18.01.2017, 10:05 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2017, 12:34 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Proszę, tutaj w najciemnieszym Korytarzu Maskelyne Vision śmiało możecie wszyscy wykłócać się na temat Solo, Open, PVP i PVE.
Ja nie chcę tych tematów widzieć NIGDZIE INDZIEJ na forum.
:EDIT:
Zgodnie z PW, które poszło do każdego:
Cytat:To jest wiadomość masowa, proszę na nią nie odpisywać.
Ponieważ zaledwie 2 dni od mojego posta, w którym pisałem, że jednym z powodów mojego zniechęcenia do zajmowania się Husarią jest ciągła kłótnia o Open, Solo, PVP i PVE, oraz offtopowanie, zajęło Wam, aby znowu zaspamować 4 wątki tymi tematami, stworzyłem wszystkim chętnym do odbijania piłeczki w nieskończoność ten oto wątek, zlokalizowany w najciemniejszym korytarzu Maskelyne Vision: http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=2493
Tam możecie dyskutować do woli. Nie chcę więcej widzieć w żadnym innym wątku na forum dyskusji na te idiotyczne tematy. Będę to od teraz traktował, jak najgorszy SPAM, bo jedyny efekt, jaki ta dyskusja przynosi, to podział naszej (i nie tylko) społeczności.
Uczciwie ostrzegam, będę BEZLITOSNY w rozdawaniu ostrzeżeń za poruszanie tych głupich tematów gdziekolwiek indziej.
Przypominam też - nie odpisujcie na tę wiadomość, nie jestem zainteresowany.
Liczba postów: 2,979
Liczba wątków: 173
Reputacja:
295
Platforma:
CMDR: Kyokushin
Ja tylko luźno dodam, jak ktoś chce zagrać na prywatnej grupie, zapraszam na moją, nazywa się Open
(18.01.2017, 10:12 UTC)Kyokushin napisał(a): Ja tylko luźno dodam, jak ktoś chce zagrać na prywatnej grupie, zapraszam na moją, nazywa się Open 
WOW, nie wiem jak to zrobiłeś, ale mam ją podpiętą w głównym menu, nie muszę wpisywać nazwy nawet
Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
Mój nowy ulubiony temat 
Jak myślicie Frontier kiedyś coś zrobi z Open vs Solo, Combat loggami, oraz Crime and Punishment, czy znając ich podejście i politykę raczej nie ma się co spodziewać zmian?
Nie sądzę, żeby się cokolwiek zmieniło, nie szybko przynajmniej. Osobnego trybu PVE nie ma co się spodziewać (I bardzo dobrze), chociażby z tego powodu, że nie ma tylu graczy żeby zapełnić nawet ułamek istniejącego universum, przecież gdyby nie CG czy inżynierowie, to naprawdę ciężko byłoby spotkać innych graczy. Ja przed przyłączeniem do Husarii grałem sobie spokojnie, latałem od systemu do systemu i innych graczy spotkałem może 4-5 razy i nikt mnie nie zaatakował, więc IMO "problem" jest dosyć sztuczny.
Co do combat logów to ciężko coś z tym zrobić, to przecież gra sieciowa a trudno odróżnić wypięcie kabla od padu sieci... a za to ostatnie trudno kogoś karać... (tak, wiem, jeśli to się powtarza, to można nabrać podejrzeń, i wtedy coś robic, ale to i tak powinno byc dosyć... transparentne, a nie jak teraz.)
Co do Crime and Punishment... można o tym porozmawiać, ale ciężko tu wymyśleć rozwiązanie dobre... którego by nie można było albo obejść albo wykorzystać jako exploit.
Liczba postów: 264
Liczba wątków: 3
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: DYSPoZYToR
Grupa dla całej frakcji (wszyscy w jednej), choćbym miał stąd wylecieć nie odpalę w bąblu gry w trybie Open.
Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie.
Reputacja:
49
Platforma:
(18.01.2017, 12:04 UTC)Rysiek napisał(a): Co do combat logów to ciężko coś z tym zrobić, to przecież gra sieciowa a trudno odróżnić wypięcie kabla od padu sieci... a za to ostatnie trudno kogoś karać... (tak, wiem, jeśli to się powtarza, to można nabrać podejrzeń, i wtedy coś robic, ale to i tak powinno byc dosyć... transparentne, a nie jak teraz.)
W "normalnych" grach mmo jak wyjdziesz z gry to Twoja postać/statek zostaje jakiś czas w świecie i można ją ubić. W ED tak się nie da bo jest oparte o p2p. Jak to obejść? Jak jesteś w trakcie PVP i wyjdziesz to tak czy siak giniesz, nie ważne czy padł Ci net, komp czy combat log.
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 9
Reputacja:
59
Platforma:
CMDR: Ulpian
Przez pierwsze miesiące bałem się grać w Open, bo nasłuchałem się historii, że "zabijajo" i tak dalej. Byłem kiepski w walce i jestem nadal. Ale po pierwsze - do tej pory JEDEN RAZ zdarzyło mi się, żeby ktoś mnie przechwycił w SC i chciał ustrzelić. Cała reszta graczy była przyjaźnie nastawiona. Po drugie - zanim facet zdążył wyciągnąć działa, ja już dawno ładowałem FSD. Ucieczka jest naprawdę prosta i o ile agresor nie ma specjalnych modyfikacji od inżynierów, to na 99% nikt nas nie złapie. A gra w Open jest o niebo bardziej satysfakcjonująca, bo spotykasz nieporównywalnie więcej graczy niż w jakiejkolwiek grupie.
Reputacja:
49
Platforma:
(18.01.2017, 13:40 UTC)Dyspozytor napisał(a): Grupa dla całej frakcji (wszyscy w jednej), choćbym miał stąd wylecieć nie odpalę w bąblu gry w trybie Open.
Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie.
Ile razy ktoś Cię zabił w Open?
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 0
Reputacja:
8
Platforma:
CMDR: Varlus
(18.01.2017, 12:04 UTC)Rysiek napisał(a): Co do combat logów to ciężko coś z tym zrobić, to przecież gra sieciowa a trudno odróżnić wypięcie kabla od padu sieci... a za to ostatnie trudno kogoś karać...
Dosyć byłoby podejrzane na samym początku, pad sieci akurat w takim momencie, zbyt duży zbieg okoliczności (byłoby ok za 1-wszym razem tak jak mówisz, ale drugi taki przypadek od razu rzuca się w oczy)
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
|