Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10
Witam o7.
Przychodzę do Was z pewnym problemem. Próbuje już drugi raz zainstalować Windows 11 na moim systemie Windows 10. Za każdym razem po instalacji w trakcie pierwszego uruchomienia Systemu pokazuje mi się błąd gdzie jedyną opcją na ponowne odpalenie Pc jest usunięcie najnowszej Aktualizacji. Dodam tylko że wraz z instrukcją wykonałem wszystkie czynności przed próbą zainstalowania Systemu (Inaczej sam program instalacyjny by się nie odpalił). Miał ktoś z Was podobny problem lub słyszał o takim?
Z góry dziękuje za pomoc i życzę szerokich lotów! 
o7
"To Pewna Śmierć... Nikłe szanse powodzenia.. Ale na co czekamy??"
[Obrazek: 67g3s84.png?6]
Odpowiedz
Podaj choc jaki blad sie wyswietla... bo bez tego to sprawa sprowadza sie do wrozenia z fusow a to nie jest zbyt skuteczna metoda.
Odpowiedz
(28.03.2022, 10:52 UTC)Debren napisał(a): Podaj choc jaki blad sie wyswietla... bo bez tego to sprawa sprowadza sie do wrozenia z fusow a to nie jest zbyt skuteczna metoda.

Nie wyświetla się kod błędu. Po Ponownym uruchomieniu zaraz po pobraniu i zainstalowaniu Win11 na Pc pojawia się blue screen gdzie mam dwie opcję do wyboru. Rozwiąż problemy lub Wyłącz Komputer. Dodam że UEFI mam zrobione jak i moduł TPM rownież jest włączony a miejsca na dysku jest wystarczająco. Sprawdziłem Botowanie i nie widzę tu żadnego problemu a jednak dalsza instalacja po ponownym uruchomieniu systemu nie postępuje.
Odpowiedz
To teraz z jakiego konta instalujesz? Lokalne, czy zalogowany do microsoftu? Gdzies widzialem info, ze 11 nie instaluje sie bez microsoftu.
Odpowiedz
(28.03.2022, 12:58 UTC)Debren napisał(a): To teraz z jakiego konta instalujesz? Lokalne, czy zalogowany do microsoftu? Gdzies widzialem info, ze 11 nie instaluje sie bez microsoftu.

Jestem zalogowany. Smile
Odpowiedz
Akurat bez logowania się na konto, też powinno się normalnie zainstalować. Dwukrotnie tak instalowałem, i dopiero po uruchomieniu aktywowałem system,  logując się do swojego konta Microsoft.
Ja bym jeszcze podejrzewał że może być coś skopane w samym pakiecie instalacyjnym. Wywal ten co masz i zassaj jeszcze raz od Microsoftu. Różnie może się zdarzyć podczas zasysania. Przeważnie jak coś skopane, to w ogóle się nie odpali, albo sypie błędami podczas instalacji, ale może być i tak że niby instalacja przejdzie poprawnie, ale już przy uruchomieniu okazuje się że jednak jakieś pliki mają błędy.
A jeśli i to nie zda egzaminu, to pewnie jakiś konflikt hardware - driver - software, no ale to już "szukaj wiatru w polu".

PS. Próbowałeś czy da się uruchomić w trybie awaryjnym?
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
(28.03.2022, 14:19 UTC)-PAQ- napisał(a): Akurat bez logowania się na konto, też powinno się normalnie zainstalować. Dwukrotnie tak instalowałem, i dopiero po uruchomieniu aktywowałem system,  logując się do swojego konta Microsoft.
Ja bym jeszcze podejrzewał że może być coś skopane w samym pakiecie instalacyjnym. Wywal ten co masz i zassaj jeszcze raz od Microsoftu. Różnie może się zdarzyć podczas zasysania. Przeważnie jak coś skopane, to w ogóle się nie odpali, albo sypie błędami podczas instalacji, ale może być i tak że niby instalacja przejdzie poprawnie, ale już przy uruchomieniu okazuje się że jednak jakieś pliki mają błędy.
A jeśli i to nie zda egzaminu, to pewnie jakiś konflikt hardware - driver - software, no ale to już "szukaj wiatru w polu".

PS. Próbowałeś czy da się uruchomić w trybie awaryjnym?

Witaj. Na Discord na kanale TWH offtop wstawiłem zdjęcia jak to wygląda.  A co do twojego pytania to nie. Nawet szczerze mówiąc nie wiem jak się to robi.
Odpowiedz