Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY
(14.06.2016, 11:47 UTC)Brachu napisał(a): Teraz pytanie, gdzie ten monohydrat mogę znaleźć ?

Jak by tu ująć ... czytanie ze zrozumieniem  Wink

(14.06.2016, 11:21 UTC)Krutek napisał(a): Kilka dni temu kopałem w Icy w poszukiwaniu Methanol Monohydrate 
Odpowiedz
(14.06.2016, 12:11 UTC)Krutek napisał(a):
(14.06.2016, 11:47 UTC)Brachu napisał(a): Teraz pytanie, gdzie ten monohydrat mogę znaleźć ?

Jak by tu ująć ... czytanie ze zrozumieniem  Wink

(14.06.2016, 11:21 UTC)Krutek napisał(a): Kilka dni temu kopałem w Icy w poszukiwaniu Methanol Monohydrate 

Przed obiadem jestem to i poziom koncentracji niski.

Dzięki.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
(14.06.2016, 11:10 UTC)GutenbergPL napisał(a):
(14.06.2016, 10:59 UTC)TomTom Zwierz napisał(a):
(14.06.2016, 10:48 UTC)GutenbergPL napisał(a): Przecież przy opisie planety masz "pristine"... to się odnosi też do ringa...
Chyba że już zgłupłem... a masz gdzieś, przy jakimkolwiek ringu, opis "pristine cośtam"? Czy tylko przy planetach samo "pristine"?

Przy opisie planety masz wyszczególnione pierścienie - tak. Przy nich jest opis metalic / rich metalic /pristine metalic / icy / rocky. Za faktem przamawia efekt kopania. 180 tonowa ładownia a tylko 1 czy dwa diamenty z 3-4 godzin kopania.

No chyba że ja jestem leszcz i może coś nie widzę, ale kopanie było nędzne - do tego z ciekawszych to tylko bromlite i wodorotlenek litu - reszta syf.

Hmmm, właśnie sprawdziłem przez mapę, 10 systemów gdzie występują planety z ringami.
Są "pristine", "major", "cammon" - przy opisie planety, tuż nad opisem ringu.

Przy ringu jest tylko "mettalic", "metal rich", "rocky" itd.

A diamenty są rzadkie, to fakt. W Volcay wykopałem raz 5szt, a na następnymi dwoma razami - ani jednej.

EDIT: próbowałem zeskanować powtórnie Volcay 8 - dalej jest tak samo....

Nic nie kumam, dziś zeskanowałem surface skanerem i znowu pojawił się na dole opis pristine reserves - a miałem major. jestem leszczem Wink
[Obrazek: 22035.png]

"Storm clouds, fire & steel, death from above, made the enemy knell, fighting, power & grace, death from above, it's an army of wings"

Then the Winged Hussars arrived
Coming down the mountainside

Coming down they turn the tide"

Odpowiedz
Są 3 rodzaje w kolejności bogactwa minerałów:
1. pristine
2. major
3. common
(chyba) Smile
Odpowiedz
i depleted
Odpowiedz
Pierścienie lodowe jakaś porażka, jak jestem blisko bryły to mam na GTX 970 25 FPS, poza tym ten blask od laserów tak oślepia, że by trzeba nosić maskę spawalniczą, nie wiem co nimi kierowało jak to robili Smile

Zwracam honor lodowym, w skalnych prawie dokładnie to samo :/
Odpowiedz
a u mnie zauważyłem, że blisko brył fps-y rosną ... a blask laserów całkiem fajny....
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(16.06.2016, 06:39 UTC)szarik napisał(a): a u mnie zauważyłem, że blisko brył fps-y rosną ... a blask laserów całkiem fajny....

mnie się też kopanie bardzo podobało w nowej wersji, ale coś mnie popchnęło do instalacji nowych driverów AMD - zainstalowane evolved tak mi pomieszało ustawienia w grze, że miałem 16 fps na stacji - odradzam instalację tego szmelcu.
Odpowiedz
Polecam dla fanów kopania nowy moduł w ED:DB.
https://eddb.io/body

Kto ma konta w EDDB/ROSS proszony o pomoc w uzupełnieniu naszego skrawka galaktyki
[Obrazek: 22035.png]

"Storm clouds, fire & steel, death from above, made the enemy knell, fighting, power & grace, death from above, it's an army of wings"

Coming down the mountainside

Coming down they turn the tide"

Odpowiedz
Ktoś może mi napisać gdzie znajde blisko HR Painite? Potrzebuję 10 sztuk wykopać...
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz