teraz jestem przy kompie znowu, więc mogę myśl rozwinąć Smile

Żeby doradzić warto by było wiedzieć jakie masz doświadczenie, czym już jeździłeś, na czym siedziałeś, na jaką kategorię prawa jazdy ma to być motocykl, chcesz jeździć głównie sam, czy dużo z pasażerem. To tak na początek, reszta wyjdzie w praniu.
Jak wspomniałem wyżej "ściagaczy" bym unikał, zwłaszcza, jeżeli to ma być pierwszy i podstawowy motocykl. Masz ogromny wybór nakedów i sport-turystyków. Tu Ci Robinus może doradzić, bo z tego co widzę ma motocykle z tych dwóch klas (Bandit i FJR). Jak lubisz styl bardziej retro to możesz przepatrzeć roadstery (Kawasaki W800, HD Sportster), ciekawą linię wypuściła Yamaha ostatnio - MT (the dark side of Japan Tongue).
Turystyk to też bardzo szeroka klasa i możesz ją podzelić od sport-turystyków do szybkiej turystyki asfaltowej po enduro do włóczenia się po krzaczorach Tongue Yamaha FJR, BMW XR 1000, KTM Adventure, HD Electra Glide... to są wszystko turystki, a każdy inny Smile

No i dobrze byłoby jeszcze znać budżet Tongue

Jeszcze rozwinę dlaczego unikałbym sportów: pozycja kierowcy jest bardzo pochylona i musisz mieć cały czas napięte plecy, żeby utrzymać prawidłową pozycję i nie opierać się na kierownicy, geometria motocykla jest przystosowana do szybkich długich łuków torów, a nie manewrowania w miejskich korkach, silnik i przełożenia są ustawione pod trzymanie maszyny na wysokich obrotach, w ruchu miejskim z rzadka będziesz mieć okazje wbić dwójkę - Ty się męczysz, motocykl się męczy. Do wyszalenia się na torze - super sprawa, ale na ulicy to bez sensu (moim zdaniem! Sam ostrzę sobie zęby na torówkę GSX-R 750 Smile) Jak się podszkolisz to na mniejszym nakedzie będziesz szpanerów na litrowych sportach wciągał nosem Wink
Odpowiedz
Daję nowy post, bo temat inny.
W wakacje wybieram się w góry Apuseni (Rumunia), wycieczka pod ciężkie motocykle enduro (co nieco asfaltu, ale głównie szutry i trochę górskich ścieżek). Ktoś chętny? Celuję w lipiec, w zasadzie cały, jak byłby ktoś chętny a ma mniej czasu/inny typ motocykla to mogę zmodyfikować trasę by razem polatać po łatwiejszych technicznie drogach (asfalt/szutry), a na ostrzejsze kawałki pojechać sobie później/wcześniej.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości