The Winged Hussars - Forum
Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10 - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73)
+--- Wątek: Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10 (/showthread.php?tid=6632)

Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10 - M4rek1986 - 28.03.2022

Witam o7.
Przychodzę do Was z pewnym problemem. Próbuje już drugi raz zainstalować Windows 11 na moim systemie Windows 10. Za każdym razem po instalacji w trakcie pierwszego uruchomienia Systemu pokazuje mi się błąd gdzie jedyną opcją na ponowne odpalenie Pc jest usunięcie najnowszej Aktualizacji. Dodam tylko że wraz z instrukcją wykonałem wszystkie czynności przed próbą zainstalowania Systemu (Inaczej sam program instalacyjny by się nie odpalił). Miał ktoś z Was podobny problem lub słyszał o takim?
Z góry dziękuje za pomoc i życzę szerokich lotów! 
o7

RE: Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10 - Debren - 28.03.2022

Podaj choc jaki blad sie wyswietla... bo bez tego to sprawa sprowadza sie do wrozenia z fusow a to nie jest zbyt skuteczna metoda.

RE: Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10 - M4rek1986 - 28.03.2022

(28.03.2022, 10:52 UTC)Debren napisał(a): Podaj choc jaki blad sie wyswietla... bo bez tego to sprawa sprowadza sie do wrozenia z fusow a to nie jest zbyt skuteczna metoda.

Nie wyświetla się kod błędu. Po Ponownym uruchomieniu zaraz po pobraniu i zainstalowaniu Win11 na Pc pojawia się blue screen gdzie mam dwie opcję do wyboru. Rozwiąż problemy lub Wyłącz Komputer. Dodam że UEFI mam zrobione jak i moduł TPM rownież jest włączony a miejsca na dysku jest wystarczająco. Sprawdziłem Botowanie i nie widzę tu żadnego problemu a jednak dalsza instalacja po ponownym uruchomieniu systemu nie postępuje.

RE: Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10 - Debren - 28.03.2022

To teraz z jakiego konta instalujesz? Lokalne, czy zalogowany do microsoftu? Gdzies widzialem info, ze 11 nie instaluje sie bez microsoftu.

RE: Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10 - M4rek1986 - 28.03.2022

(28.03.2022, 12:58 UTC)Debren napisał(a): To teraz z jakiego konta instalujesz? Lokalne, czy zalogowany do microsoftu? Gdzies widzialem info, ze 11 nie instaluje sie bez microsoftu.

Jestem zalogowany. Smile

RE: Problem - Instalacja Windows 11 na Systemie Windows 10 - -PAQ- - 28.03.2022

Akurat bez logowania się na konto, też powinno się normalnie zainstalować. Dwukrotnie tak instalowałem, i dopiero po uruchomieniu aktywowałem system,  logując się do swojego konta Microsoft.
Ja bym jeszcze podejrzewał że może być coś skopane w samym pakiecie instalacyjnym. Wywal ten co masz i zassaj jeszcze raz od Microsoftu. Różnie może się zdarzyć podczas zasysania. Przeważnie jak coś skopane, to w ogóle się nie odpali, albo sypie błędami podczas instalacji, ale może być i tak że niby instalacja przejdzie poprawnie, ale już przy uruchomieniu okazuje się że jednak jakieś pliki mają błędy.
A jeśli i to nie zda egzaminu, to pewnie jakiś konflikt hardware - driver - software, no ale to już "szukaj wiatru w polu".

PS. Próbowałeś czy da się uruchomić w trybie awaryjnym?

(28.03.2022, 14:19 UTC)-PAQ- napisał(a): Akurat bez logowania się na konto, też powinno się normalnie zainstalować. Dwukrotnie tak instalowałem, i dopiero po uruchomieniu aktywowałem system,  logując się do swojego konta Microsoft.
Ja bym jeszcze podejrzewał że może być coś skopane w samym pakiecie instalacyjnym. Wywal ten co masz i zassaj jeszcze raz od Microsoftu. Różnie może się zdarzyć podczas zasysania. Przeważnie jak coś skopane, to w ogóle się nie odpali, albo sypie błędami podczas instalacji, ale może być i tak że niby instalacja przejdzie poprawnie, ale już przy uruchomieniu okazuje się że jednak jakieś pliki mają błędy.
A jeśli i to nie zda egzaminu, to pewnie jakiś konflikt hardware - driver - software, no ale to już "szukaj wiatru w polu".

PS. Próbowałeś czy da się uruchomić w trybie awaryjnym?

Witaj. Na Discord na kanale TWH offtop wstawiłem zdjęcia jak to wygląda.  A co do twojego pytania to nie. Nawet szczerze mówiąc nie wiem jak się to robi.