inara.cz jako mission tracker
Chciałbym przedstawić Wam jak wygląda tracker misji na inara.cz. 

Lista misji wykonanych i misji w trakcie, misje wspólne (koalicje)
[Obrazek: BstMyVl.jpg]
Podgląd misji
[Obrazek: ZLpQXXB.jpg]
Ekrany te widoczne są tylko dla członków grupy więc jest identycznie jak z naszymi rozkazami na forum.
Myślę że warto by się zainteresować przejściem z forum na inara jeśli chodzi o śledzenie misji, przemawia za tym m.in:
  • Brak aktywności TWH na inara, strona TWH na inara służy bardziej za wizytówkę w obecnej postaci
  • Wygląd i integracja z profilem gracza na inara
  • Przejrzystość i prostota w obsłudze
  • Łatwiej śledzić takie rzeczy jak % influence frakcji
Oczywiście to tylko luźna sugestia,
Odpowiedz
Ciekawe , ciekawe może to jakoś szerzej opisać?
[Obrazek: 2760.png]
Odpowiedz
Hmm no należałoby poeksperymentować na naszej stronie na inara Smile
Od Dwardena wiem że jest to ciągle ulepszane, jak zresztą cała inara.
Odpowiedz
Widzę jeden znaczny minus - nie wszyscy są na Inarze, a nie będziemy kazać każdemu zakładać konta na kolejnym portalu tylko po to, żeby sprawdził Salę Odpraw. Ja sam w ogóle nie używam Inary, bo ma zbyt chaotyczny interfejs jak dla mnie. Mam tam konto, kiedyś założyłem z ciekawości, żeby zobaczyć to co za cudo i nie podeszło mi.

Samo narzędzie wygląda ciekawie, szkoda że nie da się go w jakimś widgecie zaimplementować na forum.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Hmm w takim razie inara mogłaby być dla chętnych i być kopią lustrzaną tego co na forum, mogę się tym nawet zająć bo podoba mi się taka papierkowa robota Smile
Oczywiście za przyzwoleniem.
Odpowiedz
(04.08.2016, 19:08 UTC)GieNkoV napisał(a): Hmm w takim razie inara mogłaby być dla chętnych i być kopią lustrzaną tego co na forum, mogę się tym nawet zająć bo podoba mi się taka papierkowa robota Smile

Trzeba do Gutenberga uderzać z tym tematem, bo ja na inarze założyłem skrzydło, ale tylko żeby logo wrzucić ładne Biggrin
Potem to przejął Gutenberg. Pamiętam że tam były różnie stopnie dla członków skrzydła, może bez "supervisora" dało by Ci się coś udostępnić....uderzaj do Gutka Smile
Odpowiedz
(04.08.2016, 19:50 UTC)Tom Pold77 napisał(a):
(04.08.2016, 19:08 UTC)GieNkoV napisał(a): Hmm w takim razie inara mogłaby być dla chętnych i być kopią lustrzaną tego co na forum, mogę się tym nawet zająć bo podoba mi się taka papierkowa robota Smile

Trzeba do Gutenberga uderzać z tym tematem, bo ja na inarze założyłem skrzydło, ale tylko żeby logo wrzucić ładne Biggrin
Potem to przejął Gutenberg. Pamiętam że tam były różnie stopnie dla członków skrzydła, może bez "supervisora" dało by Ci się coś udostępnić....uderzaj do Gutka Smile

Dokładnie jak Tom pisze Smile

Oraz zgodnie z: http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=1174
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Do przeglądu gotowe, muszę tylko zaktualizować niektóre frakcje i będzie miodzio Smile
http://inara.cz/wing-missions/461
Odpowiedz
Ciekawie to wygląda. Można wybrać w którym wydarzeniu czym się uczestniczy.

Rep poszedł
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
Nie latam dużo, ostatnio tylko kilka wieczorów (jak roboty będzie mniej to się ogarnę w tym temacie). Nie jestem też częstym bywalcem forum (tylko tam gdzie muszę), w związku z tym nie zaglądam w tą część forum opisującą zadanie/misje....czy jak to tam się nazywa. Nie ma mnie też w HR.

Ale biorąc pod uwagę wszystko powyższe i czasami ogarniającą mnie chęć rzucenia okiem jakie są cele i zadania do realizacji....to muszę stwierdzić, że to na Inarze wygląda dużo, dużo lepiej niż przekopywanie się przez forum.

No ale teraz spojrzałem na Salę Odpraw i chyba jest czytelniej niż kiedyś....kilka miesięcy temu było trzeba chyba ogarniać informacje z 3 wątków żeby załapać o co chodzi.

Morał : jedno i drugie jest chyba ogarnięte, ale Inara (z uwagi na to co czego służy) wygląda świetnie Smile

P.S. Sorry że nie wiem. Gdzieś czytałem o jakichś kolejnych ekspansjach TWH, ani na Inarze, ani w Sali Odpraw tego nie widzę. Czyli jednak albo czegoś nie ogarniam, albo informacje są nadal rozrzucone? Na Inarze chyba da się to wprowadzić nie?. Dobrze by było mieć to wszystko w kupie Smile

P.S.2. Acha, jest link do wątku o ekspansjach (w Sali Odpraw) ale właśnie trzeba gdzieś jasnej informacji a nie linków do dyskusji....może Inara pomoże? Smile
Odpowiedz