24.07.2023, 11:48 UTC
![[Obrazek: kocurimyszki.png]](https://cdn.discordapp.com/attachments/1128601729936662549/1133002621410615388/kocurimyszki.png)
|
Ekspedycja NOWA ZIEMIA
|
|
24.07.2023, 11:48 UTC
![]()
28.07.2023, 11:12 UTC
Dzień później:
![]() Na Arque wybrali się w trójkę. Kaziu, Azzaval i Zorial. Po drodze zawieźli Inżynierowi do szpitala trochę napojów i mały prezencik w kształcie delfinka aby mógł sobie wspominać wspaniałe wakacje na Stanton. Wylądowali w bazie wskazanej przez Azzavala i od w oczu rzucił im się tłum ludzi ściśniętych w dość niewielkiej głównej sali. Siedzieli znudzeni, niektórzy przysypiali z głowami opartymi o ściany, kilku kłóciło się zajadle w kącie. Dookoła przechadzali się dostojnym krokiem uzbrojeni po zęby strażnicy, jakby nie zauważając tej ludzkiej masy. Boski spojrzał pytająco na Hakera. - Co oni tu robią? – - Czekają na audiencje. Myślisz że tak łatwo stanąć przed obliczem Profesora? Trzeba swój odstać… - - Przecie ich jest tu kilka setek! Miesiąc minie zanim się dopchamy ! – Kazia jak zwykle poniosła adrenalina. – Mogę czekać rok, dwa ale nie miesiąc! Gdzie Zorial? – Rozejrzał się dookoła bo pilotka zniknęła nagle z pola widzenia. – Była tu przed chwilą jeszcze… - - Tam jest – Azzaval wskazał palcem na korytarz odchodzący od pomieszczenie – Bajeruje jakiegoś strażnika – - Może się coś dowie a my chodźmy do informacji. Może trzeba się zarejestrować, numerek wziąć jak u dentysty … - Przepchali się przez tłum do biurka stojącego z boku pomieszczenia. Boski rozepchnął ludzkie kłębowisko ramionami i oparł się dłońmi o blat. Siedząca na fotelu znudzona recepcjonistka spojrzała najpierw na jego dłonie oceniając chyba czystość paznokci po czym powoli przesunęła pusty wzrok na twarz Kapitana. ![]() - My do Palina. – rzucił Kaziu a kobieta sięgnęła ręką do szafki pod biurkiem i rzuciła na blat białe, bardzo cienkie prostokąty - Proszę wypełnić formularze zapotrzebowania, uzyskać podpisy osób polecających i dostarczyć dokumenty dostawy materiałów. – - Co to jest? – Azzaval wskazał na leżące na biurku coś. - Pierwszy raz pan papier widzi?! – wydarła się nagle – Proszę iść! Kolejka tu czeka! Pracować nie dadzą! Ochrona! - Kaziu złapał kartki i uniósł dłonie w górę w geście poddania się po czym pociągnął Hakera do tyłu. Schowali się ponownie w tłumie. - Jak ona powiedziała? Papier?? – Dziwił się Azzaval. - Taaa… Czytałem kiedyś o tym. To kiedyś zastępowało komunikator. Można powiedzieć że to analogowy monitor taki. Kiedyś bardzo powszechne. Teraz rzadki skarb… - Boski rozłożył kartki i przeczytał nadrukowane na nich nagłówki. - Deklaracja dostarczenia materiałów. Wniosek o przyznanie dotacji. Protokół polecający… Jest tego trochę. Ciekawe swoją drogą. Takiej metody już się nie stosuje kilkaset lat. Papier jest za drogi aby go marnować na takie rzeczy… - - Czyli co musimy zrobić? – - Dostarczyć materiały do badań – Kaziu wczytał się chwilę w dokument – Nasz Profesor chce dostać fragmenty thargoidzkich sensorów do badań. To warunek aby się podjął przeprowadzenia modyfikacji…. – - Thargodzkich? Ale se wymyślił… Skąd my to weźmiemy? – - Mam parę sztuk na pokładzie Penetratora. Znalazłem je na ostatniej wyprawie przy rozbitej sondzie i zabrałem na pamiątkę.. Ale on chce aż dwadzieścia pięć fragmentów. Nie mam tyle… Czeka nas dość daleka wycieczka - - A reszta tych pa.. papierów ? – - Wynika z nich że musimy jeszcze zdobyć list polecający od jakiegoś gościa z Siriusa. Marco Qwent. No i dostarczyć sporo materiałów potrzebnych do modyfikacji…. Ja nie mogę. Kadm, Chrom, Selen, jakieś izolatory, części mechaniczne, komponenty do konfiguracji… Skąd mam niby wytrzasnąć te części ?? - - Poszukam w sieci. Może się coś dowiem - Azzaval wyjął pad. ![]() Naglę stanęła koło nich podekscytowana Zorial. - Załatwione! – rzuciła z uśmiechem - Co? – - Pogadałam z tutejszym strażnikiem. Ale numer. Okazało się że mamy wspólnych znajomych i po ogólnej rozmowie o pogodzie na Hurston , obiecał nam pomóc ominąć te kolejki – - Ale tu napisali że potrzebujemy tony materiałów i jakieś sensory… - Boski wskazał na trzymane w dłoni dokumenty. - Bez tego się nie obejdzie. Ale mimo że ktoś ma wszystko co potrzebne to i tak jest ponad miesiąc czekania aż zwolni się miejsce w stoczni profesora. – - O! a ile to będzie nas kosztować? – - Prawie tyle samo. Jak już zdobędziemy materiały, a mam je już zapisane w systemie, to Hans, ten strażnik wciśnie nas po cichu w kolejkę na samą górę za kilka milionów kredytów. Więc jak za darmo! – Kilka milionów?! – - A co? Chcesz czekać miesiąc? – - hmm… tyle kasy… - Kaziowi włączył się tryb sknerusa ale Azzaval przerwał mu wywody wskazując na trzymany w dłoniach minikomputer. - Mam wszystko. Możemy lecieć po te sensory! Można je znaleźć przy wraku rozbitego thargoidzkiego statku w systemie HIP 17403 ! – - No to lecimy tam od razu! – - Super. Jest jednak jeszcze jeden problem po drodze… Aby dostać się do tego Marco po list polecający, wcześniej trzeba się zaprzyjaźnić z Korporacją Syriusza, to ich człowiek… - - Zaczynam mieć dość tych moderów... co za biurokracja…. - Kazik westchnął i ruszył w stronę doków.
28.07.2023, 14:55 UTC
A mogli się zgłosić do NietoKTa, co to u profesorka gości regularnie na herbatce i pogawędce o silnikach
xD
Wiem, jestem dziwny. Ale to moja dziwność, teraz wy też będziecie musieli sobie z nią radzić.
A jak się nie podoba to krzyż na drogę i kulka w łeb.
28.07.2023, 17:23 UTC
taa
widzieliśmy tam zdjęcie Cmdr NietoKT na tablicy z podpisem " tych klientów nie obsługujemy"
29.07.2023, 17:40 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.07.2023, 17:43 UTC przez MistyPL.)
![]() Zasady Eventu: 1. Spotykamy się w dniu 08.08.3310 o godzinie 21:00 w HR 8444 na TWH Boskim Penetratorze 2. Lecimy lotniskowcem do wskazanego systemu ( W trakcie lotu odprawa) 3. Organizujemy się i staramy się dotrzeć do celu wyprawy 4. uruchamiamy bazę 5. Szukamy komputera 6. Wracamy na Penetratora/ organizujemy misję ratowniczą dla ocalałych 7. Opcjonalnie PvP w sajdkach konfiguracja fabryczna 8. Wracamy do HR Czas akcji – nieznany Tryb – Open. Odyseja Komunikacja – Kanał Ekspedycja Nowa Ziemia DISKORD STATEK: Będą potrzebne co najmniej dwa statki. W pierwszej fali polecimy Saintkami ale warto mieć na pokład Lotniskowca ściągnięty jakiś konkretny statek AX. 1 FALA: Sidewinder z dowolnym wyposażeniem i modyfikacją ( wskazany AX) 2 FALA : po zgonie można brać dowolny statek jaki Wam przyjdzie do głowy aby ratować pozostałych ![]() Wyposażenie osobiste: Broń i kombinezon. Nagrody: Fajna zabawa Wdzięczość Kapitana Boskiego Udział w części opowieści ZAPRASZAMY!!!
29.07.2023, 17:49 UTC
oj jak ósmego to nie wiem czy dam radę być, jest szansa że mogę być na wyjeździe
Wiem, jestem dziwny. Ale to moja dziwność, teraz wy też będziecie musieli sobie z nią radzić.
31.07.2023, 08:09 UTC
- Mamy wszystko co potrzebne. -
Boski podsumował tabelkę na ekranie którą utworzył aby nie pogubić się w wielości i różnorodności materiału wymaganego do zmodyfikowania silników. Fragmenty sensorów znaleźli na HIP 17403 porozrzucane wśród szczątków rozbitego statku Thargoidów. Odwiedzili historyczne miejsce w którym rozbił się Komandor Jammison aby zdobyć wymagane fragmenty kodów, Części mechaniczne odkopali w opuszczonych osadach a na koniec wybrali się w lodowy pierścień aby przy okazji wydobycia Trytu, zdobyć pozostałem składniki mineralne. - Tydzień roboty. Brak słów. Możemy lecieć do Arque. Mam nadzieję że ten twój strażnik dotrzyma słowa – Zwrócił się do Zorial siedzącej na fotelu obok i skupionej na jakimś artykule, - A Hans. No tak. Będzie dobrze. Nie martw się – Odparła nie odwracając wzroku od komputera. - Została tylko kwestia zapłaty. Ma ktoś na zbyciu te miliony? Moje konto opustoszało strasznie… - Wszyscy znieruchomieli i wbili wzrok w Kazia. Ten rozłożył ręce. - No co? Każdemu może się zdarzyć? Dwie nietrafione inwestycje i mamy ledwo tyle aby starczyło na opłaty stoczniowe… - - Chyba sobie żartujesz? A co z moją zapłatą za robotę? – Azzaval aż wstał z fotela. - A może to twoja robota co? – Boski podniósł głos – Grzebiesz w tych komputerach! Może zbłądziłeś na moje konto też! - Też wstał i teraz stali naprzeciw siebie z wrogością w oczach. - Panowie spokojnie! Dama na pokładzie! – zawołała Zorial – Chyba mam rozwiązanie tego problemu – - Niby jakie? Gra w kasynie? - Rzucił szyderczo Boski - No to jest jakiś pomysł ale mnie już nie wpuszczają nigdzie niestety – Zamyślił się głośno Azzaval - Nie. Patrzcie tutaj. – wskazała palcem na ekran komputera. – Zarząd Husarii ogłosił że organizuje wyścigi w pierścieniu. Są bardzo atrakcyjne nagrody! Kaziu poleci, wygra kasę i już. Mamy po problemie. – - Kaziu poleci.. – zaśmiał się Boski – Czym? I jak? Przecież ja nie umiem latać wyścigowo... – - Piszą tu że jest kilka kategorii startowych. W tym wyścig fabrycznie nowych Sindewiderów. Stać cię chyba na taki zakup ? – - Jak zrezygnuje jutro z wizyty w barze to i owszem… Ale przecież nie mam szans wygrać. Tam pewnie przylecą same miszcze przepustnicy… - - Ale ja nie mówię o wygranej w wyścigu! Mówię o wygraniu kasy poprzez udział. Popatrz. Płacą kredytami za miejsca od pierwszego do czwartego. Kwota za czwarte miejsce w zupełności nam wystarczy! – - Mam być czwarty wśród najlepszych pilotów w tej części galaktyki? Nierealne…. – - Realne, realne. Wystarczy że na starcie stawi się tylko czterech zawodników i kasę masz w kieszeni! – - Nie możesz liczyć że na taką imprezę stawi się ledwo trzech pilotów... - - Nie mogę? Ależ jak najbardziej! Azzaval? Włam się na serwery organizatora. Wpisz Kapitana na listę zawodników i ogranicz liczbę uczestników. A na kolejne zgłoszenie niech automaty odpowiadają że już brak miejsc. Dasz radę ? – - Pestka z masłem. Spoko. Działam! – Zorial spojrzała z triumfem na zniesmaczonego Kazia a Azzaval zagłębił się w odmęty sieci aby dokonać drobnych korekt w zasadach przyjmowania zgłoszeń do wyścigu.
06.08.2023, 16:43 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.08.2023, 18:07 UTC przez MistyPL.)
TWH Boski Penetrator 06_08_3010 godz 18:30
![]() - Martwi mnie tylko wytrzymałość pancerzy. Z danych które Azzaval wyciągnął z serwera Federacji Pilotów wynika że lądujące statki są narażone mocno na ostrzał z ziemi. Te thargoidzkie droidy widzą daleko i mają całkiem niezły zasięg uzbrojenia. Trochę są przemaksowane jak na mój gust. Ale to pewnie technologia jeszcze niedostępna dla nas.Zresztą… kto zrozumie thargoid? Jakby się to komuś udało to pewnie by było dawno po wojnie… - - No ale co? Lecimy jak jest czy coś jeszcze trzeba ulepszyć? – - Można by wzmocnić pancerze. Ale czy to coś pomoże? Mnóstwo z tym roboty i bieganie po kolejnych moderach. Ja bym wzmocniła sygnały w kapsułach ratunkowych. W razie czego może ktoś nas wyciągnie z bagna.. – - Nas? Czyli lecisz z nami? – - Miał lecieć Zorro ale skoro jest na rehabilitacji to co mi innego zostaje.. – - Jestem ci bardzo wdzięczny za pomoc. W sumie to nie twój problem. – - Misty dzwoniła wczoraj i poprosiła abym się tobą opiekowała. Raczej nie mamy co liczyć na szeroki odzew ze strony Husarzy… - - Nie? Dlaczego? Bardzo liczyłem na ich wsparcie?!~- - Nie wiem ale jakoś nie chcą się angażować.- - Skąd to wiesz? – - Mam przecieki z najwyższego szczebla. Znam tam takiego jednego oficera który mi opowiadał o ich ostatnich przygotowaniach do jakiejś imprezy. Olimpiady czy coś tym rodzaju. I wyobraź sobie że poza organizatorami nikt się nie pojawił! No masakra… Jak się musieli czuć ci ludzie co pracowali aby zrobić impreze? Czas poświęcili, a tu masz… - - Taaa. Znam to uczucie… za dzieciaka zorganizowałem impreze urodzinową na którą nikt nie przyszedł… pamiętam to rozczarowanie i zniechęcenie. Od tamtego czasu unikam angażowania się w jakieś wieloosobowe historie. – - Sam więc widzisz. Raczej nie możemy liczyć na wsparcie. Dlatego postanowiłam polecieć z wami. Zawsze to dwie dodatkowe ręce. Lewe co prawda, ale są… - - Nie wiem jak to ocenić... ale jak tak ?- - OJ. Jest sezon urlopowy. Husarze siedzą na ciepłych planetach i spijają drinki z parasolką. Nie możesz od nich wymagać aby poświęcili wszystko i przylecieli. To przecież twoja prywatna wendeta jest – - Nie wiem. Ja bym poleciał jakby ktoś potrzebował pomocy… - Wiem Kaziu. Wiem. Ale ty jesteś sam. Nie masz rodziny i dzieci a ludzie mają swoje życie – - Jak ktoś potrzebuje wsparcia to zaraz dzwoni do mnie. A jak ja potrzebuje to nie mają czasu?! – - Tak to już jest w życiu – - to wiesz co…. Zaraz pakuje manatki i lecę gdzie daleko. Tam wiem że mogę liczyć tylko na siebie i zostawiam cały ten bałagan z daleka. Ale irytuje to. Brać a nie dawać. Jak tak można?! - Zorial pokiwała tylko głową mieląc w myślach pytania, skąd ten Kaziu wziął się na świecie i jakim cudem udało mu się dożyć tej 50-tki z taką naiwną wiarą w ludzi.. A Boski zgarnął stertę komputerów do podręcznego plecaka i wyszedł pogwizdując nadal ufny w ludzką solidarność i gotowość do udzielenia wsparcia...
06.08.2023, 17:37 UTC
Serio nikt się u was nie pojawił? Myślałem że zainteresowanie będzie większe. Nie żebym sam sam był bez winy, bo akurat zbierałem materiały do inżynierki, to w sumie mogłem wpaść... Trochę żałuję że przynajmniej na discorda nie wbiłem.
No i rok ci się pomylił... Dobra już nic nie mówię. Sorki że się nie zjawiłem
07.08.2023, 07:24 UTC
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| [WYDARZENIE] Ekspedycja Nostromo | Martin Littlemayor | 58 | 11,355 |
29.01.2025, 20:36 UTC Ostatni post: -PAQ- |
|
| Husarska ekspedycja | Strzygaa | 56 | 86,492 |
28.12.2019, 19:51 UTC Ostatni post: Dyspozytor |
|
| Ekspedycja - podróż łazikiem dookoła planety | Mathias Shallowgrave | 36 | 58,342 |
09.08.2019, 13:01 UTC Ostatni post: Mathias Shallowgrave |
|
| Ekspedycja Odkrywcza - Rubieże Perseusza | Doom_days | 66 | 95,398 |
16.12.2018, 15:42 UTC Ostatni post: Doom_days |
|
| [OFICJALNY] Beyond Chapter 4 - nowa mechanika i gameplay eksploracji (Patch Q4) | Mathias Shallowgrave | 47 | 73,647 |
05.10.2018, 09:31 UTC Ostatni post: Yata_PL |
|