Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
Myślę, że wystarczy szanować zdanie innych. Recenzja czy opinia to subiektywne spojrzenie, dla mnie ta gra jest bardzo słaba, a z kolei Mathiasowi czy Robinusowi się podoba. Każdy przedstawia swoje argumenty i wszyscy mamy rację. Kwestia kupić czy nie kupić dla postronnej osoby zależy od tego jakimi graczami jesteśmy i jakie argumenty do nas bardziej trafiają.

Dla mnie np wszystkie planety są NMS takie same a różnica w kolorach to żadna różnica. Dla kogoś może być na odwrót.

Dla mnie sterowanie statkiem woła o pomstę do nieba, zarządzanie ekwipunkiem i crafting to mordęga. Dla kogoś te elementy nie muszą być tak istotne, albo być zrobione dobrze.

Ja odradzam napisałem dlaczego, Robinus poleca napisał dlaczego. Dzisiaj kiedy jeszcze do tego mamy refundację i możemy grę przetestować, dzielić się opiniami bez problemu można wyrobić własne zdanie i samemu zdecydować.

Ja zapomnę o tej grze za parę dni. Potrzeba kosmosu jest dla mnie silniejsza w Elicie, Stellaris, Space Engine Smile

(wiem, że to co napisałem to oczywistości, ale i tak je trzeba ciągle powtarzać)

Odpowiedz
(15.08.2016, 13:30 UTC)2M1R napisał(a): Dla równowagi tu jest recenzja nie "fanboyowa" Wink

Edit: Teraz zauważyłem ze to samo Vermil wrzucił...

Każdy ma prawo do własnego zdania, ale ten gość z recenzji jest dla mnie spalony przez namawianie do złodziejstwa.

Fanboy. Hm... Może troszeczkę Biggrin

Odpowiedz
Od pewnego czasu można testować eksperymentalną wersję najnowszej poprawki:

https://steamcommunity.com/app/275850/di...897578119/

W skrócie - we właściwościach gry na STEAM w zakłądce BETA wpisujemy kod: 3xperimental
Po zatwierdzeniu będziemy mogli w zakładce umieszczonej wyżej wybrać wersję BETY - experimental

Szukam właśnie czegoś zadżunglowanego żeby wydajność sprawdzić... Smile
Odpowiedz
Są jakieś patch notes?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(15.08.2016, 16:24 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Są jakieś patch notes?

Chyba tylko te ogólne informacje w linku z mojego posta.

EDIT:
U mnie wiele nie zmieniło, więc sam zacząłem się bawić ustawieniami.

Ja trochę chory jestem jak coś mi opada :Smile lubię mieć stałe 60. A na lokacjach bardzo gęsto zaroślinnionych potrafiły klatki dropnąć. Musiałem zjechać z maksymalnych.

Moje ustawienia na stałe 60 klatek niezależnie od warunków
(chciałem zachować maksymalne pole widzenia):

Podejrzewam, że jak zwykle chodzi o pamięc GTX970. Z wysokich na średnie musiałem zmienić dwie opcje po prawej, oraz Filtrowanie anizotropowe z 8 na 4.

[Obrazek: Wou4zd3JeSTOZ_y_Fk9lYwWEObSLPijjUHO8rs9m...84-h722-no]

Wracam do zwiedzania.
Odpowiedz
Ja daje 4/10

Jak dadza mapowanie osi na dowolny kontroler lub chociaz roll na analog, oraz mape, dam 7.  Jak dadza multi i local chat bedzie 8. Moze 9.

Elite daje teraz 8.

Nadal to bedzie inna gra,  ale to OK dla mnie.

Klimat początkowrgo zaszczucia mi sie mega podobał. Byłem jak rozbitek na Hoth. Połączenie 'The Thing' z 'Enemy Mine'.

P.s.
Jak zdobyć blueprint na Suspention Fluid ?
Mam na antimatter i warp cell, a tego nie.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Kyoku - suspention fluid możesz kupić gotowy w sklepie, blueprinty tego typu zdobywasz włamując się do fabryk
Odpowiedz
(15.08.2016, 16:26 UTC)Robinus napisał(a):
(15.08.2016, 16:24 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Są jakieś patch notes?

Podejrzewam, że jak zwykle chodzi o pamięc GTX970. Z wysokich na średnie musiałem zmienić dwie opcje po prawej, oraz Filtrowanie anizotropowe z 8 na 4.

Anisotropy Filtering możesz włączyć w panelu nVidii, a wyłączyć w grze - jest bardziej wydajne i lepszej jakości od większości tego, używanego w grach.

[Obrazek: 4jUBDb1.jpg]
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Cudowne.

Kłamstwo ma krótkie nogi a tu prawa Murphiego zadziałały przeepicko.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Nieładnie tak z ich strony
https://twitter.com/Britbongreturns/stat...0894317568
Odpowiedz