GeForce GTX 1070/80
No to kto kupuje?! Smile Ja już zacieram łapki! Czekam tylko aż ASUS wypuści swoją wersję.

Tutaj lista recenzji: http://videocardz.com/60113/nvidia-gefor...80-reviews
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
A wiadomo już ile będzie kosztować?
Odpowiedz
Ja czekam na praktyczne testy, szczegolnie 1070. Jak będzie warto może zakupię, jak nie to poczekam trochę i chętnie odkupię od któregoś z Husarzy 970 po okazyjnej cenie Wink
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Żaden ASUS - tylko MSI. Wink
Mam MSI GTX970 GAMING - cichutka, fabrycznie podkręcona(i można ją jeszcze kręcić) - jeżeli będą trzymali poziom to "ich biere". Smile
Odpowiedz
(18.05.2016, 09:33 UTC)Quarion napisał(a): A wiadomo już ile będzie kosztować?
Prawdopodobnie rozkład cen będzie wyglądać następująco:
GTX 1080 wersja referencyjna 3600,00 pln
GTX 1070 wersja referencyjna 2200,00 pln
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Póki co pojawiają się pierwsze testy 1080-tki, np. tutaj

Jak dla mnie robi wrażenie...

..chyba pora będzie pomyśleć o wymianie HD 5770 na coś nowszego ;P

Swoją drogą, koledzy sprzętowcy: jeśli nie planuję grać powyżej fullHD/nie chcę bawić się w VR, to jest sens szukać czegoś powyżej 970tki? (ew. czy, jako że mega wymagający nie jestem, to pal sześć te zawsze 60 FPS w 1920 i np. szukać 960tki z większą ilością pamięci?)
"Heavier than a star, no place is too far

Not even space and time can touch this ship of mine"

- Keldian, "F.T.L."

Galnet  "Echo Przestrzeni"
Odpowiedz
Ja nie dawno kupiłem Fury i jest okej ale i tak po raz pierwszy zaczynam rozważać przesiadkę na nvidie - 1080.. Jeszcze poczekam trochę ale wydaję się to być nieuniknione.
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
(18.05.2016, 16:19 UTC)Philip Blaine napisał(a): Swoją drogą, koledzy sprzętowcy: jeśli nie planuję grać powyżej fullHD/nie chcę bawić się w VR, to jest sens szukać czegoś powyżej 970tki? (ew. czy, jako że mega wymagający nie jestem, to pal sześć te zawsze 60 FPS w 1920 i np. szukać 960tki z większą ilością pamięci?)

Nie ma sensu. 970 spokojnie ciągnie Elite powyżej 60 FPS w 2560 x 1440 na full wypasie, wszystko na Ultra + ręcznie zwiększona rozdzielczość Drogi Mlecznej i tekstur planetarnych. Z optymalizacją, która wejdzie z 2.1 / 1.6 NA LUZIE wystarczy Ci do full HD na wymaksowanych ustawieniach.
--

Odpowiedz
Dzięki za informacje Smile
"Heavier than a star, no place is too far

Not even space and time can touch this ship of mine"

- Keldian, "F.T.L."

Galnet  "Echo Przestrzeni"
Odpowiedz
Uwaga! Nvidia przygotowała specjalny konkurs, polegający na rozwiązaniu 10 zadań. Nagrodą jest karta GeForce 1080.

https://orderof10.com/challenges
--

Odpowiedz