Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY
(14.06.2016, 10:17 UTC)GutenbergPL napisał(a): Volcay 8 - dla mnie dalej to jest pristine... przy opisie planety, jest pristine...
Zerknijcie u Was....

A skanowałeś ja surfacem scanerem ponownie? Wczoraj byłem tam cały dzień i 1 diament złapałem Sad
[Obrazek: 22035.png]

"Storm clouds, fire & steel, death from above, made the enemy knell, fighting, power & grace, death from above, it's an army of wings"

Then the Winged Hussars arrived
Coming down the mountainside

Coming down they turn the tide"

Odpowiedz
No właśnie, mam to samo - byłem wczoraj w nocy, ale bez skanera - może trzeba ponownie przeskanować surface skanerem?
Odpowiedz
(14.06.2016, 10:32 UTC)PIKE99 napisał(a): No właśnie, mam to samo - byłem wczoraj w nocy, ale bez skanera - może trzeba ponownie przeskanować surface skanerem?

Tak, nawet jak nie pokazuje młynka oczekwiania, to słychać w tel pikanie, że skanuje. Mi właśnie tak zrobił i już nawet nie rich icy tylko icy (jest w ogóle RICH ICY)?

"Storm clouds, fire & steel, death from above, made the enemy knell, fighting, power & grace, death from above, it's an army of wings"

Odpowiedz
(14.06.2016, 10:43 UTC)TomTom Zwierz napisał(a):
(14.06.2016, 10:32 UTC)PIKE99 napisał(a): No właśnie, mam to samo - byłem wczoraj w nocy, ale bez skanera - może trzeba ponownie przeskanować surface skanerem?

Tak, nawet jak nie pokazuje młynka oczekwiania, to słychać w tel pikanie, że skanuje. Mi właśnie tak zrobił i już nawet nie rich icy tylko icy (jest w ogóle RICH ICY)?

Przecież przy opisie planety masz "pristine"... to się odnosi też do ringa...
Chyba że już zgłupłem... a masz gdzieś, przy jakimkolwiek ringu, opis "pristine cośtam"? Czy tylko przy planetach samo "pristine"?
Odpowiedz
(14.06.2016, 10:48 UTC)GutenbergPL napisał(a):
(14.06.2016, 10:43 UTC)TomTom Zwierz napisał(a):

Chyba że już zgłupłem... a masz gdzieś, przy jakimkolwiek ringu, opis "pristine cośtam"? Czy tylko przy planetach samo "pristine"?

Przy opisie planety masz wyszczególnione pierścienie - tak. Przy nich jest opis metalic / rich metalic /pristine metalic / icy / rocky. Za faktem przamawia efekt kopania. 180 tonowa ładownia a tylko 1 czy dwa diamenty z 3-4 godzin kopania.

No chyba że ja jestem leszcz i może coś nie widzę, ale kopanie było nędzne - do tego z ciekawszych to tylko bromlite i wodorotlenek litu - reszta syf.

Odpowiedz
Efekt Twojego kopania nie ma nic do rzeczy to tak jakbyś na Saharze wykopał metrowy dołek i powiedział, że na planecie nie ma diamentów ani w ogóle niczego Smile
Skoro są opisane jako pristine to są pristine.
Odpowiedz
(14.06.2016, 10:59 UTC)TomTom Zwierz napisał(a):
(14.06.2016, 10:48 UTC)GutenbergPL napisał(a):
(14.06.2016, 10:43 UTC)TomTom Zwierz napisał(a): Tak, nawet jak nie pokazuje młynka oczekwiania, to słychać w tel pikanie, że skanuje. Mi właśnie tak zrobił i już nawet nie rich icy tylko icy (jest w ogóle RICH ICY)?

Przy opisie planety masz wyszczególnione pierścienie - tak. Przy nich jest opis metalic / rich metalic /pristine metalic / icy / rocky. Za faktem przamawia efekt kopania. 180 tonowa ładownia a tylko 1 czy dwa diamenty z 3-4 godzin kopania.

No chyba że ja jestem leszcz i może coś nie widzę, ale kopanie było nędzne - do tego z ciekawszych to tylko bromlite i wodorotlenek litu - reszta syf.

Hmmm, właśnie sprawdziłem przez mapę, 10 systemów gdzie występują planety z ringami.
Są "pristine", "major", "cammon" - przy opisie planety, tuż nad opisem ringu.

Przy ringu jest tylko "mettalic", "metal rich", "rocky" itd.

A diamenty są rzadkie, to fakt. W Volcay wykopałem raz 5szt, a na następnymi dwoma razami - ani jednej.

EDIT: próbowałem zeskanować powtórnie Volcay 8 - dalej jest tak samo....
Odpowiedz
Kilka dni temu kopałem w Icy w poszukiwaniu Methanol Monohydrate którego potrzebowałem do zadań, za które miałem dostać ciekawe materiały dla inżynierów. Efektem ubocznym było ok. 20 szt. diamentów - w sprzedaży średnio za 67k - natomiast nigdy nie widziałem ich, jako wymaganie do zadania.  

Rozumiem, że diamenty kopiecie bardziej 4fun i frajdę - bo ani na tym zarobek (poświęcony czas do zysku), ani korzyść (brak w zadaniach na inne materiały).

Zdecydowanie bardziej, warto się skupić w lodowych planetach na poszukiwaniu Methanol Monohydrate i Bromellite - bo do nich jest najwięcej zadań i za nie, można dostać inne ciekawe materiały lub podciągnąć sobie zadaniami reputację u frakcji, by później otrzymywać bardziej dochodowe zlecenia.
Odpowiedz
(14.06.2016, 11:21 UTC)Krutek napisał(a): Kilka dni temu kopałem w Icy w poszukiwaniu Methanol Monohydrate którego potrzebowałem do zadań, za które miałem dostać ciekawe materiały dla inżynierów. Efektem ubocznym było ok. 20 szt. diamentów - w sprzedaży średnio za 67k - natomiast nigdy nie widziałem ich, jako wymaganie do zadania.  

Rozumiem, że diamenty kopiecie bardziej 4fun i frajdę - bo ani na tym zarobek (poświęcony czas do zysku), ani korzyść (brak w zadaniach na inne materiały).

Zdecydowanie bardziej, warto się skupić w lodowych planetach na poszukiwaniu Methanol Monohydrate i Bromellite - bo do nich jest najwięcej zadań i za nie, można dostać inne ciekawe materiały lub podciągnąć sobie zadaniami reputację u frakcji, by później otrzymywać bardziej dochodowe zlecenia.

Tak, monohydrat metanolu rządzi w zadaniach... można by nawet pomyśleć, jak już Krasula osiągnie wiek pełnoletni, żeby ze 30tonek było na składzie....
Odpowiedz
Teraz pytanie, gdzie ten monohydrat mogę znaleźć ?

Bo bym sobie ASP`a w hagnar wyposażył

Takie coś będzie ok - https://coriolis.io/outfit/asp/0pftfFfli...planetarny
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz