OFICJALNY NOWE DLC -- Elite Dangerous: Odyssey (aka New Era) - oficjalna zapowiedź!
Niestety, nic to nie pomogło :/.
W dalszym ciągu po uruchomieniu Odyssey widzę tylko okno z menu, standard, czyli:
Start
Social
Options
Help And Info
Exit

Wszysto działa oprócz "Start" - klikam, obraz na chwilę mrugnie i nic, nie przechodzi do kolejnego okna.
Horizons działa "bez" problemu - dałem w cudzysłowie bo czasem serwer rozłancza, ale generalnie gra odpala.

Odyssey kupiłem na portalu Eneba - czy to możliwe abym dostał klucz, który jest już wykorzystany i dla tego nie mogę uruchomić gry? Czy może w takim przypadku dostał bym jakąś informację od Frontier o niezgodnym kluczu, albo w ogólne nie dał bym rady jej zainstalować?
Na koncie Frontiera nie widzę, że mam Odyssey - widzę podstawkę, Horizons Season Pass, Arena i Oculus.

Kurcze, na STEAM-ie, gdy wyświetlam klucze produktu mam tylko dwa: od podstawki i od Horizons a od Odyssey nie ma. Też tak macie? Normalnie widzę że mam wszystkie dlc (z prawej strony ekranu) i nformację, że wczoraj dodałem DLC Odyssej. Kurcze zgupiałem.

Problem chyba rozwiązałem, dzisiaj Odyssey odpalił.
Wczoraj napisałem do Frontier-a, ale dzisiaj wszedłam na swoje konto w Frontier, odlinkowałem połączenie ze Steam, następnie znów zalinkowałem i Odyssey ruszył. Smile
Odpowiedz
I oto zobaczyliśmy widok z wnetrza Fleet Carriera Smile
https://forums.frontier.co.uk/threads/de...er.592282/
[Obrazek: 81328.jpg]
Odpowiedz
oho, pokazali Smile wszystko to samo tylko widok za oknem ruchomy Smile
Bardziej czekam na te dwu osobowe SRV
Odpowiedz
Ostatni patch troche poprawił wydajność, ale nadal borykam się duzym problemem. Gdy statkiem zblizam sie do bazy na ziemnej to fpsy spadaja do 10 i czasem mniej. Mam laptopa z RTX 2080 16 GB RAM i ogólnie gry smigają. Nawet jak ustawiłem grafikę na low to problem nadal jest. 

jakby ktos miał jakiś trick który by to rozwiązał to chętnie przyjmę Smile
Odpowiedz
(29.10.2021, 07:03 UTC)Tirith_PL napisał(a): Ostatni patch troche poprawił wydajność, ale nadal borykam się duzym problemem. Gdy statkiem zblizam sie do bazy na ziemnej to fpsy spadaja do 10 i czasem mniej. Mam laptopa z RTX 2080 16 GB RAM i ogólnie gry smigają. Nawet jak ustawiłem grafikę na low to problem nadal jest. 

Niestety, wydaje się że w tym czasie odpalają się jakieś procesy optymalizacyjne, bo po krótkim czasie klatki wracają do wyższych wartości niż początkowo. 

Jeżeli tak się nie dzieje, to może trafiłeś na wyjątkowo upierdliwą planetę/osadę... Zmiana grafiki czy rozdzielczości czasami nie pomaga, bo problem raczej tkwi bezpośrednio w silniku gry, niż w samym procesie renderowania.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(28.10.2021, 18:16 UTC)MAGNUM354 napisał(a): oho, pokazali Smile wszystko to samo tylko widok za oknem ruchomy Smile
Bardziej czekam na te dwu osobowe SRV

Znając Frontiera, to będzie to multicrew w wersji naziemnej, czyli cały pożytek z pasażera to będzie dodatkowy pip... o ile uda się w ogóle połączyć Wink
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
(29.10.2021, 08:47 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(29.10.2021, 07:03 UTC)Tirith_PL napisał(a): Ostatni patch troche poprawił wydajność, ale nadal borykam się duzym problemem. Gdy statkiem zblizam sie do bazy na ziemnej to fpsy spadaja do 10 i czasem mniej. Mam laptopa z RTX 2080 16 GB RAM i ogólnie gry smigają. Nawet jak ustawiłem grafikę na low to problem nadal jest. 

Niestety, wydaje się że w tym czasie odpalają się jakieś procesy optymalizacyjne, bo po krótkim czasie klatki wracają do wyższych wartości niż początkowo. 

Jeżeli tak się nie dzieje, to może trafiłeś na wyjątkowo upierdliwą planetę/osadę... Zmiana grafiki czy rozdzielczości czasami nie pomaga, bo problem raczej tkwi bezpośrednio w silniku gry, niż w samym procesie renderowania.

Niestey tak mam przy każdej bazie. I to co mówisz to prawda. Robie tak że podaltuje pod baze musze odczekać chwile az się wszystko "załaduje" i można kontynuować.
Odpowiedz
(29.10.2021, 11:31 UTC)Tirith_PL napisał(a):
(29.10.2021, 08:47 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Niestety, wydaje się że w tym czasie odpalają się jakieś procesy optymalizacyjne, bo po krótkim czasie klatki wracają do wyższych wartości niż początkowo. 

Niestey tak mam przy każdej bazie. I to co mówisz to prawda. Robie tak że podaltuje pod baze musze odczekać chwile az się wszystko "załaduje" i można kontynuować.

To jest niestety standard w Patchu 8. 

Dla mnie to i tak lepiej niż Patch 7, bo po chwili jednak klatki rosną, ale co ważniejsze - nie ma później już stutteringu i zacinania się gry. Mimo, że nie jest to jeszcze super płynne, to i tak jest to o niebo lepsze doświadczenie niż poprzednio. 

Zapowiedzieli dalsze poprawki w 9, więc po prostu "cza czekać" Smile
--

Odpowiedz
Swoją drogą, czy Matiasie nie planujesz może następnych części Poradnika Totalnego z odysei? Smile
Odpowiedz
(02.11.2021, 11:26 UTC)Tirith_PL napisał(a): Swoją drogą, czy Matiasie nie planujesz może następnych części Poradnika Totalnego z odysei?  Smile

Planować planuję Wink

To jest aktualny plan na poradnik:

1. Ubezpieczenie i inne drobnostki (ZROBIONE)
2. System karny (Crime and Punishment) (ZROBIONE
 --- (Pozaplanowo) Aplikacje pomocnicze (ZROBIONE)
3. Misje i ich typy (W TRAKCIE)
4. USS-y i ich typy
5. Własne cele do osiągnięcia
6. Multiplayer: Wings + Multi Crew + Squadrony
7. Górnictwo
8. SERIA Explo
9. SERIA Handel
10. SERIA Walka
11. SERIA BGS
12. AX
13. Fleet Carrier

---

14. ODYSEJA (rozbita podobnie jak obecny poradnik na różne serie/odcinki)
--

Odpowiedz