Potrzebny obraz płytki z Win 10
Szlag!

Komputer mi się znowu rozkraczył. Normalnie na moich oczach podczas oglądania czegoś na YT, ekran zgasł i wszedł jedynie black screen. Piszę z trybu awaryjnego.

Podejrzewam, że winda w tle pobrała jakąś sneaky aktualizację i coś nie poszło uszkadzając przy okazji rejestr. Bo przy próbie normalnego odpalenia kompa trafiam na ścianę w postaci zapętlonego ponownego uruchamiania.

Zwraca mi tylko nazwę błędu: 
bad system config info

Googlując to trafiłem na post kolesia, który chyba wie co mówi:
https://www.reddit.com/r/Windows10/comme...nd_i_dont/

Chcę tego spróbować, ale nie mam płytki z obrazem Windowsa 10/ Upgaradeowałem do Win 10 z Win 7. Prokrastynacja sprawiła, że póki działało to nie pobrałem nigdy ze strony MS, a teraz na trybie awaryjnym ten ichni kreator nośnika nie chce mi działać.

Stąd moje zapytanie czy ma ktoś może gdzieś na jakimś google drive obraz płytki z widowsem 10? Jeśli tak będę wdzięczny za link do pobrania. Klucz mam swój własny.
Odpowiedz
Już wrzucam na google drive'a. Będzie link za 10 minSmile

--------------------------------------------------------------------------

5 min...

2 min...

1 min...

https://drive.google.com/open?id=0B4m6M4...XBiQVRtUjQ

Oryginalny obraz ściągnięty z MSDN AA (Dream Spark)
[Obrazek: 36931.png]

Odpowiedz
Tu masz obrazy prosto od MS. ISO do nagrania na DVD.
https://www.microsoft.com/en-us/software...dows10ISO/

P.S. Jeden obraz dla edycji Pro i Home
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
A próbowałeś przywrócić ostatnie dobre ustawienia windy zamiast od razu orać system?
Odpowiedz
Oczywiście że próbowałem wszystkiego, co tylko możliwe zanim przeszedłem do wytaczania dział. Mam jeden jedyny punkt zapisany do przywrócenia stanu sprzed 4 dni ale nie działa. Nic nie skutkuje.

Pobieranie ze strony MS w trybie awaryjnym mi nie działało dlatego uderzyłem na forum.

Dzięki Wormy i Drakk!
Odpowiedz
Pliki w Regback to niezły pomysł, czasem działa, więc warto spróbować. Poza tym Windows 10 masz opcje restore previous build jak uważasz że Ci zły update coś zrobił, ale nie pamietam czy to działa w safe mode. Tak naprawdę to prędzej czy później chcesz czystą instalke a nie upgrade z Win7, może to dobra okazja?
Odpowiedz
Ale do recovery może się zbootować SHIFT+uruchom ponownie. Chyba, że przez safe mode macie to na myśli.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
(27.09.2016, 22:55 UTC)Baton napisał(a): Tak naprawdę to prędzej czy później chcesz czystą instalke a nie upgrade z Win7, może to dobra okazja?
Baton dobrze mówi, możesz zrobić czystą czysta insstalację win10 i aktywować posiadanym numerem od win7. Małomiękki pozwolił na to w końcu od kompilacji 1511 bodajże. Przerabiałem to u siebie - metoda sprawdzona.
Odpowiedz
Tak na marginesie jedna bardzo ważna rzecz, w Win10 coś potężnie skopali w tworzeniu katalogów windows.old , kiedyś jak się robiło czystą instalkę to był robiony taki katalog w którym były stare pliki i można było dość bezpiecznie instalować bez utraty danych (jak już taki folder był to się robił windows.old.000 etc.) W tym momencie jak już jest windows.old to się kończy całkowitą utratą plików, co prawda powstaje windows.old.000 tyle że oba są puste, o czym się przekonalismy w pracy boleśnie 2 razy i od tej pory nie robimy żadnych takich instalek bez pełnego bakapu.

Trochę nie w temacie ale bardzo ważne bo się można nieźle przejechać.

Tak jak Gierciowski pisze, nadal można robić czystą instalkę aktywując licencją z Windows 7, przetestowane wielokrotnie.

powodzenia Shinzo Smile
Odpowiedz
Polecam wypróbować to narzędzie
http://www.thewindowsclub.com/windows-10...ia-upgrade
Odpowiedz