Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
(17.08.2016, 18:49 UTC)Rommie_PL napisał(a): Musze jeszcze trochę poćwiczyć lądowania bo coś mi nie wychodzą za dobrze Wink

...

Hahahaha - co próbuję to mi nie wychodzi to Smile
Odpowiedz
A może ktoś mi powiedzieć jak mogę rozszerzyć miejsce na śmieci w moim kombinezonie ?
Bo nie mogę tego rozgryźć, pola w statku to wiadomo - nowy statek ale kombinezon jak rozszerzyć ?
Odpowiedz
Na kilka sposobów.

Na planetach znajdują się porzucone kapsuły - coś na ksztat kapsuł ratunkowych.
Można je odszukać w punktach tych świecących - wyszukując SCHRON.
W nich można zakupić odpowiednie rozszerzenie.

Dodatkowo na stacjach są podobno te same rozszerzenia za drzwiami, które otwiera się kluczem Atlasa pierwszego poziomu.
Ja zanim to sprawdziłem - rozbudowałem kombinezon na maxa - do 48 pól.

EDIT:
Wyobraźcie sobie, że po ponad 50 godzinach gry, właśnie przed chwilą znalazłem na planecie zupełnie nowy pierwiastek...
Oznaczony jako Egzotyczny, z Egzotyczną ceną oczywiście Smile
Odpowiedz
Heh no tak właśnie znalazłem.
http://images.akamai.steamusercontent.co...F9317AC14/
Odpowiedz
(17.08.2016, 17:17 UTC)Kyokushin napisał(a): A jakbyś zalał 65 litrów do auta pb 98 a dostał byś zamiast tego 20l pb 95, sprzedawca by ci mowil ze na pewno masz 98 a klient obok ze jestes dziecinny i masz 12 lat, jedź na 20 ktore masz i nie marudz, to bulo by spoko?

Mam pomysł. Sprzedam co dżoja, x65 saiteka, wyśle ci klejonego fly5 i powiem że jesteś naiwnym dzieckiem że mi uwierzyłeś.

Z takim podejściem konsumenta, nic rylko robić januszowy byznes. W sumie wiele to wyjaśnia.

Nie widzę nic dziwnego w tym, że jak zamawiam towar A, to go dostaję, a nie towar B czy pomidor.

Nie plakalbym calemu swiatu jaki to jestem oszukany i nieszczesliwy tylko normalnie zglosil bym sprawe na policje, z tym ze twoj przyklad mialby racje bytu w momencie gdybys mi sprzedawal paliwo czy hotass w przedsprzedazy Smile no ale jesli  jestem tak glupi ze ci uwierze ze ja ci teraz zaplace a ty mi za 2miesiace/lata paliwo czy hotasa wyslesz to sam jestem sobie winien.

Chcialbym tez zebys nie zrozumial mnie zle ja nie pochwalam oszukiwania nikogo, ja poprostu stwierdzam nikt nie kaze nikomu kupowac gier w preorderach. Ale skoro ludzie raz za razem kupuja i raz za razem powtarza sie ta sama historia. ED tez mialo swoj okres wielkich gorzkichg zali o brak wersji offline. To znaczy ze chyba ktos nie umie sie uczyc na swoich czy tez cudzych bledach :Sad

Jak to mowia hamerykanie "Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me"
Odpowiedz
Aha, czyli zrobiony w bambuko jest winnym Biggrin
Nie gwałć więcej logiki Biggrin

To czy ktoś zrobił preordera, czy nie, czy kupił grę po, i czy w ogóle ją ma, nie zmienia faktu że Sean Murray to kłamczuch.

I każdy ma takie samo prawo ładować w Seana kamieniami w tym przypadku.

Opłacam co ro na rok ubezpieczenie, z góry. Czy to czyni mnie głupim? Za wodę również płacę prognozę, i nie wiem czy ją dostanę Biggrin

W preorderze nie wiadomo jak wyjdzie finalny produkt i nawet małpa to wie, tyle że jak ktoś pisze że będą takie a nie inne funkcjonalności, a ich nie ma, to po prostu jest oszustem.

Każdy wie że czegoś może nie być, ale uczciwe postawienie sprawy to napisanie tego, a nie zapewnianie że będzie.

Ja nie płaczę całemu światu, o ile mi wiadomo to zamknięte forum wąskiej grupy ludzi, a nazywam rzeczy po imieniu. Uważam że oszustów i cwaniaczków trzeba tępić - dlatego popieram redditowy hate train.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Mam taki komunikat i ni haha nie wiem co on oznacza jak mam naładować to działko - ono strzela normalnie ale pokazuje 0% czy to bug ?
http://steamcommunity.com/sharedfiles/fi...=746411810
Odpowiedz
https://www.reddit.com/r/NoMansSkyTheGam...ront_page/

Jazda bez trzymanki. Czytajcie komcie,
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(17.08.2016, 21:02 UTC)Rommie_PL napisał(a): Mam taki komunikat i ni haha nie wiem co on oznacza jak mam naładować to działko - ono strzela normalnie ale pokazuje 0% czy to bug ?
http://steamcommunity.com/sharedfiles/fi...=746411810

Ja też nie mogę naładować tego działka Sad Bug?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(17.08.2016, 21:18 UTC)Kyokushin napisał(a): https://www.reddit.com/r/NoMansSkyTheGam...ront_page/

Jazda bez trzymanki. Czytajcie komcie,

Ale to już kilka stron wyżej było.

Niestety to jest post na siłę rozwleczony, rozpisany i... nie mówiący prawdy.
Post człowieka, który coś sobie wyobraził i nie dostał tego czegoś. Jak wielu, wielu jemu podobnych.

I dobrze, że to powtórzyłeś bo to typowy przykład jak hype-train rozkręcili gracze!

Weź taki przykład wraz z załącznikami:

The retooling of ships to make them all functionally identical, rather than having different classes for different playstyles, essentially homogenizing ship play into a single playstyle: 1 2 3

Wg autora statki nie miały funkcjonować identycznie, a mieć różne zastosowania.
Jednak Sean'a na pierwszym filmie z powyższego przykładu pokazuje różne style graficzne, co zresztą można wywnioskować z dalszej wypowiedzi, gdzie mówi o proceduralnym generowaniu i nieskończonej ilości WYGLĄDU STATKÓW. Potem pokazuje zwierzątka i ryby, wśród innych modeli graficznych na ekranie.
Jeżeli film odtworzycie kilkanaście sekund wcześniej, wyraźnie widać, że tematem wywiadu są modele graficzne.

To jest aż nie do wiary. Autor posta wyciął kawałek mówiący "This is the fighter" i wywnioskował z tego całą swoją bajkę.  Szkoda, że nie podał różnych statystyk tych statków - jestem przekonany, że również je zna.
Nie wywnioskował. Jestem przekonany, że specjalnie KŁAMAŁ.

---

Ponadto statki mają różne zastosowania bo są różnie wyposażone. W którymś z powyższych "przykładów" Sean mówi o statku dobrym do eksploracji. Wystarczy, że będzie wyposażony w odpowiednie moduły. I tak - sam osobiście po wymianie mojego ostatniego statku byłem zaskoczony, bo skacze on o 5 systemów. Okazało się, że ma wbudowany moduł do WARPa.

Dodatkowo, co ostatnio znalazł Mathias - ułożenie modułów obok siebie powoduje bonus do nich. Zwróćcie uwagę, że miejsca na moduły w statkach są rozmieszczone NIEPRZYPADKOWO. Niektóre mają więcej kratek otaczających broń, niektóre właśnie silniki czy WARPa.
Dzięki temu, jeżeli kupisz statek z wieloma modułami obok WARPA, będzie dużo prościej przystosować go do eksploracji.

ALE trzeba do tego dojść. Podobnie ja w ED - gra nie prowadzi za rękę i nie tłumaczy wielu mechanik, które odkrywa się z czasem. Ale ludzie jak autor posta, wolą urodzić popularnego posta na reddicie zamiast grać, bawić się i przy okazji odkryć jakąś tajemnicę gry.
A to jest na prawdę potężnie rozbudowana gra! Po 50 godzinach latania odkryłem zupełnie nowe surowce na planetach, niedawno nauczyłem się wytwarzać dość kosztowne produkty (staje się możliwe zarabianie na craftingu), z powodzeniem spiraciłem statek handlowy i ciągle odkrywam coś nowego.

A niestety ten nieprawdopodobny mechanizm, który sprawił że przed premierą ludzie w wyobraźni zaczęli widzieć grę swoich marzeń teraz się odwrócił i ci ludzie chcą widzieć tylko porażkę. Na siłę udowadniają, że jest to banalna gra "Indie", że jest prosta, bez treści itd. itp.

W SKRÓCIE:
Ten post na reddit to TYPOWY PRZYKŁAD jak ze zbitku pojedynczych słów wyrwanych z kontekstu ludzie wyobrazili sobie coś,
czego nie miało nawet być.

---

Jest już po premierze. Każdy może przekonać się sam.
Mi już szkoda czasu na czytanie kolejnych kłamstw (tym razem graczy). Wolę skupić się na eksplorowaniu galaktyk...
Choć sam mechanizm działania naszej psychiki jako graczy jest w pewien sposób fascynujący i coraz bardziej mnie ciekawi.

EDIT:
Nawet ktoś tu na forum przytaczając ten post z reddita napisał jak to celnie i konkretnie trafia w sedno kłamstw wydawcy.
Okazuje się, że jak post jest duży, ładnie poukładany i zawiera odnośniki, jest traktowany jako prawdziwy nawet bez sprawdzenia...
Ja uważam, że próba udowodnienia kłamstwa - oszustwami, jest dużo gorsza niż samo to kłamstwo.
Co ty na to - Kyoku - obrońco sprawiedliwości - czy z równym zapałem teraz będziesz ścigał autora z reddita za te kłamstwa?
Odpowiedz