Rust
(22.01.2017, 15:03 UTC)szarik napisał(a): Taka mała uwaga do rozgrywki, mamy grupy oso, które dobrze czują się w grze, proponuje by nie kłaczyły się w stada, ale wybierali sobie osoby mniej obeznane w grze by w pierwszej sesji raczej pomagać.   Przykładowo grupa qkiz + QASZ   - i po 30 minutach nie będzie się gdzie ukryć :p   - tu proponował bym by np. QASZ objął patronat nad 2mIREm, a  QASZ   nad inna osobą  - to jako przykład pokazuje... liczę, że załapaliście o co mi chodzi...

...myślę, że w pierwszej sesji wypracujemy ogólne zasady, którymi będziemy kierować się w przyszłości... pamiętajcie, że obowiązują zasady HUSARII np. nie ma przeklinania - jeżeli ktoś zaprosił kogoś z zewnątrz to musi mu te zasady przekazać i powiadomić admina, że ktoś dołączył (na razie mamy taka jedna osobę -  Magic1386 - pamiętajcie, że odpowiadacie za jej poczynania...

(22.01.2017, 14:46 UTC)Myr0n napisał(a): o pierwszy strzał zadziałał - wcześniej odpalałem na dx12 przy dx 11 od razu mam 50 fps Smile

o mamo gram 50 letnim milfem - whyyyyyy?

a gdzie wybiera się opcje DirectX?, bo ja mam następujące:

[Obrazek: rs410SW.png]

Nie wiem czy to najszczęsliwszy pomysł, bo po pół godzinie skończy się powieszeniem 2m1Ra na drzewie i karmieniem nim wron (a że wron w Rust jeszcze nie ma, będzie biedaczek wisiał do patcha, który je wprowadzi). Po tym, jak wczoraj dla zabawy zaczął strzelać po paru sekundach od otrzymania kałacha do wszystkich w pobliżu i tak za każdym razem, oficjalnie odmawiam przytulenia 2m1ra Smile
Nic osobistego, ale nie czuję się na siłach. Ale możemy przygarnąć  Robinusa. 
Poza tym, teraz w grze każdy ma tak samo szybki dostęp do całego szpeju. Nie ma problemu z levelowaniem jak kiedyś i nie ma konieczności grania na jedną osobę, która ciągnie lvl za całą grupę. 
Zawsze służymy radą na czacie w grze i salwą z wieżyczek jak za blisko ktoś podejdzie Tongue
[Obrazek: W4y5Tql.png]
Odpowiedz
Standardowo Rust używa dx11 , chociaż można wymusić na grze by się odpalała nawet z dx10 poprzez użycie przełącznika "-force-feature-level-10-0" w opcjach uruchamiania.
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
Szykują się dwie niespodzianki... długo się zastanawiałem, czy jest sens je wprowadzać i ostatecznie decyzja padła na tak... najwyżej w następnej sesji podejmiemy wspólnie decyzje co dalej z niespodziankami - przynajmniej wyrobią sobie wszyscy opinie...

(22.01.2017, 15:20 UTC)qkiz napisał(a): Nie wiem czy to najszczęsliwszy pomysł, bo po pół godzinie skończy się powieszeniem 2m1Ra na drzewie i karmieniem nim wron (a że wron w Rust jeszcze nie ma, będzie biedaczek wisiał do patcha, który je wprowadzi). Po tym, jak wczoraj dla zabawy zaczął strzelać po paru sekundach od otrzymania kałacha do wszystkich w pobliżu i tak za każdym razem, oficjalnie odmawiam przytulenia 2m1ra Smile
Nic osobistego, ale nie czuję się na siłach. Ale możemy przygarnąć  Robinusa. 
Poza tym, teraz w grze każdy ma tak samo szybki dostęp do całego szpeju. Nie ma problemu z levelowaniem jak kiedyś i nie ma konieczności grania na jedną osobę, która ciągnie lvl za całą grupę.Zawsze służymy radą na czacie w grze i salwą z wieżyczek jak za blisko ktoś podejdzie Tongue

Dokładnie o to mi chodzi - trzeba niektórych nauczyć odpowiednich zachowań Tongue  - i widzę, że napisałeś 'możemy przygarnąć RObinusa'  -> przez my to kogo miałeś na myśli Tongue

...co do Robinusa to wiesz, że jest 'czarny i sypia nago' Tongue   

ROBINUS JEST 'CZARNY' I SYPIA NAGO

[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Jako totalny newbie w Rust, mam nadzieje ze ktos mnie przygarnie Biggrin
Odpowiedz
serwer ustawiony jest na 20 osób, na razie zgłoszona ekipa liczy 18 osób z czego wiemy, że już kilka nie dołączy dzisiejszego dnia...  jeżeli ktoś planował dziś zagrać i nie ma go na poniższej liście to proszę o wrzucenie posta z nick-iem na Steam...

[Obrazek: 2LQZhHW.png]
Odpowiedz
(22.01.2017, 15:52 UTC)szarik napisał(a): serwer ustawiony jest na 20 osób, na razie zgłoszona ekipa liczy 18 osób z czego wiemy, że już kilka nie dołączy dzisiejszego dnia...  jeżeli ktoś planował dziś zagrać i nie ma go na poniższej liście to proszę o wrzucenie posta z nick-iem na Steam...

[Obrazek: 2LQZhHW.png]

O co chodzi z tymi ekipami ? Bo jest Twh (Qasz) i jest grupa Qkiz + ohrly i tak za bardzo nie rozumiem o co biega?
Odpowiedz
Hehe.... mamy komponent który pozwala na dodawanie osób i przypisywanie do grup z jednoczesnym wyświetlaniem statusu online... niestety niektóre osoby mają NICK na forum i steam rożny... więc by łatwo określić kto to jest Ohrly - utworzona została kategoria THW (Qasz) - dzięki temu wiadomo, że Ohrly to Qasz...

Są osoby, które same zmieniły nick na ten forumowy, co ułatwiło sprawę np. O_GRZECHU.
Odpowiedz
Proswze o dopisanie nick taki sam jak w ed
Odpowiedz
Mnie takze, nick taki sam jak na forum i avatar tez XD
Odpowiedz
Ja się mogę spoznic z 10 min, ale będęSmile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz