1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
Robinus czy mi się wydaje czy jesteś Gunnerem i masz kamerę FPP?!
Odpowiedz
(09.03.2017, 14:33 UTC)Xeonary napisał(a): Robinus czy mi się wydaje czy jesteś Gunnerem i masz kamerę FPP?!

Właśnie nie wypowiadam się w temacie, bo kapitan nie wystartował. Siedział u inżynierów i się nie odzywał.
Nie mogłem kamerą poruszać, jedynie pipsami się bawić...
Odpowiedz
Hmm, no jest multicrew Biggrin nawet się połączyłem bez problemu z TGrochem, myśliwiec jak myśliwiec, a bycie gunnerem... No cóż, poczekam na innych Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Jak często wywala z gry podczas mc?
Odpowiedz
(09.03.2017, 21:48 UTC)Calvarian napisał(a): Jak często wywala z gry podczas mc?

Grałem nieco ponad godzinę. Jak już się połączyłem, nie miałem żadnego disconnecta. Natomiast połączenie się to lekka katorga na razie. Czyli moim okiem laika wyglada to na typowe problemy ze wskoczeniem do tej samej instancji.

---

A samo Multi-Crew moim zdaniem to takie połączenie "patcha myśliwców" z pomysłem szybkiej rozrywki w CQC. 
Fakt, że zastępuje to wingi - dyskwalifikuje MC w poważnych rozgrywkach. Siła ognia czterech statków a jednego statku obsadzonego przez ludzi, którzy w zasadzie zastępują wcześniej robiące to boty - nie ma porównania. 
Natomiast jak ktoś będzie szukał szybkiej rozrywki, albo znudzi się eksploracją i będzie chciał powalczyć w Conflict Zone, albo znudzi się walką i będzie chciał mgławicę zobaczyć - świetne!
Obawiam się jednak, że dla mnie - dodatek skończy jak same myśliwce...
To takie przemyślenia po godzinie latania w multi.

Swoją droga ciekawie to rozegrali. Zrobili Arenę CQC, na której piloci potestowali myśliwce, potem te myśliwce włożyli do gry i przenieśli CQC z dziwnego odrębnego trybu do hangarów ONLINE... Ciekawe, na ile to przemyślana strategia, a na ile przypadek czy też "samo wyszło"...
Odpowiedz
Mam takie same wrażenia odnośnie MC jak Ty.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Jak na moje odczucia po kilku filmikach to duża pomoc w opiekowaniu się nowymi graczami + dużo frajdy przy walkach 1 statek na 1 statek, lub przy zarabianiu na cz z kumplami którzy nie mają jeszcze vett itp. Dla mnie bomba, bo obejmuje to praktycznie 2/3 rzeczy które robię w elite.

Zresztą bardzo dobrze, że 2 statki są lepsze od jednego statku z 3 graczami, to by było zbytnie przegięcie.
Odpowiedz
(10.03.2017, 10:09 UTC)Calvarian napisał(a): Zresztą bardzo dobrze, że 2 statki są lepsze od jednego statku z 3 graczami, to by było zbytnie przegięcie.

Przegięcie to by było jakby jeden statek z tróją ludzi był lepszy od 4 statków. 2 statki lepsze od jednego z trzema graczami to według mnie przegięcie w drugą stronę bo wtedy wychodzi na to, że załoga nie jest do niczego potrzebna. A to dzięki niej powinno się mieć właśnie przewagę i wygrywać, czego zresztą historia dowiodła już niejednokrotnie.
Odpowiedz
(10.03.2017, 10:09 UTC)Calvarian napisał(a): Zresztą bardzo dobrze, że 2 statki są lepsze od jednego statku z 3 graczami, to by było zbytnie przegięcie.

A czy dwa okręty podwodne tylko że sternikami dały by sobie radę niscicielem z pełną załogą? Tak na logikę Wink
Odpowiedz
Dałby radę jeden. Wystarczyłby mu silent running.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz