Dział pomocy technicznej i do zadawania pytań
Wraz ze wzrostem aktywności ludu na forum coraz częściej jestem świadkiem tego:
[Obrazek: scaled.php?1260338978]
Mógłbym tu wymienić kilka przykładów ale nie chcę "pokazywać palcem". Na forum nigdzie nie zauważyłem działu pomocy technicznej, miejsca gdzie można by po prostu zakładać tematy z ewentualnymi pytaniami i na nie odpowiadać. Założenie takiego działu ma swoje plusy, ponieważ wtedy:

1. Unikniemy zbędnego OT w tematach, dzięki temu:
  2. Będzie porządek
  3. Nie trzeba będzie odpowiadać na to samo pytanie kilka razy, jeżeli odpowiedzi będą do odnalezienia w odpowiednim do tego dziale
Odpowiedz
Pomysł ciekawy. Widzę to tak:
1. Przypięty temat w którym będą podlinkowane najczęstsze problemy/pytania padające w dziale. Coś na przykładzie TEGO
2. Tematy zakładane przez osoby szukające pomocy

Prosta, aczkolwiek sprawdzona i przejrzysta forma Smile
[Obrazek: AmqzlzA.jpg]
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
Odpowiedz
Kolejny temat nadający się do ww. działu - którego nadal nie ma.
http://thewingedhussars.com/showthread.p...8#pid33118

I jeszcze jeden:
http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=1615
Odpowiedz
@Gienkov, dorzuciłem Twoją propozycję do omówienia na jutrzejszym zebraniu. Smile
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Dział pomocy technicznej mogę zrobić, aczkolwiek nie widzę sensu trochę - do tej pory takie rzeczy były w Korytarzach lub Stacji, jeśli dotyczyły Elite. Co da zebranie ich w jednym miejscu? I tak się trzeba będzie przekopać przez wątki i posty. Ewentualnie użyć opcji "Szukaj", co już w ogóle neguje potrzebę takiego działu.

Wątek z linkami zamiast całego działu - jak najbardziej, tylko ktoś musi zobowiązać się go aktualizować - i nie na zasadzie że przez tydzień a później się znudzi, tylko na poważnie Smile

Pytanie brzmi, ile takich wątków powstaje na forum. Mam wrażenie, że będzie to pusty dział.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości