Space Engineers
a to ja tak mam jak do SE wejde. czego sie nie dotkne to zaraz dymi i wybucha albo cos odpada.
[Obrazek: KGLUisFt.jpg]
Odpowiedz
Długo się wahałem, kupić, nie kupić. Oglądałem filmiki jak inni grają i wreszcie się zdecydowałem. Niestety po paru godzinach stwierdziłem, że to nie dla mnie i gra trafiła do kosza, ale kto wie może jeszcze kiedyś do niej wrócę.
Odpowiedz
[Obrazek: 3047FE3BEB2D9AC62F6494B20896443C55ED5280]

Z cyklu historia jednego zdjęcia

Na powyższej fotce zostali uwiecznieni Assarin wraz z Koffim na tle mojego dopiero co ukończonego statku Scout Mk2 (wszyscy raczej pamiętają co się stało z Mk1 Dodgy ). Chłopacy budują naziemny port kosmiczny, a ja orbitalny. Jako że wykańczali właśnie nowy terminal, a ja mały prom orbitalny to postanowiłem ich odwiedzić. Deorbitacja przebiegła pomyślnie, maszyna wyhamowała bezpiecznie ok 3 km nad bazą i po jakichś 5 minutach lotu dostałem pozwolenie na lądowanie z wieży kontroli lotów, od cmdr Assarina. Na ziemi tradycyjnie: dokowanie, wymiana podarków, tankowanie promu. W międzyczasie przeprowadziliśmy inspekcję i odbiór nowego terminalu. Mniej więcej w tym momencie cyknięto pamiątkowe zdjęcie. Po drodze zgadało się, że chłopakom brakuje platyny. Zaproponowałem zatem Koffiemu, że polecimy wykopać trochę z asteroidy na orbicie. Akurat zaparkowałem swój statek matkę koło pokaźnego złoża tego pierwiastka. Zapakowaliśmy się do statku, przeprowadziłem szybko checklist, bak z wodorem pełen, baterie pełne, tłumiki inercji w porządku. Dostaliśmy zgodę na start od Assarina, take off i lecimy. Na orbicie odnaleźliśmy mój statek-bazę dokładnie w momencie gdy skończyło się paliwo wodorowe. Na szczęście udało się zadokować na jonowych RCSach. Nakopaliśmy rudy platyny za pomocą statku matki, który jest wyposażony w przemysłowe wiertło górnicze, zatem poszło szybko. Zapakowaliśmy Scouta po brzegi rudą platyny, jakoś ponad 420 000t i lecimy na planetę. Tak jak w pierwszym locie włączyłem tłumiki inercji po przekroczeniu 200m/s. Zorientowłem się, że coś jest nie tak gdy licznik pokazał 300m/s a my byliśmy już jakieś 4,5km nad bazą. Ostatnie moje myśli szły mniej więcej tak: trzeba było jeszcze w kieszenie nabrać tej platyny geniuszu... O jak blisko trafiłem, tylko 1,3km od portu... Ciekawe jak duży krater zrobimy... i boom. Gdzieś w tle jeszcze tylko usłyszałem jak Assarin przez radio koordynuje służby ratunkowe, kierunek południowo-wschodni, ok 1,5km, może ktoś przeżył! Jednak maszyny medyczne na stacji wiedziały lepiej i już wybudzały dwa nowe klony. I tak właśnie zakończył się drugi i ostatni lot statku Scout Mk2, zostało po nim tylko to zdjęcie. Koniec.
Odpowiedz
Najlepsza historia ever Tongue komentarz mojej Madzi: "Tak to jest jak ktoś jest przepadlisty (w domyśle zachłanny)"
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
[Obrazek: btX05El.png]
[Obrazek: KGLUisFt.jpg]
Odpowiedz
Chyba sobie kupię tą grę i pomogę Wam w robieniu rozpierduchy Biggrin
Odpowiedz
Razem z Assarinem zapraszamy do zwiedzania nowo odrestaurowanej rafinerii Biggrin
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Sami hostujecie server czy gracie na jakimś ogólnie dostępnym?
Odpowiedz
Serwer jest hostowany przez jednego z członków TWH - ox1de - to stoi na jego serwerze. Serwer działa 24/7 więc można wbić o każdej porze dnia czy nocy i zacząć dłubać. Obecność na TSie jest mile wskazana z uwagi na projekty które robimy a wspólna zabawa jest najlepsza.
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Rozumiem, że najlepiej byłoby Was dodać na steamie i dać 'dołącz do gry' niż zapytać o namiary na server? Tongue
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz