Przedstaw się
Witam pilotów TWH. Ryszard, rocznik 1956, chyba najstarszy tutaj gracz. Ogrywałem na Amidzę chyba protoplastę tej gry czyli FRONTIER. Zawsze miałem sentyment do s-f, w literaturze oraz w grach video. Pykam sobie w elitkę od paru miesięcy lecz gra solo powoduje duży dyskomfort wiedzy. Myślę, że znajdę u Was odpowiedzi na wiele nurtujących mnie pytań. Do usłyszernia i do zobaczenia w grze.
Odpowiedz
Wink 
(25.11.2025, 06:21 UTC)RIKO56 napisał(a): Witam pilotów TWH. Ryszard, rocznik 1956, chyba najstarszy tutaj gracz. Ogrywałem na Amidzę chyba protoplastę tej gry czyli FRONTIER. Zawsze miałem sentyment do s-f, w literaturze oraz w grach video. Pykam sobie w elitkę od paru miesięcy lecz gra solo powoduje duży dyskomfort wiedzy. Myślę, że znajdę u Was odpowiedzi na wiele nurtujących mnie pytań. Do usłyszernia i do zobaczenia w grze.

Witamy!

Pewnie będziesz w szoku ale chyba kilku lat Ci brakuje do tytułu najstarszego  Wink
Odpowiedz
o7 Husario!
CMDR UsedToVenom, w pracy Marek - w domu Kuba. model '87. Zaraz pyknie 600 godzin w Elite, a z dołączeniem do szwadronu widzę że otwiera się przedemną zupełnie nowa gra.
Symulatory nigdy mnie nie kręciły, młodość zjadłem na strategiach - civka, warcraft, starcraft, homm.... ale zawsze miałem słabość do pilotów statków kosmicznych. Foehammer z Halo:CE, Wash z Firefly, Starbuck z BSG... Kiedy Elite wpadło na mój radar musiałem spróbować i tak tu jest. Dual stick - TM16000 i VRPL Constelation Alpha, od niedawna 100% FAOff. Wielki fan railgunów, mimo że fixed weapony sprawiają jeszcze sporo trudności.
Rodzina 2+1 od niedawna, liczę że za kilka lat córa będzie moim kopilotem Wink
Odpowiedz
(27.11.2025, 20:52 UTC)UsedToVenom napisał(a): o7 Husario!
CMDR UsedToVenom, w pracy Marek - w domu Kuba. model '87. Zaraz pyknie 600 godzin w Elite, a z dołączeniem do szwadronu widzę że otwiera się przedemną zupełnie nowa gra.
Symulatory nigdy mnie nie kręciły, młodość zjadłem na strategiach - civka, warcraft, starcraft, homm.... ale zawsze miałem słabość do pilotów statków kosmicznych. Foehammer z Halo:CE, Wash z Firefly, Starbuck z BSG... Kiedy Elite wpadło na mój radar musiałem spróbować i tak tu jest. Dual stick - TM16000 i VRPL Constelation Alpha, od niedawna 100% FAOff.  Wielki fan railgunów, mimo że fixed weapony sprawiają jeszcze sporo trudności.
Rodzina 2+1 od niedawna, liczę że za kilka lat córa będzie moim kopilotem Wink

o7 CMDR

Witamy w naszych szeregach. Jak sie już kolega zapozna z forum i discordem i zdobędzie rangę Husarz mamy tu taj skrzydło specjalnie zajmujące sie walką PvP i PvE tam szlifujemy umiejętności walki na FAOFF i strzelania z fixów więc zapraszamy
Odpowiedz
Witam.
Z tej strony Mariusz, rok produkcji '89, mieszkam w Białymstoku i ciągle widząc lecący samolot mówię "ŁoooO!" i próbuję ustrzelić go z łuku ;P
Tak bardziej poważnie to jest to moje drugie podejście do elite. Za pierwszym razem trochę się odbiłem. Teraz chciałem zagrać z wami i odkryć pełnie możliwości oferowanych przez ED. (Szkoda, że rekrutacja zamknięta.)
Co lubię? Wycieczki samochodem, granie na komputerze, słuchanie muzyki, książki i długie rozmowy na różne tematy.
Pozdrawiam Smile
Odpowiedz
(30.11.2025, 17:11 UTC)cparty_wędrowycz napisał(a): Witam.
Z tej strony Mariusz, rok produkcji '89, mieszkam w Białymstoku i ciągle widząc lecący samolot mówię "ŁoooO!" i próbuję ustrzelić go z łuku ;P
Tak bardziej poważnie to jest to moje drugie podejście do elite. Za pierwszym razem trochę się odbiłem. Teraz chciałem zagrać z wami i odkryć pełnie możliwości oferowanych przez ED. (Szkoda, że rekrutacja zamknięta.)
Co lubię? Wycieczki samochodem, granie na komputerze, słuchanie muzyki, książki i długie rozmowy na różne tematy.
Pozdrawiam Smile

o7 
Białystok zawsze mnie dobrze traktował, szwagier tam mieszka! Elite niestety ma ostry próg wejścia i pomocna dłoń która pokaże co jest ważne a co zignorować narazie jest bardzo przydatna!
Odpowiedz
Witam, Patryk 32 lata, "żonaty i dzieciaty" więc stosunkowo mało czasu na gre, ale mimo wszystko te 4h dziennie staram się zorganizować Smile. Pare lat temu próbowałem ED, ale odbiłem się od ogromu tej gry, teraz przyszedł czas na drugie podejście, do którego podchodze już troche inaczej niż wtedy, jestem kompletnie zielony na tą chwilę. Moje hobby to simracing, siłownia oraz boks, interesuje mnie również tematyka kosmosu itd dlatego też postawiłem na ED. Czekam w kolejce na otawarcie rekrutacji Smile Pozdrawiam!
Odpowiedz
(02.12.2025, 08:09 UTC)pcoroner napisał(a): Witam, Patryk 32 lata, "żonaty i dzieciaty" więc stosunkowo mało czasu na gre, ale mimo wszystko te 4h dziennie staram się zorganizować Smile. Pare lat temu próbowałem ED, ale odbiłem się od ogromu tej gry, teraz przyszedł czas na drugie podejście, do którego podchodze już troche inaczej niż wtedy, jestem kompletnie zielony na tą chwilę. Moje hobby to simracing, siłownia oraz boks, interesuje mnie również tematyka kosmosu itd dlatego też postawiłem na ED. Czekam w kolejce na otawarcie rekrutacji Smile Pozdrawiam!

Witanko, z rekru prosimy o cierpliwość, otworzymy z powrotem jak tylko będzie to możliwe Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(27.07.2016, 07:33 UTC)Patrykuzz napisał(a): Witam. Z tej strony Patryk , rocznik 84. Mieszkam w Międzychodzie-Wielkopolska.
Uwielbiam dobre filmy, muzykę, jazdę rowerem i eksploracje w elicie Smile
Zawodowo "spełniam się" jako sportowiec, głównie sporty super ekstremalne typu naginanie fizyczne na sali produkcyjnej [Obrazek: biggrin.png] .
No i to by było na tyle.

Za wiele sie nie zmieniło, postanowiłem powrocic do gry po baaardzo dlugiej przerwie.
Pierwsze co zrobilem to oczywiście exploracja plus odrobina nauki latania...troszke sie pozapominało.
Pozdro dla starej ekipy jak również wszystkich pozostałych :
Odpowiedz
Witam szacowne grono Komandorów! 

Jestem Marcin '78 "Dzubmann". Widzę, że ani nie najstarszy i ani nie najmłodszy tutaj. 
I to naprawdę motywuje Biggrin

Fajnie, że mogłem dołączyć. Długo się zbierałem, ale taka długa była przesiadka z niewspieranego już ED na X-sie. Na szczęście się udało i czuję się jakby ten cały bezkres galaktyczny trochę się skurczył.
Także, może jeszcze za swojego życia, uda mi się nawiązać jakiś prawdziwy kontakt z prawdziwymi graczami, bo z tymi MPC-ami to normalnie się nie da Rolleyes 
Także, dawajcie info gdzie tu podlecieć, żeby przybić piątkę...

A ja osobiście, to praca na produkcji, nastoletnie dzieci, i tak się kręci...
Poza tym:
- filmy s-f, akcja, przygoda, fantastyka, i wszystko, co pozwoli trochę uciec od tej naszej szarej rzeczywistości,
- gry z gatunku realizm, otwarty świat, symulacja, strzelanka, 
- muzyka, głownie polski rock lata '80, '90 (dzieciaki mówią boomer - ale się nie znająSmile)
Także pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
I do zobaczenia gdzieś w jakimś odkrytym, lub nieodkrytym systemie.
Odpowiedz