Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
21.10.2016, 18:23 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2016, 18:31 UTC przez Yata_PL.)
(21.10.2016, 05:39 UTC)Brachu napisał(a): (20.10.2016, 21:52 UTC)Yata_PL napisał(a): kupiłem - czekam na odblokowanie w steam
Gdzie kupowałeś, bo ja mam chęć na steam kupić od ręki i nie czekać na wysyłanie klucza.
kupilem na steam z wszystkim przyszłymi DLC ( deluxe) jako ze jestem od 25 lat fanem tej serii 
Pierwsze wrażenia takie sobie - owszem jest sporo zmian , ale np. nie mogę lub nie umiem zmienić nazwy miasta,
kolejny minus w trailerze owszem jest husaria ale w grze nie można wybrac Polski. Interfejs pomimo ze zblizony do civ 5 to mam wrażenie jednak trzeba sie uczyc go troche od nowa , inne sterowanie jednostkami , troche inne reguły ( np.miasta atakuja dopiero jak mamy mury) , barbarzyncy dają ostro w kość .. Na dzień dobry maja konie i dogniają moich zwiadowców oraz początkowe jednostki robiac im spore kuku...
Gre jednoznacznie ocenie później , pierwsze wrażenie jednak jest takie ze CIV 5 + 2 DLCki daja wieksza frajde...Mhm dopiero 40 tur za mną i sporo głupich początkowych błędów z powodu przyzwyczajeń do CIV 5! Niechybnie czeka mnie reset i zacznę od nowa...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Liczba postów: 2,061
Liczba wątków: 18
Reputacja:
47
Platforma:
CMDR: Brachu
.png) .png) .png) .png) .png) .png)
Raz kozie śmierć i kupiłem wersję Deluxe na cdkeys
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet
Liczba postów: 1,072
Liczba wątków: 74
CMDR: Anukus
Kurdę też bym kupił, ale czuję że przepadnę, a mam coś ważnego do dokończenia. Będę więc twardy
Reputacja:
47
Platforma:
Odpaliłem, rozegrałem ok. 160 tur i dopada mnie syndrom następnej tury - gram Japonią.
Dzielnicę nową zrobiłem, jeszcze jej nie rozumiem, budowniczowie się sami po 3 turach rozwiązują. Fajne rozwiązanie, nie plączą się po mapie a i budowy zaplanować. Można przyspieszać wynalazki poprzez realizację zadań, które to umożliwiają. Opis znajduje się poniżej wynalazku.
Miasto można powiększać poprzez zakup terenu. Ceny lekko zaporowe ale po kilku turach się udaje.
Gram na wyspach z ogromną mapą, szybkością maraton i poziomem trudności książę.
Ja pograłem chwilę i mimo dobrych wspomnień chyba bardziej przekonuje mnie EU4
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
(21.10.2016, 23:13 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Ja pograłem chwilę i mimo dobrych wspomnień chyba bardziej przekonuje mnie EU4 
Zapraszamy na kolejną sesję z Gal'em  Jest co robić, dzisiaj z 4h się nam zeszło, po tylu dodatkach nie jest już tak łatwo.
Co do Civ 6 czytam, czytam i coraz bardziej mnie kusi sesja MP. Ale nie za te pieniądze... poczekam do jakiejś promocji.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier
Liczba postów: 1,283
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
(21.10.2016, 21:21 UTC)Brachu napisał(a): Odpaliłem, rozegrałem ok. 160 tur i dopada mnie syndrom następnej tury - gram Japonią.
Dzielnicę nową zrobiłem, jeszcze jej nie rozumiem, budowniczowie się sami po 3 turach rozwiązują. Fajne rozwiązanie, nie plączą się po mapie a i budowy zaplanować. Można przyspieszać wynalazki poprzez realizację zadań, które to umożliwiają. Opis znajduje się poniżej wynalazku.
Miasto można powiększać poprzez zakup terenu. Ceny lekko zaporowe ale po kilku turach się udaje.
Gram na wyspach z ogromną mapą, szybkością maraton i poziomem trudności książę.
ja gram na Kingu ,zaczolem od nowa, standardowa mapa z kontynetami, wylosowalem jakiegos narwanego sasiada , baran po 45 turach mnie napadl, w odwecie sklepalem mu 2 miasta i stolice z cudami( latwiej sie zdobywa niz w civ 5 w poczatkowej grze) i w zasadzie jest juz po zabawie, za szybko przewage zdobylem nad reszta lub SI na kingu slabe... Chetnie pogram w MP w weekend jak ktos ma ochote lub coop 2vs2
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Liczba postów: 1,622
Reputacja:
360
Platforma:
CMDR: Theseus Rorschach
A sprawdzaliście czy faktycznie jest taki problem z ciągłymi wojnami i dyplomacją, z tego co piszą ludzie to zazwyczaj wszyscy na mapie nas nienawidzą i wypowiadają całkowicie bezsensowne wojny
Liczba postów: 259
Liczba wątków: 9
22.10.2016, 12:30 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2016, 12:32 UTC przez Reaveler.)
Wszyscy nas nienawidzą jak nie używamy cassus belli, za wypowiadanie wojny dostaje się także "warmongr penalty" które pogarsza relacje ze znanymi cywilizacjami
fun fact : w rankingach po grze na poziomie 11 jest Lech Wałęsa
Reputacja:
47
Platforma:
Moja mapa wygląda tak - http://s5.postimg.org/4x6qczos7/20161023222803_1.jpg
Mam pytanie, jaką jednostkę muszę wybudować, żebym dostał się na kontynent - po lewej stronie (oznaczone galerą, nie Kabul. )
Ja mam dwie galery.
|