Rust
Motyla noga, a już teraz chciałem rozpocząć budowę swojej karczmy. W każdej sesji Rust buduję piękny przybytek, gdzie strudzony wędrowiec może odpocząć/schronić sie przed misiem/zjeść cość/zostać okradziony i w każdej sesji znajduję pod koniec zgliszcza. Zawsze zostaje nadzieja, że tym razem nikt nie odpali fajerwerków pod strzechą Wink
Zapraszam wszystkich z pełną sakiewką, dobrym sprzętem, kodami do swoich domostw zapisanymi na kartce na pyszny stek z 2m1ra. Zostało jeszcze troche po wczoraj :-D
[Obrazek: W4y5Tql.png]
Odpowiedz
Macie jakieś tricki do FPS?
ta gra mi chodzi jak drewno - optymalizacja to chyba tam nie istnieje Smile 4-5 fps i CTD Smile
Odpowiedz
(22.01.2017, 12:59 UTC)Myr0n napisał(a): Macie jakieś tricki do FPS?
ta gra mi chodzi jak drewno - optymalizacja to chyba tam nie istnieje Smile 4-5 fps i CTD Smile

no ja nie zależnie od sprzętu i ustawień graficznych mam 25 klatek na sek, ale szczerze to gra wydaje mi się, że chodzi nadzwyczaj płynnie przy tych klatkach - jakby ich było więcej... ostatnio gram w okienku przy rozdzielczości HD i ilość klatek nie wiele się zmienia... może na innych ustawieniach graficznych to lepiej chodzi, zwykle wrzucam FANTASTIC ...

spróbuj może tego - https://www.youtube.com/watch?v=qWAeUrN93_A
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(22.01.2017, 12:52 UTC)qkiz napisał(a): Motyla noga, a już teraz chciałem rozpocząć budowę swojej karczmy. W każdej sesji Rust buduję piękny przybytek, gdzie strudzony wędrowiec może odpocząć/schronić sie przed misiem/zjeść cość/zostać okradziony i w każdej sesji znajduję pod koniec zgliszcza.  Zawsze zostaje nadzieja, że tym razem nikt nie odpali fajerwerków pod strzechą Wink
Zapraszam wszystkich z pełną sakiewką, dobrym sprzętem, kodami do swoich domostw zapisanymi na kartce na pyszny stek z 2m1ra. Zostało jeszcze troche po wczoraj :-D

Czyli coś takiego? Biggrin

Odpowiedz
No gdzieeee!!? W żadnym wypadku. Preferuję naturalne surowce i karczma może być tylko drewniana!! "U Hobbita, czyli tam i ze zwrotem".
Niestety nie mam żadnych zdjęć, bo za każdym razem jak już miałem w łapie magiczne pudełko obrazkowe, zostawała kupka popiołu. Podobno kamień pali się słabiej, ale nie wygląda już tak szlachetnie Wink
Odpowiedz
To ja proponuję, żeby qkiz zrobił teren neutralny i wybudował karczmę Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(22.01.2017, 12:59 UTC)Myr0n napisał(a): Macie jakieś tricki do FPS?

Upewnij się, że nie odpalasz w directx12 tylko normalnie Dx11. Wyłącz głębie ostrości, ambient oclusion, motion blur (koniecznie!!), ogranicz kaskadowe cienie. Nie powinno Ci spadać poniżej 30fps. Bardzo poprawili jakość grafiki i optymalizację przez ostatnie pół roku. Chyba że masz naprawdę starutki komputer, wtedy możesz włączyć zanikanie trawy przy poruszaniu i zacząć powoli ścinac resztę ustawień. Tylko czasem szkoda, bo oglądanie zachodu słońca nad morzem, przy ognisku na czubku skały bywa wspaniałe Smile
Odpowiedz
o pierwszy strzał zadziałał - wcześniej odpalałem na dx12 przy dx 11 od razu mam 50 fps Smile

o mamo gram 50 letnim milfem - whyyyyyy?
Odpowiedz
Taka mała uwaga do rozgrywki, mamy grupy oso, które dobrze czują się w grze, proponuje by nie kłaczyły się w stada, ale wybierali sobie osoby mniej obeznane w grze by w pierwszej sesji raczej pomagać. Przykładowo grupa qkiz + QASZ - i po 30 minutach nie będzie się gdzie ukryć :p - tu proponował bym by np. QASZ objął patronat nad 2mIREm, a QASZ nad inna osobą - to jako przykład pokazuje... liczę, że załapaliście o co mi chodzi...

...myślę, że w pierwszej sesji wypracujemy ogólne zasady, którymi będziemy kierować się w przyszłości... pamiętajcie, że obowiązują zasady HUSARII np. nie ma przeklinania - jeżeli ktoś zaprosił kogoś z zewnątrz to musi mu te zasady przekazać i powiadomić admina, że ktoś dołączył (na razie mamy taka jedna osobę - Magic1386 - pamiętajcie, że odpowiadacie za jej poczynania...

(22.01.2017, 14:46 UTC)Myr0n napisał(a): o pierwszy strzał zadziałał - wcześniej odpalałem na dx12 przy dx 11 od razu mam 50 fps Smile

o mamo gram 50 letnim milfem - whyyyyyy?

a gdzie wybiera się opcje DirectX?, bo ja mam następujące:

[Obrazek: rs410SW.png]
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Zakładam że opcja nr 1 to dx11,
Odpowiedz