Opakowanie zastępcze Shout Box
(05.09.2016, 07:33 UTC)Vermill napisał(a):
(05.09.2016, 07:06 UTC)GutenbergPL napisał(a): Boje się, że dusze niektórych z nas są stracone.

Przecież to wyrażanie własnych poglądów - nikogo nie obrażając.
Zobacz, Ty wyrażasz swój ateizm - ale (prawie)nikogo nie obrażasz, prócz tego średniowiecza.
Wole już to "średniowiecze" niż wspaniałe, supernowoczesne multikulti wpierane promocją LGBTQ(to Q to od queer - niech żyje poprawność Cool )

Ale nie martw się Vermill - Bóg pomaga wszystkim, nawet ateistom. Biggrin

Siema wszystkim.

Religia to sprawa duchowa a nie na pokaz, żeby wszędzie ją wciskać i emanować "jaki to ja jestem wierzący". Nie lubię pozerów Wink I skąd pomysł, że jestem Ateistą? Nie należę po prostu do żadnej organizacji religijnej, bo każda jest sektą i nie ma nic wspólnego z duchowością.

Znowu obrażasz...

Żołnierze pozdrawiają się "czołem", myśliwi "darz bór", a katole "szczęść Boże".
Jakoś chyba nie ma pozerstwa u żołnierzy czy myśliwych.

A pozdrowienie katoli jest miłe, bo mówi żeby Bóg Ci szczęścił - ktoś Ci dobrze życzy. Smile
Nie musisz być wierzący, ale to, że właśnie ktoś Ci dobrze życzy, to chyba wystarczający powód żeby go nie obrażać.

Dobra, nie ma co roztrząsać, dyskusje o wierze są między nami stratą czasu....
(05.09.2016, 07:47 UTC)GutenbergPL napisał(a):
(05.09.2016, 07:33 UTC)Vermill napisał(a):
(05.09.2016, 07:06 UTC)GutenbergPL napisał(a): Boje się, że dusze niektórych z nas są stracone.

Przecież to wyrażanie własnych poglądów - nikogo nie obrażając.
Zobacz, Ty wyrażasz swój ateizm - ale (prawie)nikogo nie obrażasz, prócz tego średniowiecza.
Wole już to "średniowiecze" niż wspaniałe, supernowoczesne multikulti wpierane promocją LGBTQ(to Q to od queer - niech żyje poprawność Cool )

Ale nie martw się Vermill - Bóg pomaga wszystkim, nawet ateistom. Biggrin

Siema wszystkim.

Religia to sprawa duchowa a nie na pokaz, żeby wszędzie ją wciskać i emanować "jaki to ja jestem wierzący". Nie lubię pozerów Wink I skąd pomysł, że jestem Ateistą? Nie należę po prostu do żadnej organizacji religijnej, bo każda jest sektą i nie ma nic wspólnego z duchowością.

Znowu obrażasz...

Żołnierze pozdrawiają się "czołem", myśliwi "darz bór", a katole "szczęść Boże".

A pozdrowienie katoli jest miłe, bo mówi żeby Bóg Ci szczęścił - ktoś Ci dobrze życzy. Smile
Nie musisz być wierzący, ale to, że właśnie ktoś Ci dobrze życzy, to chyba wystarczający powód żeby go nie obrażać.

Czyli "katole" według Ciebie mogą wyrażać swoje zdanie, a inni jak wyrażają swoje, to obrażają? Typowe, znam to na co dzień. Słyniecie (katole) z tego  Biggrin
(05.09.2016, 07:51 UTC)Vermill napisał(a):
(05.09.2016, 07:47 UTC)GutenbergPL napisał(a):
(05.09.2016, 07:33 UTC)Vermill napisał(a): Religia to sprawa duchowa a nie na pokaz, żeby wszędzie ją wciskać i emanować "jaki to ja jestem wierzący". Nie lubię pozerów Wink I skąd pomysł, że jestem Ateistą? Nie należę po prostu do żadnej organizacji religijnej, bo każda jest sektą i nie ma nic wspólnego z duchowością.

Znowu obrażasz...

Czyli "katole" według Ciebie mogą wyrażać swoje zdanie, a inni jak wyrażają swoje, to obrażają? Typowe, znam to na co dzień. Słyniecie (katole) z tego  Biggrin

Jeżeli nie dyskutujesz z decyzjami Hetmana i oficerów publicznie na forum - tego zabrania regulamin - to sobie wyrażaj co chcesz do woli. Smile
Przecież to właśnie robisz - ale rób to bez wycieczek typu "pozer" "średniowiecze" itd, bo to już jest personalne i te słowa mają zabarwienie pejoratywne.
Np ja nie nazywam LGBTQ zboczeńcami, po prostu napisałem że nie popieram promocji tej ideologii - do nikogo personalnie.
Z resztą, zwykli homo są normalnymi ludźmi, ale jak facet paraduje nago z piórkiem w tyłku przez miasto - to dla mnie zboczenie.
Jakby hetero tak paradował - to też byłby dla mnie zboczeńcem.
Wniosek - nie obrażam homoseksualnych, ale zboczeńców piętnuje, choć tego nie wyrażam publicznie, no, teraz wyraziłem....
Z resztą, mam kumpla homo, czasami mu mówię "Mareczku, Ty stary pedale..." - ale on mnie zna i wie że to tylko żarty, wtedy odpowiada "Tylko nie stary!" Biggrin
Takie, mało taktowne żarty, czasami tak sobie pogadamy jak nie jesteśmy w towarzystwie kobiet lub dzieci.
On mnie "wyzywa" od ciemnogrodu - ale też bez napinki, to tylko taki "czarny humor".

EDIT: zaraz nas obu pogonią, powiedzą że polityka i ideologia.... Wink
Spoko. Ja uważam, że w urzędach i szkołach nie powinno być żadnych symboli religijnych, tak samo na publicznym forum powinno być zakazane używanie religijnego sloganu. Religie prowadzą tylko do sporów i wojen, więc powinny być zakazane. Pedalstwa nie lubię, ale to nie ma nic wspólnego z religią, choć w sumie Jezus otaczał się samymi facetami...
Cytat:Nie należę po prostu do żadnej organizacji religijnej, bo każda jest sektą i nie ma nic wspólnego z duchowością.

Nie każda "organizacja religijna" jest sektą.
Sekta - określenie grupy wyznawców, których poglądy religijne są przez tradycyjne Kościoły uznane za nieoficjalne i niezgodne z oficjalną, dominującą doktryną.

Cytat:Czyli "katole" według Ciebie mogą wyrażać swoje zdanie, a inni jak wyrażają swoje, to obrażają?

Tutaj raczej bardziej chodzi o takt i dobre wychowanie. Np. Nie powiesz komuś, że jego matka jest gruba bo go obrazisz mimo tego, że faktycznie może mieć problem z nadwagą.
A co do pozdrowienia. Jeżeli ktoś ci dobrze życzy to chyba nie ma na co się boczyć?
(05.09.2016, 08:24 UTC)RADKO707 napisał(a):
Cytat:Nie należę po prostu do żadnej organizacji religijnej, bo każda jest sektą i nie ma nic wspólnego z duchowością.

Nie każda "organizacja religijna" jest sektą.
Sekta - określenie grupy wyznawców, których poglądy religijne są przez tradycyjne Kościoły uznane za nieoficjalne i niezgodne z oficjalną, dominującą doktryną.

Cytat:Czyli "katole" według Ciebie mogą wyrażać swoje zdanie, a inni jak wyrażają swoje, to obrażają?

Tutaj raczej bardziej chodzi o takt i dobre wychowanie. Np. Nie powiesz komuś, że jego matka jest gruba bo go obrazisz mimo tego, że faktycznie może mieć problem z nadwagą.
A co do pozdrowienia. Jeżeli ktoś ci dobrze życzy to chyba nie ma na co się boczyć?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Sekta 

Każdy odłam nurtu religijnego jest sektą. Więc tylko pierwsza religia, która kiedykolwiek zaistniała na ziemi nie jest sektą. Reszta to tylko jej odłamy.
Potwierdziłeś więc to co napisałem wcześniej Biggrin
(05.09.2016, 08:33 UTC)RADKO707 napisał(a): Potwierdziłeś więc to co napisałem wcześniej Biggrin

Wręcz przeciwnie Biggrin

PS. Dobre wychowanie a poprawność polityczna to dwie różne sprawy. Nie jestem poprawny politycznie Wink
Vermill, Gutek ma racje, w Twoich postach przejawia się brak szacunku dla czyichś poglądów. Nazywanie kogoś pozerem, bo powiedział "Szczęść Boże" jest trochę niefajne.

Panowie, proponuję zmienić temat, bo prędzej czy później komuś puszczą nerwy, a ja mam dość dramatów na forum i ostrzegam, że tym razem nie będzie przyjacielskich PW, tylko od razu będę stosował się do regulaminowych ostrzeżeń.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

^^^ nie żartuje ^^^

Biggrin
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości