[VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna
(16.01.2017, 16:46 UTC)Baton napisał(a):
(16.01.2017, 15:59 UTC)Yata_PL napisał(a): No dobra odlatuje ale kurcze co to jest tam daleko za punkciki, znowu podlatuje bustujac ( wgniata mnie w fotel , w tle galnet radio ) znowu 30 minut przepadło, przeklęty VR nie pozwala mi grac tak jak chcę... Biggrin

jakbym musiał wybrać tylko jeden sposób to bym wybrał zwykły monitor, ale na szczęście nie muszę wybierać Smile
poczekaj aż dodadzą planety z atmosfera ( niekoniecznie earth-like) - burze piaskowe i śniegowe zadymy poteguja wrazenia Smile
Namiastkę takiego klimatu poczułem w Onward
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
A jeszcze to co mnie wczoraj naszło, jak wjedzie multicrew, to będzie można sobie latać we dwójkę po tych miejscach i wymieniać wrażeniami, w końcu będzie można komuś pokazać - oczywiście mam na myśli drugą osobę w goglach Smile Czekam niecierpliwie, choć zapewne to będzie koło 6 miesięcy.
Odpowiedz
(17.01.2017, 08:29 UTC)Baton napisał(a): A jeszcze to co mnie wczoraj naszło, jak wjedzie multicrew, to będzie można sobie latać we dwójkę po tych miejscach i  wymieniać wrażeniami, w końcu będzie można komuś pokazać - oczywiście mam na myśli drugą osobę w goglach Smile Czekam niecierpliwie, choć zapewne to będzie koło 6 miesięcy.

A teraz wyobraź sobie roomscale lanparty i multicrew... pół godziny pacania się po łapach kto siądzie za sterami a kto będzie podziwiał widoki Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
(17.01.2017, 12:13 UTC)Shamoth napisał(a):
(17.01.2017, 08:29 UTC)Baton napisał(a): A jeszcze to co mnie wczoraj naszło, jak wjedzie multicrew, to będzie można sobie latać we dwójkę po tych miejscach i  wymieniać wrażeniami, w końcu będzie można komuś pokazać - oczywiście mam na myśli drugą osobę w goglach Smile Czekam niecierpliwie, choć zapewne to będzie koło 6 miesięcy.

A teraz wyobraź sobie roomscale lanparty i multicrew... pół godziny pacania się po łapach kto siądzie za sterami a kto będzie podziwiał widoki Wink

pragnę sprostować ze na jednym z  Fdev livestreamów z Q&A zapowiedziano ze gracz dołączający do załogi nie będzie siedzieć biernie i się przyglądać , ma być możliwość operowania systemami statku , wyznaczanie trasy na mapie galaktyki, wskoczenie w Fightera a być może pokusza sie o operowanie bronią... Może byc sporo pozytywnych emocji , jak ktoś grał w oldskulkowy B17 Flying fortes to wie o co chodzi Smile hmm taki obrotowy MC zawieszony od spodu był tez w Falconie Millenium, przeszczepiając na jezyk Elity - "Manual/Crew Multicannon Turret Module" ? Biggrin

[dream mode off]
dobra pewnie z poczatku zrobia tylko tryb obserwatora z haraczem 2~16 % w zależności od rangi... ewentulnie bedziemy mogli przełaczyc swiatełka w kokpicie ;-)

Odpowiedz
(17.01.2017, 15:37 UTC)Yata_PL napisał(a):
(17.01.2017, 12:13 UTC)Shamoth napisał(a):

pragnę sprostować ze na jednym z  Fdev livestreamów z Q&A zapowiedziano ze gracz dołączający do załogi nie będzie siedzieć biernie i się przyglądać , ma być możliwość operowania systemami statku , wyznaczanie trasy na mapie galaktyki, wskoczenie w Fightera a być może pokusza sie o operowanie bronią... Może byc sporo pozytywnych emocji , jak ktoś grał w oldskulkowy B17 Flying fortes to wie o co chodzi Smile hmm taki obrotowy MC zawieszony od spodu był tez w Falconie Millenium, przeszczepiając na jezyk Elity - "Manual/Crew Multicannon Turret Module" ? Biggrin

[dream mode off]
dobra pewnie z poczatku zrobia tylko tryb obserwatora z haraczem 2~16 % w zależności od rangi... ewentulnie bedziemy mogli przełaczyc swiatełka w kokpicie ;-)

Było by bardzo miło, mogę parzyć kawę jeśli w końcu będzie można kupić i zamontować ekspres w statku Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
(17.01.2017, 15:37 UTC)Yata_PL napisał(a): [quote pid='54379' dateline='1484655188']
[dream mode off]
[/quote]

Yata, ja tam chętnie mogę z Tobą latać jako obserwator ( staram się być grzeczny i nie nazywać Cię szoferem ;Wink
Odpowiedz
(18.01.2017, 10:03 UTC)Baton napisał(a):
(17.01.2017, 15:37 UTC)Yata_PL napisał(a): [quote pid='54379' dateline='1484655188']
[dream mode off]

Yata, ja tam chętnie mogę z Tobą latać jako obserwator ( staram się być grzeczny i nie nazywać Cię szoferem ;Wink
[/quote]

Baton , VIPow nie woze, za bardzo kapryszą Smile

zlozylem podanie do Zawiszy jak mnie przyjmna to mozesz mnie nazywac nawet Space Uber Wink

(18.01.2017, 08:57 UTC)Shamoth napisał(a):
(17.01.2017, 15:37 UTC)Yata_PL napisał(a):
(17.01.2017, 12:13 UTC)Shamoth napisał(a): A teraz wyobraź sobie roomscale lanparty i multicrew... pół godziny pacania się po łapach kto siądzie za sterami a kto będzie podziwiał widoki Wink

[dream mode off]

Było by bardzo miło, mogę parzyć kawę jeśli w końcu będzie można kupić i zamontować ekspres w statku Wink

czyli taki job simultor w elite ? genialne Smile

Odpowiedz
360º Video: Battle on Mars in Virtual Reality- może być ciekawy, obczaję w domu Smile

https://www.youtube.com/watch?v=zd4kHG6PJWQ
Odpowiedz
Warto się zapoznać z tym odcinkiem VR news :

https://www.youtube.com/watch?v=RiMDQ24a0Rk&t=416s

Odpowiedz
(30.01.2017, 17:50 UTC)Yata_PL napisał(a): Warto się zapoznać z tym odcinkiem VR news :

Się zapoznałem, nie do końca rozumiem co chcą powiedzieć przez to, że statek obsadzony 4 komandorami będzie równy skrzydle 4 komandorów, czyli 1 korweta obsadzona czterema będzie miała szanse pokonać 4 korwety z pojedyncza załogą? Smile
Odpowiedz